4 motive ne împiedică să ne îmbogățim

4 motive ne împiedică să ne îmbogățim

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Există multe articole precum „Cele 10 reguli pentru succes” sau „Cele 25 de obiceiuri ale oamenilor bogați”. Există o mulțime de cărți care te învață cum să devii bogat. Mii de formatori și consilieri financiari sunt gata să ne învețe cum să obținem succesul. S-ar părea că toată lumea ar trebui să se grăbească să învețe și să se îmbogățească, dar… nu funcționează. Nici un sfat de la cel mai bun antreprenor nu funcționează până când nu există un student dispus să-l urmeze.

Iată 4 motive pentru care oamenii nu își pot crește veniturile

1. Nu cred că pot schimba ceva

Și nu fac nimic. Nu învață să construiască o afacere.

Nu studiază marketingul și vânzările. Nu își dezvoltă obiceiuri bune. Poți enumera mult timp ceea ce nu fac, esența rămâne aceeași: nu cred. Acesta este pasul #1 pe care nimeni altcineva nu îl va face pentru tine. Credința este doar alegerea ta. Faci acest pas în interiorul tău chiar acum: fie crezi acest articol, fie nu.

Încearcă să nu mai citești și să observi dacă deții controlul încrederii. Poți să începi să crezi chiar din acest moment. Acest exercițiu va dura maximum 2 minute. Închide ochii timp de 2 minute, intră în spațiul interior și fă chiar acum alegerea dacă să crezi sau nu. Care va fi alegerea ta? Crezi sau nu?

2. Nu știu ce trebuie să facă

Pur și simplu nu încearcă să afle.

Nici măcar nu încearcă să se gândească la asta în mod regulat. Faceți un experiment săptămâna aceasta. Alocați o oră pe zi timp de șapte zile la rând pentru a vă gândi ce fel de afacere ați putea face și cum să o organizați.

Dacă aveți deja o afacere, atunci gândiți-vă cum o puteți extinde și crește profiturile. Măsurați cu un ceas. Nu contează dacă este o oră întreagă continuă sau de 10 ori timp de 6 minute. Este important ca o oră să se acumuleze în timpul zilei. Șapte zile la rând. Nu planifica rezultatul, doar fă exercițiul.

La sfârșitul săptămânii, notează linia de jos a gândurilor tale. Sunt sigur că în doar șapte ore vei ajunge la multe soluții.

3. Nu au testat

Nu au trecut niciodată de la gândire la actorie.

Ce se întâmplă dacă încep să fac o afacere – și nu va funcționa? Nu ne vom da seama niciodată ce putem face și ce nu, decât dacă facem ceva pentru a verifica.

4. Au încercat

Au încercat dar nu le-a ieșit.

Eric Byrne a spus că, pierzătorii și câștigătorii diferă doar într-un singur lucru. Pierzătorii știu întotdeauna ce vor face când vor avea noroc. Câștigătorii au un plan pentru toate rezultatele. Prin urmare, în caz de eșec, pierzătorii petrec mult timp pentru a-și recupera din pierderile financiare și morale, în timp ce câștigătorii trec la „planul B” și încearcă din nou.

În România, fiecare a șaptea afacere supraviețuiește și generează venituri. Asta înseamnă că dacă ai încercat de mai puțin de 7 ori, ai încercat puțin. Iar în 7 încercări vei învăța cumva cum să faci lucrurile să meargă.

Psihologii știu că există un singur nume comun pentru toate aceste patru motive: stima de sine scăzută. Prin urmare, dacă un psiholog lucrează cu un client pe tema banilor, el lucrează întotdeauna cu stima de sine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!