17 semne că ai un suflet bătrân blocat în secolul 21

17 semne că ai un suflet bătrân blocat în secolul 21

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Există un tip special de personalitate în lumea noastră care se simte singură și izolată încă de la naștere. Această persoană are o dorință solitară care nu are legătură cu preferințele sau temperamentul antisocial.

Această persoană are un suflet bătrân, și privește viața dintr-o perspectivă diferită și mai matură decât cei din jur. În consecință, sufletul bătrân trăiește în lumea sa interioară, urmându-și propriul drum.

Poate că ați experimentat asta în viața dvs. sau ați fost martorii acestui fenomen la alte persoane. Dacă da, atunci acest articol este dedicat vouă, în speranța că vă veți identifica mai bine sau veți înțelege mai bine pe altcineva.

Ce înseamnă să ai un suflet bătrân?

Simplu spus, un suflet bătrân este o persoană care se simte mult mai în vârstă decât vârsta sa reală. Acest sentiment este adesea însoțit de darul empatiei, de inteligența ridicată, de intuiție și de o înțelegere profundă a condiției umane.

Sufletele bătrâne par adesea străine, introspective și simt că “nu se potrivesc” în această lume sau în această perioadă de timp. Drept urmare, majoritatea sufletelor bătrâne caută să experimenteze adevăratul sens, scop și satisfacție interioară, care nu pot fi atinse prin bani, putere sau succes.

Există două tipuri principale de suflete bătrâne: cei care se nasc cu sentimentul că sunt “mai bătrâni” și cei care “cresc” și devin suflete bătrâne în procesul de trezire spirituală.

17 semne că ai un suflet bătrân

1. Aveți tendința de a face lucrurile de unul singur

Deoarece “suflete bătrâne” nu sunt interesate de dorințele și plăcerile oamenilor din grupurile lor de vârstă, nu le place să aibă prieteni cu care le este dificil să găsească un limbaj comun. Ca rezultat, “sufletele bătrâne” își petrec mare parte din timp singure.

2. Iubiți cunoștințele, înțelepciunea și adevărul

Poate părea mândru, dar “sufletul bătrân” este natural atras de latura intelectuală a vieții. “Suflete bătrâne” înțeleg din start că cunoașterea înseamnă putere, înțelepciunea înseamnă fericire, iar adevărul înseamnă libertate, așa că de ce să nu caute aceste lucruri?

3. Aveți tendința de a fi spirituali

“Sufletele bătrâne”, de regulă, au un caracter sensibil și spiritual. Experimentarea trezirii spirituale, depășirea limitărilor ego-ului, căutarea iluminării spirituale și auto-realizării, precum și cultivarea iubirii și păcii sunt adesea la baza căutărilor finale ale “sufletelor bătrâne” în viață.

4. Gândiți mult

Sufletele bătrâne au tendința de a gândi mult… despre tot. Pentru un suflet bătrân este foarte important să aibă suficient spațiu și timp pentru reflecții, auto-analiză și dezvoltare a unei mai mari conștientizări de sine. Această tendință naturală de a reflecta îi ajută să învețe rapid din acțiunile lor și să înțeleagă oamenii și mediul înconjurător.

5. Vedeți mai mult decât alții

Sufletele bătrâne nu își doresc să se piardă în detalii superficiale despre obținerea de diplome inutile, avansarea în carieră, prestigiul social, etc. În schimb, sufletele bătrâne preferă să privească viața din perspectiva zborului unui păsări, încercând să găsească cea mai corectă și înțeleaptă cale de viață și de utilizare a timpului lor. Viața poate lua sfârșit în orice moment, deci de ce să pierdem timpul cu lucruri mărunte?

6. Nu sunteți materialiști

Bogăția, statutul, faima și cele mai noi gadget-uri tehnologice… Aceste lucruri nu le interesează prea mult pe sufletele bătrâne. În cele din urmă, care este sensul de a căuta aceste obiective de show-off sociale, dacă acestea pot fi ușor luate? Ce sens are în asta dacă satisfacția nu va fi de lungă durată sau nu va îmbogăți sufletul?

7. Ați fost un copil ciudat, neadaptat social

Nu este întotdeauna așa, dar multe suflete bătrâne prezintă semne ciudate de maturitate încă de la o vârstă fragedă. Adesea, astfel de copii sunt numiți “introvertiți” sau “răzvrătiți”. De obicei, acești copii sunt extrem de curioși și de inteligenți, văd lipsa de sens în multe lucruri pe care le spun și le fac profesorii lor, părinții și colegii lor și se opun lor.

