5 moduri de a restabili microflora intestinală pentru a normaliza digestia

5 moduri de a restabili microflora intestinală pentru a normaliza digestia

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Tractul nostru gastro-intestinal conține aproximativ 1,5 kilograme de bacterii, ceea ce corespunde aproximativ greutății ficatului. Este un întreg organ „invizibil”!

85% dintre microorganismele care trăiesc în intestinele unei persoane sănătoase sunt benefice. Ele ajută la digerarea alimentelor, protejează intestinele de substanțe nocive, sintetizează vitaminele, reglează echilibrul apă-sare și fac multe alte procese utile în digestie.

Aproximativ 10% din microorganisme sunt patogene, adică potențial dăunătoare. Dacă le lăsați să crească, acestea vor provoca inflamații, flatulență excesivă, vor interfera cu digestia. În condiții ideale, bacteriile benefice previn acest lucru.

Refacerea microflorei intestinale

Dacă echilibrul bacteriilor tinde spre bacterii patogene, microflora este distrusă, apare disbacterioza intestinală iar starea de generală sănătate a persoanei se deteriorează. De aceea este atât de important să se evite un dezechilibru între bacteriile benefice și cele dăunătoare.

Produsele cu probiotice vă vor ajuta

Probioticele sunt medicamente care ajută la menținerea sănătății microflorei, conținând culturi vii de diferite bacterii. Cele mai cunoscute bacterii probiotice sunt lactobacilii și bifidobacteriile, care se găsesc în unele alimente, medicamente și diferite suplimente alimentare. Bacteriile probiotice se găsesc în multe alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul, brânzeturile, varza murată și ceaiuri.

Spune nu zahărului!

Alimentele care conțin zahăr industrial ajută la creșterea microflorei patogene, provoacă procese putrefactive în intestin, și reduc imunitatea.

Zahărul strică microflora tractului gastro-intestinal, rezultând o absorbție redusă a nutrienților și proteinelor. Joacă un rol în reducerea imunității și faptul că carbohidrații sunt un mediu nutritiv excelent pentru agenți patogeni și diverse ciuperci. Mai ales pentru ciuperci din specia Candida.

Mulți oameni care au renunțat la zahăr confirmă că imunitatea lor a fost semnificativ îmbunătățită.

Nu vă fie frică să vă murdăriți mâinile

Este posibil să deranjeze microflora și o îngrijire excesivă, abuzând de mijloacele de igienă antibacteriene, sunt distruse și bacteriile utile.

Deși acest lucru este considerat neigienic, unii dintre cei mai buni prieteni ai noștri, bacteriile benefice, se află în pământ. Uneori este benefic să petreceți o zi în parc sau să lucrați în grădină Copiii care au crescut în zonele rurale, rar dezvoltă probleme cu alergiile sau orice alte probleme autoimune.

Probabil motivul poate fi faptul că oamenii de la sat au mai mult contact cu microorganismele care trăiesc în sol. Aceasta înseamnă că microflora intestinelor lor este mai puțin expusă la bacteriile patogene.

Normalizează somnul

Un somn regulat de opt ore vă va permite să experimentați beneficiile unui tract gastrointestinal sănătos și să restabiliți microflora. Când nu dormi suficient, nivelul de stres crește brusc. Ca urmare, microflora intestinală benefică este redusă. Iar restabilirea microflorei intestinale nu este întotdeauna ușoară.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!