5 alimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale și ce alimente îngroașă sângele

5 alimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale și ce alimente îngroașă sângele

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2022 in SanatateSfaturi

În acest articol, vom lua în considerare doar trei produse îndrăgite de mulți la care ar trebui să fii atent, deoarece îngroașă sângele.

Sănătatea noastră depinde în mare măsură de calitatea sângelui. Iar calitatea sa, la rândul ei, depinde de ceea ce mâncăm.

Există multe alimente care îngroașă sângele, dar și invers, care îl subțiază.

Cele mai periculoase dintre aceste două tipuri de alimente vor fi cele care îngroașă sângele.

Despre trei dintre acestea vom vorbi astăzi.

1. Verdețurile și morcovii

Verdeturile și morcovii sunt prea bogate în vitamina K, iar aceasta vitamina are un efect puternic asupra coagularii sangelui. Numai din acest motiv, va rog, prieteni, sa fiți atenți la consumul acestor alimente.

2. Alcool

În orice moment, a fost și rămâne una dintre cele mai preferate băuturi în principal de bărbați. Toată lumea știe cum poate fi dăunător pentru creier, ficat sau rinichi, dar puțini oameni știu că alcoolul poate afecta și creșterea vâscozității sângelui.

3. Dulciuri

Mulți oameni, indiferent de vârstă, iubesc dulciurile și, prin urmare, uneori exagerează cu utilizarea lor. Ca urmare, organismul este suprasaturat cu zahăr, iar acest lucru poate afecta negativ consistența sângelui și permeabilitatea acestuia prin vase.

Două alimente cunoscute care înfundă vasele de sânge și îngroașă sângele

1. Carbohidrați rapizi

Această categorie include tot ce este dulce, amidonat, gras – în general, tot ceea ce ne place atât de mult. Marele dezavantaj al tuturor acestor produse este conținutul lor ridicat de calorii. Și acolo unde sunt multe calorii, există mari probleme de sănătate, precum obezitatea, ateroscleroza, îngroșarea sângelui și așa mai departe.

2. Sosuri

Mulți oameni folosesc sosurile ca un plus plăcut la un anumit fel de mâncare. Dar nu este nimic bun în asta pentru sănătate, ci din contra.

Toate aceste ketchup-uri, maioneze și alte sosuri sunt alcătuite din grăsimi trans, a căror pasiune poate avea ca rezultat blocarea vaselor de sânge cu colesterol și alte probleme asociate sistemului cardiovascular.

Articolul are doar scop informativ. Toate recomandările necesită sfaturi de specialitate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!