3 lucruri pentru care trebuie să plătim scump: Amintiți-vă acest proverb persan.

3 lucruri pentru care trebuie să plătim scump: Amintiți-vă acest proverb persan.

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in CredințăLecții de viață

Omul trăiește și se îmbogățește cu experiență. Cadrul și ritmul cotidian nu ne permit întotdeauna să evaluăm totul. Facem greșeli, ne certăm, nu suntem de acord cu anumite reguli și abordări, nu împărtășim ce avem cu cei din jur și multe altele.

Apoi, acestea se fac simțite. Înțelegerea, de obicei, nu vine imediat, dar omul plătește întotdeauna pentru anumite greșeli, al căror preț este mare.

Greșeli și lecții de viață: ce facem greșit

1. Mândria 

Uneori, oamenii trăiesc pur și simplu din cauza obligațiilor și a vieții. Ei acumulează anumite emoții și le dobândesc. Nu întotdeauna mediul nostru ne recompensează cu lucruri pozitive, uneori vedem oameni foarte mândri și vanitoși.

Vrem sau nu, aceasta se reflectă în subconștientul nostru. Odată ce se adună, aceste emoții nedorite se transformă în acțiuni. Astfel, vrem să fim asemănători elitei.

Uneori, această conștientizare vine singură pentru o persoană. Ea însuși vrea să câștige respect și astfel se ridică mai sus, fără să mai observe oamenii din jur cu care se întâmpla să vorbească în mod egal cu o zi în urmă. Mândria este unul dintre principalele noastre vicii.

2. Lăcomia

Sau, ca exemplu, ajutorul oferit aproapelui. De-a lungul timpului, oamenii au încercat să fie mai apropiați unul de altul. Acest lucru i-a ajutat să câștige războaie, să-și construiască locuințele și să ducă o viață fericită. În ziua de azi lumea nu mai ține cont de asta, fiecare este pentru el.

De exemplu, un coleg de clasă, devenit un funcționar de rang înalt, nu-și ajută colegul său pentru că spune că acesta nu merită. Că el a realizat totul sigur, de ce să ajute. Empatia trebuie să fie întotdeauna prezentă într-o persoană.

Suntem astfel construiți încât să îi ajutăm pe ceilalți, dar în anumite circumstanțe, oamenii devin mai duri și nu mai găsesc această calitate în ei. Trebuie să menționăm că există și oameni care pur și simplu nu știu să simpatizeze cu alții, dar acest lucru denotă probleme psihologice.

3. Calomnia

Cel mai adesea suntem afectați de lucruri mici, iar negativitatea acumulată se transformă într-o adevărată furie și iese la suprafață. Ne certăm cu cei dragi, cu colegii, se întâmplă să dorim răul altora într-un acces de emoție. Da, toate trec, dar cuvintele și spusele pot rămâne pe veci în mintea unei persoane.

Ceea ce aducem în propria noastră viață și în viața altora are în continuare un ecou în noi înșine. Suntem nevoiți să plătim pentru acțiunile noastre, circumstanțele, cuvintele și reacțiile.

Cum să trecem peste emoțiile nedorite

În primul rând, orice emoție trebuie să găsească o cale de ieșire. Dacă suntem iritați, enervați, trebuie să înțelegem că dezacordul nostru ascuns tot va ieși la iveală mai devreme sau mai târziu. De cele mai multe ori se întâmplă să iasă în cel mai nepotrivit moment. Din cauza acestui lucru, relațiile se destramă.

Merită să acordăm atenție:

  • sportului – întotdeauna ajută la eliberarea gândurilor nefolositoare din minte și din organism;
  • hobby-urile și activitățile preferate: ne distrag atenția și ne umple de energie pozitivă;
  • rugăciunea;
  • muzica;
  • odihna, somnul.

Unele persoane sunt inspirate de plimbări și lectură, de desenat. Orice poate reduce acest flux de negativitate și să ne umple cu lumină, bunătate și bucurie.

Există multe păcate, dar sunt și unele la care trebuie să acordăm o atenție specială. Proverbul persan spune: ,,Mândria, lăcomia și calomnia – pentru aceste calități, oamenii plătesc cu sânge. “

Rezultă că fiecare dintre noi are nevoie de căință, de sprijin și de iertare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!