5 băuturi din plante pentru prevenirea bolii ficatului gras

5 băuturi din plante pentru prevenirea bolii ficatului gras

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ați auzit vreodată de „boala hepatică grasă”? Pentru a preveni această afecțiune, vă recomandăm să beți în mod regulat unul dintre ceaiurile prezentate mai jos, în acest fel vă puteți bucura de beneficiile lor naturale.

Ce este boala ficatului gras? Distrofia grasă sau hepatoza grasă este o boală care poate reduce semnificativ calitatea vieții. Cu toate acestea, din fericire, afecțiunea poate fi tratată cu ajutorul unor remedii naturiste.

Distrofia grasă poate apărea atunci când acizii grași și trigliceridele se acumulează în celulele ficatului. Acest lucru afectează funcțiile excretoare și metabolice ale acestuia.

Această condiție apare frecvent în rândul persoanelor care consumă alcool în mod excesiv, dar și la persoanele care suferă de obezitate sau care au o alimentație nesănătoasă.

Distrofia ficatului gras și cauzele apariției acesteia

Distrofia grasă poate provoca reacții inflamatorii în organism, dar poate și îngreuna digestia anumitor alimente.

Vestea bună este că alimentația sănătoasă și respectarea indicațiilor medicului în combinație cu următoarele remedii naturiste vor duce la tratarea bolii.

Iată 5 ceaiuri din plante care vor ajuta la prevenirea și chiar tratarea hepatozei grase:

1. Ceai de anghinare

Această băutură naturală de anghinare ajută la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea digestiei, care la rândul său ajută la tratarea hepatozei grase. Ceaiul de anghinare este îmbogățit cu fibre și antioxidanți, cu ajutorul cărora poate menține ficatul într-o formă bună.

Ingrediente: o anghinare și 3 pahare de apă (750 ml). Tăiați anghinarea în bucăți mici și puneți-o la fiert într-o oală cu apă pentru 5 sau 8 minute. După ce a fiert, ceaiul se lasă la răcit, iar apoi se strecoară. Beți un pahar de ceai dimineața  pe stomacul gol, apoi încă un pahar seara înainte de cină.

2. Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un medicament natural din plante, care are proprietăți antiinflamatorii, conține antioxidanți și ajută la detoxifierea ficatului pentru a reduce acumularea de lipide în țesuturi. Proprietățile sale îmbunătățesc activitatea metabolică, care ajută la eliminarea grăsimi și a toxinelor.

Ingrediente: o lingură de păpădie (10 g), o cană de apă (250 ml). Adăugați lingura de păpădie într-o cană de apă clocotită, apoi acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat timp de 10-15 minute. Strecurați ceaiul și consumați-l dimineața pe stomacul gol, iar apoi încă 2-3 căni în timpul zilei. Perioada de tratament este de 2 săptămâni.

3. Ceai de ciulin

Atunci când vorbim despre distrofia hepatică, se spune că ciulinul este cea mai eficientă plantă pentru tratarea acestei afecțiuni. Ciulinul conține o substanță numită silimarină, care împiedică acumularea de grăsime pe celulele hepatice.

Ingrediente: o cană apă (250 ml) și o linguriță de ciulin de lapte (5 g). Se pune apa la fiert și se adaugă ciulinul de lapte,
apoi se acoperă amestecul cu un capac și se lasă la fiert timp de 10 minute. Se lasă la răcit și se bea o dată pe zi timp de 2 sau 3 săptămâni.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!