2 alimente de care are nevoie ficatul nostru pentru a putea curăța mai bine sângele

2 alimente de care are nevoie ficatul nostru pentru a putea curăța mai bine sângele

Publicat de Tudor Mihalache pe 27 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Problema ficatului „leneș” poate avea ca urmare apariția multor boli. Printre acestea se numără pancreatita și stagnarea bilei, urmate de calculi, precum și o creștere a colesterolului rău.

De multe ori medicii nu se gândesc așa de mult la sănătatea acestui organ și prescriu o grămadă de pastile pentru hipertensiune arterială, ateroscleroză, diabet și tiroidite ani de zile la rând. Problema este că, după câțiva ani, oamenii devin adesea dependenți de aceste medicamente.

Există anumite produse pe care natura însăși le-a creat, care conțin cei mai puternici antioxidanți cu proprietăți hepato-protectoare. Aceste produse au fost folosite pentru prima dată de indienii din America de Nord și de Sud, dar și de locuitorii Africii, însă, din fericire, acum sunt la îndemâna tuturor. Problema este că puțini oameni știu despre ele, cu atât mai puțin să le includă în alimentația lor.

Cel mai important rol în activitatea ficatului este jucat de alimentația adecvată. Mâncarea trebuie să fie gustoasă pentru receptorii tăi, ea trebuie să conțină numai aromele tale preferate, pentru a sporii secreția de sucuri digestive. Acest lucru nu se aplică pentru fast-food și dulciuri, mai degrabă, acest lucru este valabil pentru produsele naturale și organice de origine animală și vegetală.

Dacă mănânci ouă, atunci nu uita de gălbenușuri, dacă mănânci animale domestice, atunci nu uita de ficat și alte organe, dacă mănânci cartofi, încearcă să îi gătești cu tot cu coajă, deoarece acolo rămân toate mineralele și vitaminele. Fără aderarea la această abordare, poți lua chiar și cele mai scumpe suplimente alimentare, acestea nu îți vor oferi beneficii tangibile.

Iată două alimente sănătoase pentru ficat:

Cred că toată lumea iubește ciocolata. Este un antidepresiv natural care crește rapid tonusul general al corpului. Din păcate, versiunea industrială modernă a ciocolatei conține adesea niște aditivi periculoși pentru sănătate.

Un pericol deosebit constau grăsimile trans vegetale din uleiul de palmier tehnic, care au un efect extrem de negativ asupra funcționării ficatului și apoi asupra sistemului cardiovascular.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache