22 de adevaruri de viata care te vor ajuta sa ai mai multa incredere in tine

Publicitate

Iată 22 de adevăruri simple care te vor ajuta să te regăsești și să fii gata să ții o atitudine corectă.

1. Nimeni nu-ți va spune vreodată rețeta succesului

Cât de mult nu ți-ai dori acest lucru, nimeni nu te va ajuta să găsești chia succesului. Bazează-te numai pe forțele proprii, experiență și intuiție.

2. Lucrurile pe care le facem bine, nu sunt necesar bune

Este mult mai rău să te miști repede în direcția greșită decât încet în cea dreaptă. Dacă îți iese foarte bine acel lucru, dar simți că te îndepărtează de țelul tău, va trebui să renunți.

3. Cei mai nefericiți sunt cei cărora le pasă de părerea altora

Nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui și poți deveni oricine. Părerile altora trebuie să fie niște simple informații, nu limite pe care nu le poți depăși.

4. Oamenii te pot face mai bun sau distruge complet

Chiar și cel mai pozitiv și puternic om, înconjurat de suferinzi, oameni fără scop în viață și alți triști, va deveni unul dintre ei, treptat. Dat fiind omul de așa natură, stai lângă cei care te inspiră și scot ce e mai bun din tine.

5. Nu fi prefăcut

Omul sincer și direct în conversație nu e necesar să fie popular și apreciat, dar își asigură prieteni și contacte bune.

6. Întotdeauna vei fi înfiorător de imperfect

Dacă aștepți să devii omul perfect ca să spui lumii despre tine, nimeni nu va mai afla cine ești.

7. Confortul este killerul ambiției

Ori stai confortabil, ori te lupți pentru propriile ambiții.

8. Nu poți schimba ceea cu ce refuzi să te lupți

Dacă vrei o viață nouă, va trebui să renunți la cea veche. Dacă vrei ceva ce nu ai mai avut, va trebui să faci ce nu ai mai făcut. Când vezi că ești gata, să nu-ți fie frică să începi din nou.

9. Nu noi facem alegerea, alegerea ne face pe noi

Alegerea noastră se află între ceea s-a întâmplat și ce urmează să se întâmple. Felul în care ești nu este rezultatul circumstanțelor, ci al propriilor decizii.

10. Unica cale de la „vreau” la „am” este prin acțiune.

11. Visele devin realitate când le face să fie asta

Visele se vor îndeplini, dacă îți permiți singur ție acest lucru. Faptele sunt cele care te vor face să crezi că ești demn de propriile tale ambiții.

Publicitate

12. Câștigătorii câștigă penru că așa vor ei

Promite-ți ceva minunat, apoi fă tot ce poți ca să realizezi acet lucru. Ai fost născut ca să ai succes. Dar ca să îl obții într-adevăr trebuie să lucrezi pentru asta, în fiecare zi. Succesul este un stil de viață.

13. Dacă nu ai sacrifica nimic pentru succesul tău, nu ar mai avea așa valoare

Plătește prețul. Mai bine murdar de viață, decât curat degeaba.

14. Problemele sunt o parte a succesului

Dacă ți-au apărut probleme, e bine. Înseamnă că înaintezi spre țel, crești, înveți. Probleme nu are numai cel ce nu face nimic.

15. Concentrarea asupra mărunțișurilor este problema umanității.

Învață-te să gândești diferit. Lucrurile negative nu au nevoie de atenția ta. Gîndește-te la ceva plăcut mai bine.

16. Eșecurile sunt necesare

Eșecul ar trebui să-ți devină învățător, nu dușman. E o lecție, nu o pierdere.

17.În viață ce vrei și ce obții nu prea coincid.

După ce ai făcut tot ce ți-a stat în puteri ca să-ți atingi scopul, se poate întîmpla ca acesta să nu fie cum ți-ai închipuit..

18. Te afli exact unde trebuie în acest moment

Chiar dacă ceva merge prost și simți că vrei s-o iei de la capăt, fiecare pas greșit este o experiență necesară.

19. Nu poți schimba trecutul, dar poți strica prezentul, făcându-ți griji pentru viitor

Fii prezent. Concentrează-te. Mâine se va întâmpla exact ce trebuie să se întâmple.

20. Nu poți trăi fericit cu o percepție negativă asupra vieții

Cea mai importantă trăsătură de caracter a unui om este atitudinea pozitivă. Atitudinea îți va determina calitatea vieții.

21. Viața poate lua turnuri neașteptate

Viața se schimbă, dar și tu o poți face odată cu ea. Ai curajul să iei decizia corectă la timpul potrivit.

22. Când îți pierzi timpul făcându-ți griji, îți folosești imaginația pentru lucruri pe care nu ar trebui să le creezi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Aceasta scurta viata pe care o aveti poate fi transformata intr-un paradis. Aceasta mica planeta este floarea de lotus a paradisului…

Publicitate

„Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele.

