5 adevăruri despre căsătorie pe care mi-aș fi dorit să le știu înainte să mă căsătoresc

5 adevăruri despre căsătorie pe care mi-aș fi dorit să le știu înainte să mă căsătoresc

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2022 in Lecții de viațăRelatii

Dragostea… Mai există ceva în viață care începe cu speranțe și așteptări atât de mari și se termină cu o dezamăgire atât de mare?

O viață de familie liniștită, fericită și armonioasă este visul multor femei, dar bineînțeles că sunt și bărbați care își doresc asta. Totuși, de ce în ultimul timp atât de mulți copii cresc în familii monoparentale, iar oamenii care s-au iubit atât de mult la început, acum divorțează?

Cred că motivul este că știm prea puțin despre noi înșine și cu atât mai puțin despre cealaltă jumătate a noastră. Nu am fost învățați la școală ce este dragostea, nu ne-a explicat nimeni ce înseamnă cu adevărat căsătoria sau ce presupune ea!

Sunt anumite lucruri pe care o persoană ar trebui să le știe înainte să se căsătorească.

1. Dragostea poate dispărea după câțiva ani

E adevărat. Persoana cu care începi o viață de familie nu este copilul tău, pe care îl iubești necondiționat. Unii oameni se schimbă, la fel cum se schimbă și sentimentele lor, de aceea nu în toate cazurile există iubire reciprocă absolut eternă!

Nu poți să iubești o persoană cu forța, doar pentru că ea te iubește pe tine. Sau invers, doar pentru că tu iubești o persoană din tot sufletul, nu înseamnă că și aceasta te iubește la fel în continuare. Sentimentele nu au reguli, iar noi nu avem nicio putere asupra lor.

2. Cei mai grei ani într-o căsătorie sunt primii 2 ani după nașterea unui copil

Această perioadă este cea care determină relația voastră pe viitor. Această perioadă îți va pune la încercare răbdarea, va trebui să petreci 90% din timp cu bebele, iar intimitatea de cuplu va fi mult mai rară. În această perioadă va trebui să comunicați cel mai mult, să înveți să îți controlezi furia și să o înlocuiești cu răbdare. Dacă nu înveți să faci asta cât timp copilul este încă mic, mai târziu viața de familie se va transforma în într-un coșmar.

Nu trebuie să-ți fie rușine să ceri ajutor atunci când ai nevoie, trebuie doar să poți să-l accepți. Amintește-ți constant de ce ești lângă această persoană, de ce ai ales să îți petreci tot restul vieții lângă ea. Dacă este dificil pentru o familie tânără să facă față tuturor treburilor, atunci poți angaja, la urma urmei, o bonă! Viața de familie nu ar trebui să distrugă dragostea.

3. Gesturile mici contează

,,Dragostea este o adevărată artă”, – așa crede Erich Fromm, a cărui vorbă o citez acum. Ce reprezintă gesturile mici drăguțe pentru tine? Pe lângă îndeplinirea îndatoririlor tale prin casă, există multe gesturi mici frumoase pe care le poți face pentru partenerul tău. Cel mai drăguț gest este să spui ceva frumos, spune-i că arată bine, că se descurcă minunat, că îl apreciezi, îl iubești și că ești mândră de el.

Vor veni anumite zile când va părea că nu mai există deloc sentimente, nu există iubire și sunteți atât de obosiți de toate astea. Dar de îndată ce faci ceva semnificativ pentru partener, atunci zâmbetul apare din nou! De ce să nu-i cumperi o prăjitură soției tale dacă îi place atât de mult? De ce să nu-i pregătești soțului tău un fel de mâncare preferat, care de obicei este pe masă doar de sărbători? De ce să nu-ți masezi persoana iubită? Ce trist că unele familii sunt distruse din cauza lipsei efortului.

4. Pentru o căsnicie fericită, ambii parteneri trebuie să facă eforturi

Dacă o persoană renunță să mai lupte pentru relație, cealaltă nu o poate ajuta în niciun fel. Din păcate, nu poți construi o căsnicie fericită singur! Acest lucru necesită o muncă comună. Poate de multe ori persoana respectivă nici nu realizează că a încetat să mai facă eforturi, iar în acest caz va fi foarte trist să privească înapoi și să realizeze că nu și-a făcut partea.

Viața de familie a fiecăruia este alegerea sa personală. O persoană matură face totul cu conștiință, muncește pentru a se îmbunătăți pe sine însuși și pe relație. Dacă nu vrei să mai lupți, este mai bine să pleci imediat și să dai partenerului tău posibilitatea de a găsi pe cineva care să-l dorească din toată inima de dragul fericirii comune.

5. Nu uita să spui mulțumesc

De multe ori neglijăm recunoștința în relații și nu apreciem ce face cealaltă persoană pentru noi. Nici nu observăm! Recunoștința poate întări familia și îi poate face pe membrii ei mai fericiți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!