3 pași simpli pentru a atrage norocul în viața ta oferite de un neurolog

3 pași simpli pentru a atrage norocul în viața ta oferite de un neurolog

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Mulți oameni cred că norocul este ca fulgerul. Alții cred că norocul vine atunci când te aștepți mai puțin. Sau când vă aflați în locul potrivit la momentul potrivit.

Neurologul Tina Seelig de la Stanford School of Medicine, a petrecut 20 de ani încercând să stabilească de ce unii oameni au mai mult succes decât alții. Astăzi, ea spune cu toată încrederea că cei mai de succes oameni creează acest noroc cu propriile mâini.

Seelig a vorbit despre acest lucru într-una din discuțiile sale de la conferința TED. Ea a comparat norocul cu vântul. Uneori simțiți o adiere ușoară, iar uneori vântul vă dă jos din picioare. Nu știi niciodată când va bate vântul și din ce direcție.

Neurologul T. Seelig îi sfătuiește pe toți să își construiască propria barcă pe care vor naviga prin viață. Treptat, veți învăța să prindeți norocul care trece. Seelig le spune studenților săi despre mai multe moduri de a prinde un noroc „de coadă”.

1. Lasă copilul din tine să riște

Asuma riscuri. Ieși din zona ta de confort.

Cu toții am auzit asta. Neurologul T. Seelig acționează puțin diferit. Aceasta sugerează că ar trebui să abordăm problema riscului în mod strategic. Este necesar să se stabilească ce riscuri merită asumate pentru ca norocul să apară. Fiecare om are norocul său.

Aceste riscuri pot veni din pași mici. Am făcut asta în copilărie. Amintiți-vă cum am învățat să mergem cu bicicleta. Pentru a trece de la trei roți la două roți, trebuia să ne asumăm un anumit risc. Iar, cu fiecare încercare, ne-am apropiat câte puțin de obiectiv.

2. Mulțumește chiar dacă ți se refuză

Seelig este de acord că recunoștința face minuni chiar și atunci când obții ceva complet diferit de ceea ce ai sperat.

Poate că nu ți s-a oferit slujba ta mult dorită. Poate că ai fost refuzat sau lipsit de o oportunitate care (în opinia ta) era exact ceea ce aveai nevoie în acel moment.

Pășește pe gatul orgoliului tau. Nu trece la concluzii.

Încercați să înțelegeți ce v-a învățat această experiență. După aceea, asigurați-vă că mulțumiți celor fără de care nu ați fi primit această experiență.

Când o persoană face ceva pentru tine, îți dedică timp. Timpul pe care l-ar fi putut folosi pentru el însuși ”, spune Seelig.

Exprimarea recunoștinței chiar și atunci când lucrurile nu merg conform planului este un pas uriaș pe care mulți nu reușesc să îl facă.

3. Găsiți ceva bun chiar și în ideile proaste

Seelig nu crede că ideile pot fi excepțional de bune sau excepțional de rele.

În realitate, semințele ideilor proaste pot deveni ceva uimitor ” , notează Seelig. Ea îi încurajează pe elevi să privească ideile proaste din punct de vedere al posibilităților.

Ceea ce se dovedește a fi o idee bună, viabilă, cel mai adesea nu se realizează brusc. Norocul și ideile bune sunt concepte complexe, multidimensionale.

Rareori vedem toți factorii care îi fac pe oameni fericiți”, explică Seelig. Același lucru se poate spune despre companiile de succes cu reputație mondială și idei de milioane. Cel mai probabil, în procesul de lucru, multe idei proaste au fost eliminate, iar situația s-a schimbat dramatic de mai multe ori.

Fiecare dintre pașii enumerați mai sus este o contribuție la crearea unui viitor diferit pentru dvs. Un viitor în care norocul îți va zâmbi. Asumați riscuri mici. Mulțumește mai des. Găsiți ceva bun în ideile proaste. Acestea sunt toate scândurile din care îți construiești barca. Și când vântul norocului suflă în direcția ta, vei fi gata să-l prinzi.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!