27 de legi care se aplica tuturor! Tine cont de aceste legi si ai sa vezi cum viata ta se schimba in bine!
1. LEGEA VALORII
Sunteti atras in mod invariabil si va potriviti cel mai bine cu oamenii care au aceleasi valori, convingeri si credinte ca dv. Dragostea nu este oarba!
2. LEGEA COMPATIBILITATII
Veti fi fericit cu o alta persoana in masura in care impartasiti aceleasi valori, atitudini, ambitii si convingeri. Cautati pe cineva care gandeste si simte la fel ca dv in privinta celor mai importante subiecte ale vietii.
3. LEGEA COMUNICARII
Calitatea relatiilor dv va fi determinate de calitatea si catitatea comunicarii pe care o aveti cu alti oameni. O buna comunicare necesita timp pentru a o construe si intretine.
4. LEGEA ATENTIEI
Acordati atentie la ceea ce iubiti si pretuiti cel mai mult. Cand ii ascultati pe ceilalti cu atentie, le aratati ca ii iubiti si consolidati increderea, care reprezinta baza oricarei relatii afectuoase.
5. LEGEA PRETUIRII DE SINE
Tot ceea ce faceti in viata are rolul de a va spori sau proteja pretuirea de sine. Veti fi fericit cu cineva care va face sa va simtiti valoros si important.
Cu cat veti face mai multe pentru a-I creste altcuiva pretuirea de sine, cu atat mai mult va veti aprecia si respect ape dv.
6. LEGEA REZULTATULUI INDIRCT
In relatii veti avea mai mult success daca actionati indirect decat direct. Pentru a avea un prieten, fiti un prieten. Pentru a-i impresiona pe altii, lasati-va impresionat de ei. Pentru a crea si mentine relatii afectuoase, deveniti o persoana iubitoare.
7. LEGEA REZULTATULUI INVERS
Cu cat va veti stradui mai mult sa fortati o relatie sa mearga, cu atat mai putin succes veti avea. Relatiile sunt reusite cand va relaxati, sunteti dv insiva si va bucurati de fiecare moment.
8. LEGEA CRAMPONARII
O sursa principala de necazuri in cadrul unei relatii o constituie hipersensibilitatea sau tendinta de a lua prea personal orice lucru. Va puteti bucura pe deplin de o relatie si puteti actiona eficient in interiorul ei numai daca nu va cramponati, pastrati o atitudine detasata si o priviti cu putina obiectivitate.
9. LEGEA IERTARII
Sunteti sanatos emotional in masura in care puteti ierta pe cei care au facut ceva care v-a ranit in vreun fel. Incapacitatea de a ierta sta de cele mai multe ori la baza nefericirii. Ea provoaca sentimente de vina, indignare, furie si ostilitate fata de ceilalti.
10. LEGEA REALITATII
Oamenii nu se schimba. Intrati in relatie cu ei asa cum sunt. Nu incercati sa-I schimbati pe ceilalti si nu asteptati sa se schimbe. “Ceea ce vedeti este ceea ce veti primi”. Acceptarea neconditionata a celorlalti constituie cheia relatiilor fericite.
11. LEGEA EFORTULUI MINIM
Intodeauna incercati sa obtineti ceea ce doriti cu un efort cat mai mic. Toate realizarile tehnologice reprezinta cai de a obtine rezultate cat mai mari cheltuind resurse cat mai mici. Prin urmare, toate fiintele umane sunt in esenta lenese, cautand mereu cea mai simpla cale.
12. LEGEA MAXIMIZARII
Intodeauna incercati sa obtineti cat mai mult pentru timpul, banii, efortul si emotiile dv. Daca aveti de ales ca, in schimbul unor cheltuieli egale, sa otineti mai mult sau mai putin, intodeauna veti prefera sa primiti mai mult. Prin urmare, oamenii sunt in esenta lacomi in tot ceea ce fac. Acest lucru nu este in sine nici bun nici rau. Este o realitate.
13. LEGEA UTILITATII
Intodeauna incercati sa obtineti ceea ce doriti cat mai rapid si usor cu putinta, cu grija minima fata de efectele secundare. Aveti tendinta de a adopta calea minimei rezistente in tot ce faceti.
