5 lectii pe care le-am invatat din greseli! – „Experiența este numele pe care îl dau toți greșelilor pe care le fac.” – Oscar Wilde

Publicitate

„Cea mai mare greşeală pe care o poate face cineva este să îi fie frică să greşească.” [Elbert Hubbard]

De cate ori nu am auzit cuvintele “A gresi este uma” sau “Cat traiesti inveti”? Facem greseli in fiecare zi… mici sau mari, acestea pot fi adevarate lectii de viata. Esecul si greselile pot fi adevarate oportunitati pentru noi pentru a ne dezvolta, pentru a invata, pentru a gasi alte solutii la problemele pe care le avem.

Greselile pot fi o provocare pentru noi toti. Traim si actionam incercand sa le prevenim, nu ne asumam riscuri, nu iesim din zona de confort si nu indraznim sa facem mai mult. Practic, nu ne traim viata.

Este important sa acceptam ce se intampla, sa gresim, sa esuam pentru ca astfel de lectii ne pot ajuta sa ne dam seama cine suntem cu adevarat.

5 Lectii de viata importante pe care le-am invatat din greselile facute pana acum

1. Greselile ne invatam sa intelegem cu adevarat ce ne dorim si modul in care vrem sa traim.

Cuvantul “greseala” capata sens numai prin comparatie cu ce ne dorim, ce vrem de la noi si ce reprezinta succesul pentru noi. Greselile ne ajuta sa ne acceptam angajamentele referitoare la ceea ce ne dorim cu adevarat sa facem. Iesim din zona de confort, ne trezim la viata si ne concentram atentia asupra lucrurilor care sunt importante, incercand sa rezolvam problemele cu care ne confruntam. Cautam solutii posibile, redefinim ce ne dorim sau ce asteptari avem de la viata noastra si care sunt obiectivele noastre.

2. Greselile ne invata sa ne acceptam asa cum suntem

Trebuie sa scapam de masti si sa invatam sa ne apreciem pentru ceea ce suntem cu adevarat; sa recunoastem ca defectele noastre ne ajuta sa fim unici pe aceasta lume. Este posibil sa razi de greselile facute si apoi sa muncesti din greu pentru a le corecta. Este timpul sa inveti sa fii tu insuti, sa te iubesti cu toate ezitarile si defectele pe care le ai.

Publicitate

3. Greselile ne invata sa ne asumam responsabilitatea

Uneori reactia noastra instinctiva la o greseala este de a transfera vina pe altcineva: “Nu este vina mea.”; “Nu stiam asta” sau clasica “Nu vad cum acest lucru are de-a face cu mine.”. Ei bine… nu este chiar asa. Asumarea responsabilitatii pentru un esec poate fi dificil pentru anumite persoane. Insa actul de a face acest lucru este unul extrem de curajos si are o influenta incredibila asupra calitatii vietii noastre.

4. Greselile ne invata sa traim pe deplin

Greselile noastre nu ne definesc ca persoana. Trecutul nu trebuie sa prezica viitorul nostru. Atunci cand se confrunta cu o problema, multe persoane incep sa se retraga. Trebuie, insa, sa folosim esecul nostru ca o dovada ca suntem in crestere, sa riscam, sa ne dezvoltam pentru a ne atinge scopurile. Greselile ne ajuta sa intelegem ca fara riscuri nu poate exista o rasplata.

5. Greselile ne permit sa inspiram alti oameni

Atunci cand suntem curajosi si facem publice luptele pe care le ducem putem fi considerati oameni care inspira, oameni care aleg sa traiasca diferit. Putem fi un exemplu pentru multi care trec prin momente grele si nu isi pot aduna gandurile. Putem fi o voce pentru cei care au nevoie de sprijin. Greselile noastre pot fi lectii puternice pentru cei din jurul nostru.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Atunci cand vei iubi viata, te va iubi si ea pe tine! Bucura-te de orice clipa ca si cand ar fi ultima…

Publicitate

“Teme-te mai puțin , spera mai mult ; mănâncă mai puțin , mestecă mai mult ; vaietă-te mai puțin , respiră mai mult ; vorbește mai puțin , spune mai mult ; iubește mai mult și toate lucrurile bune vor fi ale tale.” – Proverb suedez

Fiindca nu stii ce te-asteapta maine, lupta sa fii fericit astazi.

