16 caracteristici ale persoanelor care au un suflet batran

Publicitate

Cum iti poti da seama daca esti sau nu un suflet batran? Exista anumite diferente subtile in trasaturile de caracter si in comportamentelul tau? Care sunt semnele carora le poti acorda atentie pentru a sesiza diferenta?

In general vorbind, fiecare dintre noi avem un suflet batran, dar unii dintre noi au un suflet mai in varsta decat cel al celorlalti, asta in aparenta. Cuvantul “vechi” este relativ raportat la timp, deoarece timpul este luniar, iar sufletele noastre sunt vesnice, 10000 de ani pentru sufletul tau ar putea trece cat ai clipi din ochi. Dolores Cannon considera ca este nevoie sa ne reincarnam de mai multe ori, ca obiecte neinsufletite, plante si animale inainte de a deveni oameni.

Apoi, ca oameni, exista in continuare necesitatea de a ne reincarna de mai multe ori pentru a afla lectiile pentru care ne aflam aici pe Pamant. De exemplu, potrivit lui Dolores, toti trebuie sa devenim o molecula de apa si o molecula de aer pentru a invata ce inseamna cu adevarat sa lucram impreuna ca o singura entitate.

Iata 16 caracteristici ale persoanelor care au un suflet batran:

16. Esti curios daca esti sau nu un suflet batran

Multe dintre sufletele tinere nu si-ar adresa aceasta intrebare si ar fi mult mai putin preocupate de acest aspect. Cu toate ca nici multe dintre sufletele batrane nu sunt prea preocupate, din diferite motive, acestia isi doresc sa stie daca sunt sau nu sunt suflete batrane.

15. Simti o separare intre tine si “lumea reala”

Pe masura ce transcezi ego-ul si materialismul, vei observa ca stilul tau de viata se schimba pe zi ce trece. In timp ce actualul stil de viata pare potrivit, in acelasi timp exista o familiaritate a directiei spre care te indrepti.

14. Nu-i controlezi pe ceilalti

Sufletele batrane accepta mult mai usor, nu numai pe celelalte persoane, dar si circumstantele situatiei de viata. De exemplu, cu toate ca nu esti de acord cu coruptia din politica, poti accepta si poti intelege cum prin coruptie, tot mai multe persoane se vor trezi in fata adevarului.

Respecti vointa libera a celorlalte persoane si ai capacitatea de a te folosi mult mai mult de tact decat de cereri verbale in interactiunile cu ceilalti. Ai tendinta de a fi un jucator de echipa mai mult decat orice altceva.

13. Exista o dorinta arzatoare de a cunoaste adevarul si intelepciunea

Multe suflete batrane pot vedea cu usurinta prin minciunile care le-au fost inmanate de religie, politica si prin intermediul institutiilor de de invatamant. In sufletul acestora exista o dorinta de a expune adevarul intregii omeniri pentru ca toata lumea sa beneficieze in urma trezirii lor. De asemenea, aceste persoane continua sa caute indrumare in domeniile spirituale, metafizice si ezoterice si constientizeaza inutilitatea informatiei pe care au invatat-o la scoala.

12. Ai un caracter rebel

Indiferent daca exista in interiorul tau o rebeliune impotriva religiei sau impotriva oricarei alte legi, acesta este un semn ca sufletul tau stie cu siguranta singura lege, cea a Universului. Cu toate ca respecti rationamentul si intentia din spatele legilor si a religiei, nu simti nevoia sa urmezi aceste legi absolute, atunci cand cunosti existenta unei legi superioare in comparatie cu acestea.

11. Ai tendinta de a fi un singuratic

Acest cuvand si-a capatat cu timpul un stigmat negativ, dar cel mai adesea, sufletele batrane se vor distanta de sufletele tinere in cautarea unor alte fragmente interioare. Sufletele batrane vor cauta alte persoane trezite deoarece exista un confort si o familiaritate cu aceste tipuri de persoane care contribuie la ascensiunea cosntiintei planetare.

10. Exista un sentiment puternic interiorul tau care-ti spune ca Pamantul nu este casa ta

Te-ai uitat vreodata spre cer la o stea necunoscuta fara niciun motiv special? Simti ca exista intre tine si anumite sisteme stelare o anumita conexiune speciala? Razboaiele, nedreptatea si coruptia te fac sa te simti incomod, ca si cum acestea nu exista in locul din care ai venit? Esti unul dintre sufletele care s-au oferit voluntar sa vina pe Pamant pentru a ajuta ascensiunea constiintei rasei umane? In cazul in care ai raspuns afirmativ la una dintre aceste intrebari sunt sanse ca Pamantul sa nu fie prima ta casa.

