3 sfaturi de la un neurochirurg: cum să îmbunătățim funcționarea creierului

3 sfaturi de la un neurochirurg: cum să îmbunătățim funcționarea creierului

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Se pare că, pentru ca creierul să funcționeze mai eficient, nu trebuie să apelezi la pastile, vitamine și lucruri din industria farmaceutică. Îți vom da câteva sfaturi care te pot ajuta în această privință, vor fi mult mai eficiente. De regulă, mijloacele artificiale, precum pastilele, îmbunătățesc doar activitatea creierului, dar nu și productivitatea acestuia.

Iată 3 metode eficiente de îmbunătățire a funcționării creierului:

1. Sari peste micul dejun câteva zile sau nu mai mânca după ora 18

S-a dovedit că atât postul, cât și postul negru temporar sunt foarte bune pentru întregul corp. Studiile spun că abstinența pe termen scurt de la mâncare trezește capacitățile cognitive ale creierului nostru. Neurochirurgul însuși spune că mănâncă doar până la ora 18, iar după aceea consumă numai apă sau ceai. El consideră că o astfel de înfometare are următoarele beneficii:

  • – întărirea conexiunilor neuronale;
  • – îmbunătățirea factorilor naturali ai dezvoltării creierului;
  • – accelerarea vitezei de memorare și asimilare a informațiilor;
  • – îmbunătățirea abilităților cognitive.

Medicul crede că a nu mânca timp de 16 ore este destul de ușor, ar trebui să renunți la micul dejun, ori să nu mai mănânci după ora 18. Oricum, s-a dovedit științific că micul dejun nu este cea mai importantă masă a zilei. În plus, refuzul temporar de a mânca previne dezvoltarea bolilor neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson etc.).

Neurochirurgul recomandă să faci acest lucru în zilele de luni și joi, deoarece miercuri și vineri oricum se mănâncă de post, iar atunci ar trebui să mănânci bine având în vedere limitarea de la anumite alimente. Înainte de a începe o astfel de practică, te sfătuim să consulți un medic.

2. Menține o poziție verticală cât mai mult posibil

Neurochirurgul spune că, pentru a stimula productivitatea creierului, trebuie să stai cât mai mult într-o poziție verticală. În această poziție, creierul este saturat cu proteine ​​neurotrofice, care stochează majoritatea celulelor nervoase și îmbunătățește rata de transmitere între ele. În afară de perioada în care dormi, încearcă să nu stai întins în pat prea mult pe timpul zilei.

3. Respiră profund

Oxigenul este foarte important pentru ca creierul să poată funcționa eficient. Așadar, este bine să faci niște exerciții de respirație din când în când. Medicul recomandă utilizarea tehnicii de respirație lentă de două ori pe zi: inspiră adânc aer numărând până la 4, țineți-l câteva secunde și expiră tot încep, în timp ce numeri până la 4.. Acest lucru va îmbunătăți activitatea creierului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!