Viata nu este facuta pentru momente mediocre. Viata nu este facuta ca tu sa stagnezi, sa faci acelasi lucru iar si iar si iar. Viata nu este facuta pentru a pierde timpul dintre fiecare rasarit si fiecare apus de soare.

Viata este facuta pentru a fi traita.

Viata este facuta pentru a sta nopti nedormite si a privi stelele, a bea vin fiert la un foc de tabara alaturi de prieteni. Viata este facuta pentru rasarituri fierbinti si pentru a experimenta cu adevarat magia dragostei.

Viata este facuta pentru excursii, pentru zile de la care nu stii la ce sa te astepti si pentru sentimente cum nu ai mai avut pana acum. Viata este facuta pentru calatorii, pentru a urca munti cand toata lumea din jurul tau iti spune ca nu poti. Viata este facuta pentru acum… pentru acest moment.

Viata este facuta pentru a iubi. Pentru atingerea tandra a unei maini pe care vrei sa o tii in mainile tale pentru tot restul vietii tale. Viata este facuta pentru fluturi in stomac. Viata este facuta pentru a spune “Te iubesc” fara sa iti fie teama ca nu ti se va raspunde inapoi.

Viata este facuta pentru a respira aerul rece, pentru a bea ceai fierbinte si ciocolata calda din cani uriase in nopti de decembrie si pentru a imbratisa cel mai bun prieten. Viata este facuta pentru zilele de martie, pentru vara, pentru razele de soare fara sfarsit si pentru momente pe care sa le retraiesti iar si iar… indiferent de sezon.

Publicitate

Viata este facuta pentru a lucra din greu. Pentru a avea un vis si pentru a trece obstacole, munti pentru a ti-l indeplini. Viata este facuta pentru a face ce iti place si a nu iti cere niciodata scuze pentru asta.

Viata este facuta pentru imbratisari… pentru conversatii lungi cu parintii tai despre ce vrei in viata. Despre ce faci si ce fac. Viata este facuta pentru a cadea la pamant si a te ridica.

Viata este facuta pentru a supravietui. Este facuta pentru tine, pentru mine, pentru noi… pentru inimi zdrobite si pentru iubiri pierdute… si pentru o dragoste adevarata care va sterge toate aceste rani din inima ta. Viata este despre tot ce traiesti, despre tot ce simti, despre tot ce experimentezi. Viata este facuta pentru a rade, pentru a plange, pentru a simti.

Aceasta viata ti-a fost data sa o traiesti. Aceasta viata ti-a fost data sa iubesti. Aceasta viata ti-a fost data pentru a afla ce este bucuria. Aceasta viata ti-a fost data pentru a experimenta puterea unei atingeri, a unui zambet.

Aceasta viata ti-a fost data pentru a o trai. Tu o traiesti?

Într-adevăr, viața multora dintre noi nu e ușoară, e plină de urcușuri și coborâșuri dar, dacă ar fi fost altfel s’ar mai fi numit viață? Majoritatea timpului ni l’am petrece fiind întunecați, morocănoși, cufundați tot mai mult în grijiile cotidiene. Oare câți dintre noi se opresc din eterna fugă luând o pauză în care să priveasca cerul albastru? Cât de binecuvântați suntem noi, oamenii, fie și pentru faptul că putem privi ( bogată măreția a lui Dumnezeu ). Ochii noștri pot cuprinde infinitul, iar sufletul capată acel echilibru de care avem atâta nevoie.

Publicitate
Alte Articole
De Suflet