5 gânduri periculoase pentru sănătate

5 gânduri periculoase pentru sănătate

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2021 in PersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitateViata

Nu este un secret faptul că sănătatea depinde de starea psiho-emoțională. Observațiile medicale confirmă că în 60% don cazuri, gândurile și emoțiile „toxice” devin motivul bolilor, iar recuperarea depinde într-o măsură mai mare de starea de spirit psihologică.

Deci, să aruncăm o privire la ce gânduri este timpul să spunem adio urgent, pentru a nu provoca dezvoltarea bolii.

Suspiciune + anxietate = meteosensibilitate

Schimbările de temperatură, creșterea presiunii atmosferice, schimbarea vremii de la soare la ploaie îi determină pe oamenii sensibili la vreme să amâne treburile și să aibă grijă de sănătatea lor. Pastilele, comprimatele, amețelile și durerile de cap le schimbă din ritmul de lucru.

Cauza meteosensibilității este suspiciunea, anxietatea constantă, tendința de a face din țânțar – armăsar, oricât de mică ar fi o problemă. Gândurile negative regulate conduc la tulburări ale sistemului autonom și la dezvoltarea meteosensibilității, ca principală manifestare a bolii.

Recomandări: Conform recomandărilor medicului, puteți utiliza preparate pe bază de plante calmante. Ceai cald cu miere de albine, o atmosferă relaxantă, meditația vă va ajuta să vă deconectați de la probleme și să vă oferiți o odihnă bună.

Dacă simțiți că anxietatea vă scapă de sub control, trebuie să mergeți la un terapeut.

Îndură-te, miluiește-te … și acumulează stres

O frază familiară despre faptul că îți pare rău pentru tine? Lumea rea este împotriva ta, la locul de muncă șeful își găsește mereu greșeli, copiii se comportă îngrozitor și multe alte probleme din viața de zi cu zi care duc la dorința de a-ți face milă de tine însăși. Apropo, mila duce la o acumulare de stres și o acumulare de probleme interne.

Rezultatul creșterii compătimirii este suferința (acumularea de stres) și producția crescută de acetilcolină, ceea ce duce la dezvoltarea următoarelor boli:

  • perturbarea tractului digestiv;
  • depresie;
  • VSD;
  • scăderea imunității;
  • scăderea tensiunii arteriale.

Recomandări: Transformă mila față de tine în grijă pentru ceilalți. Rude apropiate, vecini în vârstă în perioada de carantină, animale fără adăpost și încă o multitudine de zone pentru voluntariat.

Evită obiceiul de a te enerva! Protejează-ți inima

Obiceiul de a arăta agresivitate, de a ține totul sub control, incapacitatea de a accepta dragostea și sprijinul celor dragi, singurătatea constantă duce la tulburări ale ritmului cardiac, hipertensiune arterială și riscul de infarct.

Nu doar oamenii duri suferă de boli de inimă. Oamenii blânzi, vulnerabili, sensibili, obișnuiți cu compasiunea pentru întreaga lume, se confruntă la fel de des cu patologii cardiovasculare. Cauza bolii este incapacitatea de a accepta dragostea, incapacitatea de a schimba lumea din jur, excesul de dragoste neîmpărtășită.

Recomandări: Lucrează asupra ta cu ajutorul gândirii pozitive, meditației sau cu un psiholog.

Prea multă gândire și analiză duce la astm

Abilitatea de a înțelege, de a reflecta este o abilitate utilă, dar atunci când devine un obicei, reflectarea devine cauza multor boli. Caracterele slabe, capricioase, nervoase, incapabile să gestioneze stresul, se confruntă adesea cu atacuri de sufocare și dificultăți de respirație.

Cercetările pe tema psihosomatică demonstrează că atacurile astmatice apar la copiii care au crescut în condiții de neînțelegere, fără sinceritate și dragoste unul pentru celălalt, unde încearcă să dea impresia unei „familii bune”.

Recomandări: încercați să scăpați de rutina de zi cu zi și vă să găsiți un hobby interesant, care să vă aducă plăcere și să vă ocupe timpul liber. Nu încercați să creați mereu o „impresie plăcută”, nu vă ascundeți emoțiile și atacurile sufocării se vor retrage treptat.

Anxietatea crește tensiunea arterială

Anxietatea constantă, stresul, mediul tensionat la locul de muncă și acasă provoacă apariții bruște de adrenalină, ceea ce crește tensiunea arterială. Organismul nu știe cum să răspundă corect la o nouă porție a hormonului, vasele își pierd tonusul și elasticitatea. Treptat, acest lucru devine un obicei și corpul reacționează la o situație alarmantă prin tensiune crescută, de fiecare dată slăbind corpul.

Recomandări: o schimbare de peisaj, sedative ușoare, un nou hobby, mer, alergare, meditație vă vor ajuta să vă liniștiți și să vă controlați emoțiile.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!