14. LEGEA DUALITATII
Intotdeauna declarati unul dintre cele doua motive care va determina sa faceti ceva – fie motivul care suna bine, fie motivul real. Motivul care suna bine este inaltator si nobil. Motivul adevarat este ca ceea ce faceti reprezinta calea cea mai rapida si mai simpla de a obtine chiar acum lucrurile pe care le vreti.
15. LEGEA ALEGERII
Tot ceea ce faceti reprezinta o alegere pe baza valorilor dv dominante in momentul respectiv. Chiar si sa nu faceti nimic inseamna o alegere. Ati ajuns unde va aflati si sunteti cea ce sunteti datorita alegerilor si deciziilor pe care le-ati facut in viata pana in acest moment.
16. LEGEA VALORILOR SUBIECTIVE
Valoarea exista doar in ochii unui observator. Nimic nu are valoare stabilita. Orice lucru valoreaza atat cat este dispus altcineva sa plateasca. Persoana dispusa sa plateasca determina pana la urma valoarea adevarata a unui obiect.
17. LEGEA MOMENTULUI PREFERAT
Intodeauna preferati sa va satisfaceti orice dorinta mai devreme, nu mai tarziu. Prin urmare, sunteti nerabdator, de fapt, in orice domeniu al vitii dumneavoastra.
18. LEGEA MARGINALISMULUI
Pretul limita al oricarui produs sau serviciu este determinat de suma pe care ultimii clienti sunt dispusi sa o plateasca pentru ultimele exemplare disponibile. Orice reducere, sau scadere a preturilor, constituie recunoasterea faptului ca vanzatorul a gresit cand a stabilit initial preturile.
19. LEGEA CERERII SI OFERTEI
In cazul in care cantitatea de bunuri sau resurse este limitata, o crestere a pretului va duce la scaderea cererii, si invers. Ceea ce rasplatesti va creste, iar ceea ce penalizezi va scadea. Impozitele si reglementarile constituie o frana pentru activitatile productive. Bunastarea si beneficiile reprezinta stimulente pentru activitatile neproductive.
20. LEGEA LUI COHEN
Totul este negociabil. Orice pret sau termen, indiferent daca se compara sau se vinde, reprezinta parerea cuiva despre cat va suporta piata. Cereti intotdeauna un pret mai bun.
21. LEGEA LUI DAWSON
Intodeauna puteti face o intelegere mai buna daca stiti cum sa puneti problema, in modul cel mai potrivit. Cereti intodeauna mai mult decat doriti. Nu acceptati niciodata primul pret fixat. Fiti calm si apoi cereti mai mult.
22. LEGEA TERMENELOR
Termenele constituie un aspect critic in orice negociere. De cate ori faceti o oferta, dati un termen limita pentru a fi acceptata. Pe de alta parte, daca cineva incearca sa stabileasca un termen pana la care sa acceptati o afacere, spune-ti pur si simplu: “Daca numai atat timp am, atunci raspunsul meu este negativ”.
23 LEGEA CONDITIILOR
Intr-o negociere, condiitiile de plata pot fi mai importante decat pretul sau orice alt factor. In general, puteti fi deacord cu orice pret daca obtineti conditii de plata favorabile.
24. LEGEA PREGATIRII
Succesul unei negocieri este determinat in proportie de 80% de pregatirea pe care o faceti anterior. Inainte de negociere, aveti grija sa cunoasteti faptele, sa faceti analizele si sa va verificati ipotezele.
25. LEGEA INVERSARII
Inainte de negociere, ganditi-va ca va aflati in pozitia celeilalte persoane si negociati din punctual ei de vedere. Daca va familiarizati cu situatia celeilalte persoane, veti putea negocia mai eficient cea mai buna afacere pentru dv.
26. LEGEA DORINTEI
Cel care isi doreste cel mai mult ca negocierea sa reuseasca are cea mai mica putere de negociere. Veti putea negocia eficient in favoarea dv daca sunteti dispus sa renuntati in cazul in care pretul sau termenii sunt nesatisfacatori.
27. LEGEA RECIPROCITATII
Oamenii sunt in esenta corecti si va rasplatesc gesturile frumoase pe care le faceti pentru ei. Facand concesii minore intr-o negociere, s-ar putea sa vi se faca in schimb concesii importante.
Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!