4 pași care vă vor ajuta să vă dezvoltați intuiția explicate de un doctor psihiatru

4 pași care vă vor ajuta să vă dezvoltați intuiția explicate de un doctor psihiatru

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Ce este mai exact intuiția? Poate credeți că este o abilitate supranaturală sau doar o funcție a creierului care analizează faptele la nivel subconștient și, ca urmare a acestei analize, vă trimite „o perspectivă”. În orice caz, nu se poate nega că intuiția este un instrument puternic în lumea afacerilor. Antreprenorul Richard Branson recunoaște că se bazează mult mai mult pe intuiția sa decât pe studiul unei cantități uriașe de informații.

Intuiția puternică este o „armă secretă”, spune dr. Judith Orloff, profesor de psihiatrie la Universitatea din California. „Intuiția îți oferă tot felul de informații pe care nu le poți obține altfel. Nu are nimic de-a face cu funcția de analiză a creierului; nu este o cunoaștere rațională. Ci un alt tip de inteligență, care este, de asemenea, bună de utilizat. „

Ce se întâmplă dacă ești unul dintre acei oameni obișnuiți să analizeze și care nu sunt foarte intuitivi? Nu este chiar așa de rău, ne asigură Orloff. Există câteva tehnici simple pe care le puteți folosi pentru a vă dezvolta intuiția și a începe să vă ascultați sinele irațional.

În plus, funcționează pentru toată lumea. „Oamenii și-ar putea dezvolta intuiția chiar dacă cred că nu au nici o intuiție” , a spus el. La urma urmei, intuiția, în general, reprezintă mesajele pe care le primim din jumătatea dreaptă a creierului nostru. Și asta este deja ceva pe care îl avem cu toții. O intuiție bine dezvoltată poate arăta ca o superputere, a adăugat acesta. „Oamenii primesc uneori semnale incredibile”.

Ești gata să încerci? Iată patru pași simpli pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile intuitive:

1. Ai încredere în stomac.

Poate că nu vă vine să credeți, dar sistemul digestiv ajută la dezvoltarea intuiției.

„Intestinul conține neurotransmițători, deci nu ignora senzația din stomac”, spune Orloff. Dezvoltați această latură a intuiției dvs. consultându-vă stomacul atunci când luați decizii.

De exemplu, dacă urmează să iei interviu unui solicitant pentru un loc de muncă, încearcă să asculți atât cu mintea cât și cu stomacul. „Acordați atenție senzațiilor fizice din această zonă a corpului și întrebați-vă cum vă face această persoană să vă simțiți”, explică Orloff. – Care este senzația din stomac? Te simți agitat, nervos și tensionat? Sau dimpotrivă: calm, cu emoție plăcută și ușurință?

2. Ce se întâmplă cu energia ta?

Fiți atenți, ne sfătuiește Orloff, la modul în care vă simțiți când sunteți în preajma cuiva: ca „stors” sau, dimpotrivă, vioi și energic. Există oameni, spune acesta, care, asemenea vampirilor energetici, îți fură forța vieții și te duc la epuizare. „Dacă te simți rău în compania unei persoane – aceasta este vocea intuiției tale.”

3. Prinde-ți „ideile venite pe moment”

Intuiția se manifestă ca momente bruște de perspicacitate: „Aha …!”. Aceste „flash-uri” vin pe neașteptate. Nu le  lăsați să dispară: „Scrieți-le și folosiți-le ca ghid”.

4. Faceți meditații timp trei minute

„Doar trei minute pe zi, petrecute în tăcere și meditație, sunt suficiente pentru a vă conecta la intuiția voastră”, spune Orloff. Dacă ți se pare prea greu, măcar oferă-ți câteva minute doar pentru tine. Faceți o scurtă plimbare, faceți o baie etc. Orloff spune că face același lucru atunci când vrea să-și trezească intuiția: „Trebuie să mă desprin de ceilalți – doar așa îmi pot auzi vocea interioară”.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!