3 motive pentru care divorțul ar putea fi a doua șansă pe care o așteptați

3 motive pentru care divorțul ar putea fi a doua șansă pe care o așteptați

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStyleRelatiiSfaturi

Divorțul este foarte greu. Divorțul duce la stres, suferință, frustrare și, în cele din urmă, la îndoială de sine. În urma unui divorț, nu mai putem avea încredere în nimeni, ni se pare că nu vom avea niciodată parte de fericire.

Nici măcar celor mai puternici oameni nu le este ușor să treacă prin această experiență. Însă, atunci când disperarea și lipsa de speranță vă depășesc, amintiți-vă că divorțul nu este neapărat un lucru rău. Pentru mulți, este o adevărată binecuvântare, pentru că reușesc să iasă dintr-o relație toxică. Poate acum e prea devreme, dar peste câțiva ani cu siguranță veți realiza acest lucru.

Divorțul ne oferă o șansă unică de a ne cunoaște pe noi înșine

Mulți oameni văd divorțul ca pe o pierdere. Analizezi situația și te gândești cu groază că ți-ai petrecut atâția ani din viață jucând rolul unui soț sau a unei soții și acum nu mai ai nimic. Nici măcar tu nu mai înțelegi cine ești, unde vrei să te duci, ce vrei să faci cu viața ta.

Deși această pierdere poate părea devastatoare la început, divorțul poate fi considerat, de fapt, un cadou care ne poate schimba viața. Avem ocazia de a descoperi cine suntem cu adevărat, la urma urmei, nu ne-am gândit niciodată la aceste lucruri până acum.

Acum începe un nou capitol în viața ta, iar aceasta este o ocazie minunată de a te descoperi pe tine însuți, de a descoperi care sunt plăcerile tale în viață, care sunt hobby-urile tale preferate. Acum aveți un lucru pe care nu îl aveați înainte: timp pentru voi înșivă. Acum nu mai trebuie să pierdeți timpul pentru a menține căsătoria pe linia de plutire, îl puteți folosi în scopuri proprii.

Deci, acum că ești numai tu cu tine însuți, poți răspunde la aceste întrebări dificile:

  • Ce vreau să fac de acum? Cum vreau să îmi trăiesc viața?
  • Ce anume mă împiedică să trăiesc așa cum vreau?
  • Ce ar trebui să schimb la mine și la viața mea, pentru a nu repeta greșelile din trecut în viitoarele relații?

Ideea este că, atunci când ne privim viața dintr-o altă perspectivă, ne putem înțelege mai bine pe noi înșine. Și anume: ce ne dorim cu adevărat, ce ne sperie, ce oameni și tipare ar trebui evitate pentru a nu cădea din nou în capcana relațiilor toxice.

Ai supraviețuit divorțului, deci ești capabil să faci orice

Divorțul este într-adevăr unul dintre cele mai stresante și traumatizante evenimente din viață. Poate fi comparat cu pierderea unei persoane dragi, apariția unei boli grave sau pierderea locului de muncă. Însă dacă ai reușit să îi faci față, înseamnă că poți face orice.

Gândește-te la cât de mult ai suferit, și totuși ai reușit să mergi mai departe. Ai găsit o cale de ieșire din impasul în care te afli. Și ai ieșit din acest impas cu capul sus, în ciuda faptului că uneori ai vrut să țipi de durere. Totuși, ai continuat să trăiești, să muncești și să ai grijă de copii. Nu ai renunțat, nu te-ai oprit nicio clipă, ai continuat să mergi indiferent de situație.

La urma urmei, ai dovedit că poți depăși absolut orice obstacol. Gândește-te la asta atunci când îți vin în minte gânduri negative, cum ar fi: „nu sunt destul de bun”, acest lucru nu este adevărat. Ba chiar dimpotrivă: ești puternic și ai reușit să realizezi ceea ce multă lume nu a putut.

Acum te-ai ales cu lucruri noi: independență, libertate, capacitatea de a te dezvolta pe plan personal

Asta nu înseamnă că aceste lucruri sunt imposibile în căsătorie, dar ele necesită timp și hotărâre. Acum ai fost literalmente obligat să ieși din zona de confort: chiar dacă ai vrut sau nu, a trebuit să mergi mai departe.

Chiar dacă încă te doare, sau dacă ești supărat și indignat, amintește-ți că ai primit de fapt un cadou, că acest lucru îți va face mai mult bine, decât rău pe viitor. Dacă faci totul așa cum îți dorești, viața se va schimba în bine și, cel mai important, vei găsi fericirea.

Sfârșitul unei căsnicii nu este sfârșitul lumii. Asta este, de fapt, a doua șansă pe care mulți o doresc, dar s-ar putea să nu aibă niciodată. Acceptă acest lucru, te așteaptă o viață nouă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!