20 de lucruri despre sănătatea ta pe care le poți învăța acordând atenție corpului tău

20 de lucruri despre sănătatea ta pe care le poți învăța acordând atenție corpului tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Elson M. Haas spune că simptomele fizice sunt metode de avertizare a corpului nostru. Prin urmare, înainte de a lua pastile și de a spera că vor dispărea, este mai bine să încercați să identificați cauza durerii.

În momente ca acestea, corpul tău încearcă de fapt să-ți spună despre o problemă, deoarece el răspunde la toate lucrurile cu care te confrunți în fiecare zi. De exemplu, atunci când ne doare capul, luăm o pastilă imediat, în loc să identificăm și eliminăm cauza durerii.

Durerile de cap pot indica tensiune musculară, deshidratare sau lipsa somnului, iar medicamentele nu rezolvă problema care inițial a provocat durerea de cap.

Iată 20 de semne ale corpului care indică probleme de sănătate:

1. Miros anormal de transpirație. Dacă transpirația miroase a acetonă, este posibil să aveți probleme cu zahărul din sânge, iar mirosul de amoniac poate indica probleme cu rinichii sau ficatul.

2. Miros înțepător de urină sau scaun. Scaunele puternic mirositoare pot indica intoleranță la lactoză, în timp ce mirosul chimic al urinei poate indica o infecție a tractului urinar, de obicei datorată bacteriilor E.coli.

3. Piele uscată. Pielea uscată cronic poate fi un simptom al diabetului, al deficitului de nutrienți și al hipotiroidismului.

4. Ochii umflați. Acesta este un semn de stres sau lipsă de somn, precum și de modificări hormonale și aport excesiv de sare.

5. Picioare umflate. Picioarele se umflă adesea la femeile însărcinate și la persoanele care petrec mult timp pe picioare. Dar dacă aceste cauze sunt excluse, aceasta poate indica retenție de lichide în organism din cauza funcției inimii sau a rinichilor slabe.

6. Limbă palidă. Acesta poate fi un semn al deficitului de fier.

7. Degetele inelare mai lungi la femei. Femeile cu degetul inelar mai lung decât degetul arătător prezintă un risc crescut de a dezvolta osteoartrita genunchiului.

8. Creșterea anormală a părului. Creșterea părului în zone care sunt neobișnuite pentru femei este un semn de probleme, cum ar fi sindromul ovarului polichistic, datorită producției crescute de hormoni masculini.

9. Crăpături pe buze. Acesta este un semn de deshidratare sau o reacție alergică la cosmetice, medicamente, produse de îngrijire dentară, metale și alimente.

10. Pete catifelate de culoare închisă pe piele. Acest lucru poate indica o reacție la medicamente sau o afecțiune pre-diabetică.

11. Pierderea sprâncenelor și a părului. Acesta este un semn al bolii tiroidiene.

12. Picioare urât mirositoare. Puteți suferi de ciuperci, chiar dacă urmați o igienă corectă și vă păstrați pantofii și șosetele curate în orice moment.

13. Grupa sanguină. Persoanele cu grupa sanguină O negativă sau pozitivă prezintă un risc mai scăzut de cancer pancreatic.

14. Întârziere a creșterii sau dinți neuniformi. Acest lucru se poate datora obiceiului de a strânge dinții în timpul somnului, care este de obicei asociat cu stresul crescut.

16. Înălțimea. Oamenii scunzi trăiesc de obicei mai mult timp, ceea ce se poate datora faptului că una dintre genele responsabile de statura scurtă este parțial responsabilă pentru speranța de viață.

17. Riduri premature pe față. Dacă observați riduri în timpul menopauzei timpurii, este posibil să aveți probleme cu densitatea minerală osoasă.

18. Dimensiunea sânilor. Femeile care au dimensiunea sânilor D sau mai mare până la vârsta de 20 de ani au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, despre care se crede că este legat de grăsimea mamară sensibilă la hormoni.

19. Brațele scurte. Femeile cu brațe mai scurte sunt de 1,5 ori mai predispuse la boala Alzheimer.

20. Probleme cu unghiile. Liniile de pe unghii indică stresul, petele albe sau dungile pot fi un semn al bolii renale, iar oasele mici din jurul cuticulei pot semnala artrita.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!