Atunci cand te nasti, nu esti un copac, ci o samanta.Trebuie sa cresti, trebuie sa ajungi la o inflorire, iar aceasta inflorire va fi multumirea ta, implinirea ta. Aceasta inflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatura decat cu tine, cu evolutia ta personala. Intelege, trebuie sa devii o adevarata celebrare pentru tine insuti!Daca tinjesti dupa o utopie, dorinta ta se indreapta de fapt catre o armonie individuala si sociala.

Aceasta armonie nu a existat niciodata, intotdeauna a fost un haos. Societatea a fost impartita in diferite culturi, in diferite religii, in diferite natiuni – toate avand drept fundament diverse superstitii. Nici una din aceste impartiri nu e valabila. Ele arata insa ca omul este divizat in el insusi, iar acestea sunt proiectiile conflictului sau interior.

Omul nu are unitate launtrica si, prin urmare, nu este in stare sa creeze o societate, o umanitate unica, nici in afara lui. Cauza nu se gaseste in exterior. Exteriorul este doar o reflectare a fiintei sale launtrice.Nimeni nu a acordat o atentie prea mare individului, si aceasta este cauza fundamentala a tuturor problemelor. Insa datorita faptului ca individul pare atat de mic si societatea atat de mare, oamenii au impresia ca societatea poate fi schimbata, dupa care individul se va schimba la randul lui.

Dar lucrurile nu stau deloc asa, caci „societatea” nu este altceva decat un cuvant; exista numai indivizi, nu exista societate. Societatea nu are suflet, in cadrul ei nu se poate produce nici o transformare. Schimbarea este posibila numai in cazul individului, indiferent cat de mica ar fi aceasta. Si odata ce invatati cum sa schimbati individul, acest lucru poate fi apoi aplicat asupra tuturor indivizilor, de pretutindeni.

Eu cred ca intr-o buna zi vom avea o societate care sa fie in deplina armonie, care sa fie mult mai buna decat toate ideile pe care creatorii de utopii le-au produs de mii de ani. Realitatea va fi cu mult mai frumoasa.Nu esti niciodata multumit cu ceea ce esti si cu ceea ce ti-a daruit existenta, deoarece atentia ta se indreapta intotdeauna spre altceva.

Publicitate

Ai fost plasat acolo unde natura nu a planuit sa fii. Nu te indrepti spre realizarea propriului tau potential. Tu incerci sa fii ceea ce vor altii sa fii, insa acest lucru nu te va putea multumi niciodata. Iar cand apare nemultumirea, logica iti spune: „Poate ca ceea ce ai nu este suficient; straduieste-te sa obtii mai mult!” Atunci incerci sa obtii mai mult, incepi sa cauti.

Si toata lumea apare cu o masca zambitoare, toata lumea zambeste fericita, astfel incat fiecare vrea sa-i pacaleasca pe toti ceilalti. Si tu porti, la randul tau, o masca, astfel incat ceilalti cred ca esti ceva mai fericit; iar tu, la randul tau, ai impresia ca ei sunt mai fericiti.

Iarba pare a fi mai verde in curtea vecinului. El priveste insa iarba din curtea ta; pentru el aceasta este mai verde. Ea pare efectiv mai verde, mai mladie, mai frumoasa. Acestea sunt iluziile pe care le creeaza distanta.Cand te apropii insa mai mult, incepi sa vezi ca nu este chiar asa.

Dar oamenii raman la distanta unii de altii. Chiar si prietenii, chiar si iubitii, se tin unul pe altul la distanta; o apropiere prea mare ar fi periculoasa, s-ar putea ca ei sa vada ceea ce esti in realitate. Iar eroarea isi are sursa in chiar modul in care pui problema, astfel incat – orice ai face – nefericirea te va urma. Vezi pe cineva care dispune de multi bani: iti vine imediat ideea ca banii reprezinta cauza fericirii.

Priveste la acest om! Cat de fericit pare sa fie! Asa ca alergi dupa bani. Un altul este mai sanatos; alergi dupa sanatate! Un altul face altceva si arata foarte multumit – il urmaresti! Dar de fiecare data e vorba de celalalt…Societatea a aranjat lucrurile astfel incat sa nu iti pui niciodata problema propriului tau potential.

Si toata nefericirea provine din faptul ca nu esti tu insuti. Fii doar tu insuti si toata nefericirea si toata competitia cu ceilalti dispare; nu iti mai pasa ca altii au mai mult, ca nu esti tu cel care are mai mult.

Daca vrei ca iarba sa fie mai verde, nu are rost sa privesti in curtea vecinului. Este atat de simplu ca iarba sa fie mai verde!

Omul trebuie sa fie inradacinat in propria sa energie potentiala, indiferent care este aceasta. Lumea va fi atat de multumita astfel, incat acest fapt vi se va parea pur si simplu incredibil.” Osho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet