5 citate înțelepte ale lui Elon Musk, explicând principiile de bază ale vieții umane

5 citate înțelepte ale lui Elon Musk, explicând principiile de bază ale vieții umane

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2023 in CitateDezvoltare PersonalaSfaturi

Antreprenorul și miliardarul în vârstă de 50 de ani nu ascunde faptul că a încercat să descifreze misterele Universului de când era adolescent. Elon Musk a fost întotdeauna capabil să privească lumea dintr-un alt unghi și cuvintele sale uimesc prin profunzimea și înțelepciunea lor.

1. Iubește-te mai întâi pe tine, apoi întreaga lume

Elon crede sincer că porunca biblică “Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” ar trebui citită invers. În primul rând, o persoană ar trebui să se iubească pe sine, iar apoi să iubească întreaga lume. Această gândire este foarte interesantă dacă o analizăm mai profund. Și nu este vorba de egoism. A te iubi pe sine, a te accepta și a te simți parte din lumea înconjurătoare – este o abilitate foarte utilă.

2. Pentru a primi un răspuns, trebuie să pui o întrebare corectă

O altă afirmație a lui Elon Musk – despre cum să comunici cu Universul. Prin Univers, el înțelege câmpul global de informații care ne înconjoară.

“Universul este un răspuns, cel mai important este să pui o întrebare corectă. Totul constă în întrebări” – a spus omul de afaceri.

Ideea este că dacă vrei ceva – formulează mai întâi clar acea cerere, ca și cum ai introduce-o într-o căutare pe internet. Dacă cererea ta nu este concretă, răspunsul Universului nu va fi cel pe care îl aștepți.

3. Admite că imposibilul este posibil

Musk afirmă că toate marile descoperiri și invenții încep cu faptul că omul visează și își închipuie lucruri care nu există încă în realitate. După aceea, apare miraculos șansa ca acea idee imaginată să devină realitate. Întreaga lume începe să te ajute să îți realizezi planurile!

4. În cursa pentru visul tău, nu uita de lumea înconjurătoare

Omul și natura sunt indivizibile, dar totuși uităm tot mai des că avem responsabilitatea de a păstra aerul curat și viața animalelor.

Musk crede că omenirea ar trebui să înțeleagă cum să își îndeplinească dorințele fără a face rău lumii înconjurătoare. Și mai ales să gândim în permanență cum să nu distrugem planeta.

5. Viața ar trebui să fie plină de sens și inspirație

Fiecare persoană, în opinia lui Musk, ar trebui să viseze în mod constant la un viitor mai bun. Dacă te trezești dimineața dorind să trăiești, să creezi, să râzi și să te bucuri, atunci viața ta este plină de lumină și inspirație. Însă dacă nimic nu te bucură, nu te pasionează și nu vezi niciun sens în viață, atunci ar trebui să găsești ceva care să îți umple timpul și să te intereseze.

Chiar și Elon Musk este inspirat de ideea de a cuceri planeta Marte. A spus chiar că ar dori să trăiască pe planeta roșie și să-și încheie zilele acolo. Elon Musk a promis, de asemenea, că în viitorul apropiat, toți oamenii de pe Pământ vor putea călători în spațiu și să privească stelele prin fereastra navei.

Nu este o țintă frumoasă și inspirațională?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!