3 lucruri pe care nu putem să le mai recupera odată ce le-am pierdut…

3 lucruri pe care nu putem să le mai recupera odată ce le-am pierdut…

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Prin cuvintele poți atât să vindeci, cât și să rănești. Așadar, să nu folosim cuvintele ca pe o armă împotriva celuilalt. Deoarece, cu timpul, toate certurile vor fi uitate, vă veți împăca, dar toate acele cuvinte pe care le-ați aruncat cu mânie către o persoană dragă nu vor fi uitate niciodată…

Există lucruri în lume care, odată pierdute, nu le mai poți recupera. Iată care sunt aceste lucruri:

1. Încrederea și, prin urmare, dragostea

Dacă ați pierdut deja încrederea într-o persoană dragă sau ea și-a pierdut încrederea față de voi, este foarte probabil să nu mai puteți recupera acea încredere. Da, puteți continua să aveți o relație cu acea persoană, dar încrederea care a existat între voi odinioară nu va mai fi niciodată.

Și aici nu contează dacă a fost vorba de infidelitate, trădare sau altceva – faptul este că ați pierdut încrederea acelei persoane în voi sau v-ați pierdut încrederea în ea. Iar asta înseamnă că ați pierdut și dragostea acelei persoane și persoana însăși, pentru că încrederea este dragostea. Fără aceasta, relațiile nu merg nicăieri. Așa că aveți grijă și iubiți-vă unul pe celălalt.

2. Timpul și oportunitatea pierdută

Timpul trece incredibil de repede și nu poate fi oprit nici măcar pentru un minut. La fel se întâmplă și cu oportunitățile care apar în calea voastră în viață. Unele dintre ele apar doar o dată în viață, așa că nu le pierdeți, ci mai bine folosiți-le imediat.

Nu vă fie frică să încercați și să greșiți. Temeți-vă să nu încercați deloc și apoi să regretați pentru tot restul vieții că nu ați avut curajul să o faceți. Fiți mai curajoși și deciși!

3. Nu puteți recupera cuvintele pe care le-ați spus cândva

Câte cuvinte aruncăm în vânt zilnic și cât de multe răniri dureroase aruncăm unul asupra celuilalt când suntem furioși și vrem să-l rănim și mai tare pe interlocutorul nostru. Și câte promisiuni facem pe care apoi nu intenționăm să le respectăm sau pur și simplu le uităm. Cuvintele au și ele o putere reală, chiar dacă rănilor lor nu se văd.

Cu ele poți atât să vindeci, cât și să rănești. Așadar, să nu folosim cuvintele ca pe o armă împotriva celuilalt. Deoarece, cu timpul, toate certurile vor fi uitate, vă veți împăca, dar toate acele cuvinte pe care le-ați aruncat cu mânie către o persoană dragă nu vor fi uitate niciodată…

Așadar, să fie cuvintele voastre mereu ca medicamente vindecătoare și ca un adevărat „balsam pentru suflet” pentru toți cei cărora le spuneți. Fiți puțin mai buni, pentru că este atât de simplu și atât de important în același timp… Mult noroc!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!