8. Ați trecut printr-o criză existențială

Sufletele bătrâne adesea pun întrebări profunde și perspicace despre viață, în căutarea iubirii, adevărului și libertății. Acest dor de a trăi o viață plină de sens înseamnă inevitabil că, la un moment dat, se vor confrunta cu o criză existențială.

Criza existențială reprezintă ceea ce se întâmplă atunci când cineva începe să vadă minciunile și iluziile societății. Pot să se întrebe ce este viața cu adevărat, dacă au un scop în viață și vor începe să reflecteze mai mult asupra condiției umane.

Este viața doar un produs al întâmplării? Care este sensul a tot ce am făcut? Ce înseamnă toate acestea, în general? Acestea sunt exact întrebările pe care sufletele bătrâne le pun în timpul crizei existențiale.

9. Vedeți viața prin prisma poetică/contemplativă.

O suflet bătrân se va bucura de felul în care vântul dansează printre copaci, în timp ce altcineva poate trece pe lângă această simplă frumusețe fără interes. Sufletelor bătrâne au nevoie de timp pentru a reflecta asupra vieții. Frumusețea uimitoare a unei opere de artă poate determina pe cineva să reflecteze. În viață, există atât de multe lucruri pentru care merită să te oprești, să le apreciezi și să te gândești la ele.

10. Luptați cu anxietatea socială

Combinați tendința de a reflecta la tot cu o conștiinciozitate puternică și o empatie puternică și veți obține rețeta pentru anxietate socială. Adăugați un pic de excentricitate (adică lipsa de interese comune cu majoritatea oamenilor) și veți obține o tendință inevitabilă către disconfort social.

Deși multe suflete bătrâne sunt încrezătoare, liniștite și cumpătate, situațiile sociale sunt dificile și epuizante pentru ei. În același timp, când sufletele bătrâne găsesc ușor pe cineva cu care să comunice sau să împărtășească interese comune, de obicei, formează legături puternice de prietenie.

12. Vă integrați ușor în rolul de consilier

Atrași de echilibrul și înțelepciunea lor, membrii familiei, prietenii și colegii poziționează natural Sufletului bătrân drept un consilier. În timp ce majoritatea Sufletelor bătrâne nu se opun acestui lucru, deseori se simt copleșiți de amploarea problemelor altora. Cu toate acestea, le place să îi ajute pe ceilalți. Este mai mult o plăcere (decât o povară) să ofere sfaturi celor care au nevoie de ele.

13. Vă place să fiți în compania celor mult mai în vârstă decât dumneavoastră

Există ceva atât de solid, atrăgător și complex în cei care sunt cu mult mai în vârstă. În plus, este plăcut să fiți alături de cei a căror energie exterioară coincide cu energia interioară a Sufletului vostru bătrân. Există ceva compatibil acolo.

14. Sunteți atrași de tot ce este vintage

Deși acest lucru nu se aplică tuturor Sufletelor bătrâne, mulți descoperă că sunt atrași de muzica veche, mobilierul vechi, arhitectura veche, cărțile vechi, îmbrăcămintea veche. Unele Suflete bătrâne se simt mai confortabil în epocile trecute (căruțele și caii din secolul al XVIII-lea, jazz-ul din anii 1920 etc.), în timp ce alții apreciază chiar și culturile mai vechi (de exemplu, perioadele șamanice și tribale).

15. Simțiți pur și simplu că sunteți bătrân în interior

Aruncați pentru un moment eticheta “suflet bătrân” și concentrați-vă asupra a ceea ce simțiți în interior. Cât de în vârstă credeți că ați fi, dacă nu știați câți ani aveți? Cei care își dau seama că se simt mult mai bătrâni decât le permite vârsta lor, adesea în adâncul sufletului lor sunt Suflete Bătrâne.

16. Înțelegeți trecerea rapidă a vieții

De fapt, “sufletele bătrâne” trec prin mai multe crize existențiale pe parcursul vieții, în special în timpul situațiilor dificile care subliniază caracterul nesigur al existenței. Fiind foarte perspicace și sensibile la realitate, “sufletele bătrâne” aleg o altă cale de viață.

Ce trezește într-o persoană dorința de perfecționare spirituală, iar în alta dorința de a se mulțumi cu beneficiile materiale și poziția socială?

Răspunsul – vârsta (sau nivelul de dezvoltare) a sufletului lor.

Dacă aveți un Suflet Bătrân, probabil vă veți simți alienat în societate, dar veți putea trăi o viață cu adevărat unică și plină de sens. Există binecuvântări și dificultăți care însoțesc acest stil de viață, dar mai presus de toate, sper că acum știți că nu sunteți singuri și există alții ca voi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!