5 alimente ieftine care te vor ajuta să reduci rapid colesterolul rău

5 alimente ieftine care te vor ajuta să reduci rapid colesterolul rău

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Astăzi vorbim despre colesterolul rău și despre modalități simple de a-l reduce. Colesterolul este un compus organic, o substanță asemănătoare grăsimii care este conținută în membranele celulare, asigurând reînnoirea și stabilitatea lor regulată. Substanța participă la sinteza vitaminei D, hormonilor, acizilor biliari și este responsabilă pentru funcționarea normală a sistemelor corpului.

Ce este colesterolul rău

Este un alcool gras cu greutate moleculară mare. Se găsește în cantități mari în sângele oamenilor care abuzează de carne roșie grasă, cârnați, produse lactate grase, maioneză, produse de patiserie și produse de cofetărie sau produse fast-food. Circulând prin vase, are capacitatea de a se depune în locurile cu inflamație și unde circulația sângelui este încetinită. Așa se formează plăcile care înfundă vasele de sânge.

Colesterolul rău este principala cauză a aterosclerozei și a tulburărilor circulatorii în creier, inimă și alte organe. Asta înseamnă că, colesterolul rău scurtează viața. Dacă îl ții sub control, viața poate fi prelungită cu până la 15-20 de ani.

Pentru a reduce nivelul de colesterol rău, nu este întotdeauna necesar să cumpărați medicamente scumpe. În multe cazuri, această problemă poate fi corectată cu ajutorul alimentelor care sunt la îndemâna tuturor, și care ar trebui consumate în mod regulat (limitând în același timp utilizarea celor nocive enumerate mai sus).

1. Cerealele integrale

Cerealele integrale sunt bogate în fibre – fibre vegetale grosiere. Ele sunt necesare microbiotei – bacterii intestinale benefice. Dacă microbiota primește suficiente fibre, este sănătoasă și funcționează bine, intestinele funcționează stabil și elimină ușor toxinele. Acest lucru reduce inflamația generală a corpului. În plus, fibrele împiedică absorbția colesterolului din lumenul intestinal în vasele de sânge.

Oamenii de știință de la Universitatea din Otago, la cererea OMS, au făcut 185 de studii care au implicat 135 de milioane de oameni și au descoperit că, consumul regulat de cereale integrale reduce riscul de deces prematur cu până la 30%. În plus, grupul de studiu a suferit într-o măsură mult mai mică de afecțiuni majore legate de vârstă.

Ovăz, orz, secară, pâine de tărâțe – acestea alimente sunt foarte bune pentru intestinele noastre.

2. Leguminoase

Recent am scris despre ele că sunt o sursă de proteine ​​vegetale ușor digerabile, care este foarte necesară persoanelor în vârstă. Dar, pe lângă proteine, leguminoasele conțin multe fibre și foarte mult colesterol vegetal benefic. Consumul leguminoaselor duce la o scădere a absorbției colesterolului rău și, ca urmare, la o scădere a nivelului acestuia în sânge.

În plus, leguminoasele sunt o sursă de antioxidanți care reduc inflamația generală și întineresc organismul. De asemenea, conțin o mulțime de vitamine și microelemente care îmbunătățesc metabolismul și ajută la reînnoirea celulară.

Soia, fasole, mazăre, linte – aceste alimente ar trebui să fie în alimentația noastră de câteva ori pe săptămână.

3. Fructele cu sâmburi

Această categorie include caisele, piersicile, prunele, cireșele și alte fructe cu sâmburi. Fructele de sâmburi sunt foarte bogate în polifenoli – aceste substanțe ajută la reducerea nivelului de colesterol rău și în același timp normalizează tonusul vaselor de sânge.

4. Nuci

Unii dintre cei mai buni „normalizatori” ai nivelului de colesterol sunt migdalele și nucile. Nu departe în urma lor se află alunele de pădure (care, de altfel, aparțin din punct de vedere biologic familiei leguminoase).

Nucile sunt o sursă excelentă de grăsimi vegetale sănătoase. Dar nu trebuie să abuzați de ele – nucile sunt foarte bogate în calorii.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!