20 de mici schimbări care îți pot reconstrui complet viața

20 de mici schimbări care îți pot reconstrui complet viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

„Este mai bine să faci mulți pași mici și siguri în direcția corectă, decât să vrei să faci un salt mare și să te chinui pentru că nu reușești.”

Iată 20 de mici schimbări care îți pot îmbunătăți calitatea vieții:

1. Mai puțină iritare, mai multă înțelegere.
Când putem înțelege de ce o persoană a făcut un lucru într-un anumit fel și nu în altul, când îi înțelegem punctul de vedere, atunci nu ne va mai irita ceea ce a făcut și nu ne vom mai enerva pe ea.

2. Mai puține plângeri, mai multă recunoștință.
Când devenim capabili să apreciem toate lucrurile minunate care ne înconjoară, să apreciem ceea ce avem, să apreciem că avem un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă, atunci micile necazuri și griji își pierd din valoare și din puterea de a ne stresa.

3. Mai puțină ofensare, mai mult sprijin.
Când cineva ne supără, dorim instinctiv să-l facem pe celălalt să „plătească” pentru asta. Dar dacă, în loc să vă răzbunați, încercați să discutați împreună situația, cel mai probabil, resentimentele vor trece.

4. Mai puțină condamnare, mai multă admirație.
Cu toții suntem unici, diferiți și puțin nebuni în felul nostru. Cel mai bun mod de a nu te rușina de personalitatea ta este de a cultiva un sentiment de admirație pentru unicitatea fiecărei persoane.

5. Mai puțină opunere, mai multă acceptare.
Cu cât ne opunem mai mult la ceva, cu atât mai mult vom avea parte de el. Cu cât acceptăm mai mult situația, cu atât se întâmplă mai puține lucruri care ne deranjează.

6. Mai puțină rușine, mai multă vulnerabilitate.
Rușinea este o frică adânc înrădăcinată, faptul că niciunul dintre noi nu este perfect. Când ne acceptăm pe noi înșine în toată imperfecțiunea și vulnerabilitatea noastră, sentimentul rușinii începe să dispară.

7. Mai puțină frică, mai multă acțiune.
Nu vom putea realiza nimic dacă frica irațională ne leagă mâinile și picioarele. Cel mai bun mod de a schimba acest lucru este să îți faci curaj și să faci primul pas. Cu timpul va fi din ce în ce mai ușor.

8. Mai puține comparații, mai multă apreciere.
Viețile noastre par mai urâte atunci când ne comparăm cu imaginile sofisticate ale vieții altcuiva. Dar dacă te concentrezi mai mult pe propria viață și înveți să apreciezi ceea ce ai, dorința de a te uita în curtea vecinilor dispare.

9. Mai puțină voință, mai multe obiceiuri.
S-a dovedit științific că voința noastră are o rezervă limitată de durabilitate, adică cu cât o exploatăm mai mult, cu atât devine mai slabă. Prin urmare, atunci când este posibil, transformă-ți acțiunile în obiceiuri, limitând astfel nevoia de a folosi voința.

10. Mai puțină vinovăție, mai multă înțelegere.
Cu toții facem greșeli, dar dacă înțelegem că nu am vrut și încercăm să găsim o cale de a remedia situația, putem scăpa de vinovăția care ne distruge fericirea.

11. Mai puține extreme, mai mult echilibru.
Îmbrățișează toate nuanțele vieții tale, iar nevoia de a aluneca în extreme va dispărea. Este util mai ales pentru „tratarea” perfecționiștilor!

12. Mai puțină concurență, mai multă cooperare.
Dacă competiția scoate la iveală „fiara” din noi, cooperarea trezește cea mai bună parte din noi. În loc să vă duelați pe cont propriu, încercați să lucrați împreună, pentru că aveți același scop, iar cooperarea va aduce cele mai bune rezultate.

13. Mai puțin stres, mai multă distracție.
Un lucru pe care ar trebui să-l înveți de la copii este că ar trebui să te distrezi mai mult. Nu lăsa orice lucru mărunt să te streseze.

14. Mai puțină lăcomie, mai multă generozitate.
Găsirea bucuriei de a dărui este antidotul perfect împotriva zgârceniei.

15. Mai puțină distragere a atenției, mai multă odihnă.
Somnul sănătos (de cel puțin opt ore) ar trebui să fie o prioritate pentru tine. Dacă rețelele sociale și televizorul îți distrag atenția și îți ,,fură” din timpul de somn, atunci ar trebui să diminuezi timpul în care te uiți la ele.

16. Mai puțină supărare, mai multă iertare.
Supărarea îl roade pe interior pe cel care o poartă. De dragul tău, iartă-i pe cei care te-au rănit și continuă-ți viața în pace.

17. Mai puțin control, mai mult flux.
Multe lucruri sunt dincolo de controlul nostru. Capacitatea de a merge cu fluxul în anumite perioade ale vieții va ajuta la atenuarea dorinței zadarnice de a controla totul și pe toată lumea.

18. Mai puțină încăpățânare, mai multă învățare.
Doar cel care nu face nimic nu greșește. Dacă ești dornic să-ți accepți greșelile și să tragi concluzii din ele, viața devine mult mai ușoară și mai frumoasă.

19. Mai puține așteptări, mai multă răbdare.
Pe măsură ce învățăm să fim mai răbdători, așteptările noastre cu privire la modul în care ar trebui să fie lucrurile încep să se diminueze.

20. Mai puțin ego, mai mult bun simt.
Mai ușor de zis decât de făcut. Dar cu cât îți vine mai ușor să spui „îmi pare rău” și „mulțumesc” atunci când este cazul, cu atât mai puțin îți va influența viața ego-ul.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!