16 citate despre dragoste, Dumnezeu, timp si oameni –  “Cu un zambet poti saruta un suflet!”

16 citate despre dragoste, Dumnezeu, timp si oameni – “Cu un zambet poti saruta un suflet!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2018 in Citate

“Ce înseamnă răbdarea? Înseamnă să te uiţi la ghimpe şi să vezi trandafirul, să priveşti noaptea şi să vezi revărsatul de ziuă.”

Elif Shafak se numara printre cele mai apreciate scriitoare turce ale momentului. Te invitam sa citesti 16 citate despre dragoste, Dumnezeu, timp si oameni, extrase din cartea “Cele patruzeci de legi ale iubirii”.

Elif Shafak: 16 citate despre dragoste, Dumnezeu, timp si oameni

“Fiecare dragoste adevarata si prietenie este o poveste de transformare neasteptata. Daca suntem aceeasi persoana care am fost inainte si dupa ce am iubit, acest lucru inseamna ca nu am iubit suficient.”

“Poti sa il studiezi pe Dumnezeu prin toti si tot ce exista in univers fiindca Dumnezeu nu este limitat intr-o moschee, sinagoga sau biserica. Dar daca vrei cu adevarat sa stii unde ii este salasul, exista un singur loc in care sa il cauti: in inima cuiva care iubeste cu adevarat.”

“Trecutul este o interpretare. Viitorul este o iluzie. Lumea nu se misca prin timp de parca ar fi o linie dreapta, trecand de la trecut la viitor. In schimb timpul se misca prin si in noi, in spirale fara sfarsit. Vesnicia nu e un timp nemarginit, ci doar lipsa oricarui timp.”

“Est, vest, sud sau nord… conteaza prea putin. Indiferent de destinatia ta, asigura-te ca faci din fiecare calatorie o calatorie in interior. In momentul in care calatoresti in interiorul tau, calatoresti in lumea intreaga si mai departe.”

“Universul este o singura fiinta. Tot si toti sunt interconectati printr-o panza invizibila de povesti. Indiferent daca suntem sau nu constienti de asta, suntem cu totii intr-o conversatie tacuta. Nu rani. Practica compasiunea.”

“Calea pentru inima unui barbat poate purta o femeie foarte departe de ea insasi.”

“Nu este de mirare ca profetul Mahomed a spus: In aceasta lume, sa iti fie mila de 3 tipuri de oameni. Oamenii bogati care si-au pierdut averea, oamenii respectati care au pierdut respectul celorlalti si omul intelept care e inconjurat de ignoranti.”

“Cuvintele care ne ies din gura nu dispar, ci sunt stocate perpetuu intr-un spatiu infinit si vor veni inapoi la noi la timpul potrivit.”

“Incearca sa nu mai opui rezistenta schimbarilor care iti ies in cale. Lasa in schimb viata sa traiasca prin tine. Si nu iti face griji ca viata ta va fi data peste cap.”

“In cele din urma am inteles ca ori de cate ori oamenii au auzit ceva neobisnuit, l-au numit un vis.”

“Ar trebui sa ne reinnoim iar si iar, in fiecare moment si cu fiecare respiratie. Exista o singura modalitate de a te inainte intr-o viata noua: sa mori inainte de moarte.”

“Singuratatea si solitudinea sunt doua lucruri diferite. Cand esti singur, este mai usor sa te amagesti singur in a crede ca esti pe drumul potrivit. Solitudinea este mai buna pentur noi caci inseamna a fi singur fara a te simti singur. Insa in cele din urma, cel mai bine este sa gasesti o persoana, persoana care va fi oglinda ta.”

“Felul in care il vedem pe Dumnezeu oglindeste limpede felul in care ne vedem pe noi insine.”

“Nu iti face griji unde te va purta drumul. Ia aminte la pasul dintai. Aceasta este partea cea mai grea si de ea esti raspunzator. Odata ce faci pasul dintai, lasa totul sa-si urmeze cursul firesc si restul o sa vina de la sine. Nu te lasa dus de curgere. Fii tu insuti curgerea.”

“Fapturile omenesti inclina sa huleasca ceea ce nu sunt in stare sa inteleaga.”

“Dumnezeu nu se ia dupa cuvintele noastre, ci priveste pana in strafundul inimilor noastre. Nu ceremoniile sau randuielile au insemnatate, ci daca inimile noastre sunt indeajuns de curate sau nu.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!