9. Intelegi exact tot ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti finaliza ascensiunea spirituala

Doar pentru ca ai ajuns atat de departe, esti o fiinta mult mai treaza in comparatie cu majoritatea oamenilor care au trait pe aceasta planeta.

Publicitate

Exista in interiorul tau o intelegere a legilor universale si a ceea ce trebuie sa faci pentru a intra din ce in ce mai mult in contact cu sufletul tau. Chiar daca nu ai o siguranta din punct de vedere rational, ceva interior te conduce catre directia cea buna.

8. Exista o legatura speciala intre tine si o alta epoca

Te-ai uitat vreodata la un film vechi in care ai vazut o opera de arta? Sansele sunt ca tu sa fii trait in acea perioada de mult apusa, iar atractia pe care o simti este memoria ta celulara care incearca sa-ti aminteasca acest lucru.

7. Esti capabil sa intelegi ca trupul tau este doar un invelis al sufletului tau

Inainte de a te naste, nu ti-ai ales doar parinti. De asemenea, ti-ai ales situatia de viata si provocarile care te pot ajuta si care pot contribui la prorpia ta ascensiune spirituala. Corpul in care te afli in acest moment este doar un invelis al sufeltului tau.

6. Transcendenta materialismului

Banii si materialsmul sunt produsele acestei realitati tridimensionale si este destul de usor sa cadem prada acestei mentalitati, in special cand ea se afla la tot pasul si cand iti este impusa zilnic prin presiunea pe care o excercita publicitatea, programarea sociala si prin presiunea grupului. Un suflet batran isi da seama foarte usor de non-existenta banilor in celelalte dimensiuni. Cei care sunt suflete batrane vor folosi banii, in general, pentru a-si sprijini ascensiunea spirituala, a lor si a celor din jurul lor care sunt mai putin norocosi.

5. Esti capabil sa elimini ego-ul din ecuatie

Transendenta completa a ego-ului pare imposibila, dar constientizarea acestuia si constientizarea tiparelor de functionare in principal de modul in care acesta lupta impotriva unitatii spirituale a umanitatii, este o caracteristica a unui suflet batran. Pe partea celalalta nu exista ego. In timp ce-ti vei aminti viata ta pentru ultima oara vei putea observa clar modul in care i-a afectat pe ceilalti si pe tine insuti.

4. Intelegi importanta iertarii

Unii oameni, cu toate ca sunt suflete batrane, mai au in continuare foarte multe de invatat deoarece sunt prinse in interiorul propriilor lor minti, sunt incapatanati sau nu au invatat importanta iertarii. Prin iertarea de sine si iertarea celorlalti ne putem elibera de orice karma.

3. Esti constient din punct de vedere spiritual

Toata lumea este constiinta pura, dar foarte multe persoane se lovesc de o dificultate atunci cand incearca sa inteleaga acest lucru. Sufletul tau este costiinta pura si dragoste. Sufletul tau are o intelege unica a matrixului actual al acestei planete si intelege ca tot ceea ce facem ca si colectiv, va facilita trezirea celorlalte persoane.

2. Te afli in contact cu abilitatile tale naturale si exista un interes extrem in dezvoltarea acestor abilitati

Unii oameni se nasc pe Pamant cu daruri speciale, cum ar fi abilitatle de vindecare sau abilitatile psihice. Adevarul este ca avem cu totii aceste abilitati, dar un suflet mai vechi este mai in ton cu modalitatea prin care poate accesa si de a pune in practica aceste abilitati in numele binelui umanitatii. In cazul in care crezi ca nu ai nicio abilitate speciala, dar exista un interes interior cu privire la aceste abilitati, acesta poate fi modul prin care sufletul tau incearca sa-ti aminteasca abilitatile pe care le-ai pierdut cu mult timp in urma, in viata asta sau intr-o viata anterioara.

1. Ai invatat deja multe dintre lectiile profunde ale vietii

Pentru unii oameni, este destul de greu de inteles ca sufletul unui copil poate avea o varsta mult mai mare decat varsta sufletele parintilor lui. Exista posibilitatea ca sufletul tau sa fie mai in varsta decat cel al parintilor tai. Atunci cand vei incepe sa intelegi de ce continui sa te reincarnezi in aceasta realitate tridimensionala, viata ta devine similara cu cea a lui Phil din filmul Groundhog Day, in care aceste se trezeste in fiecare zi, doar pentru a afla ca este in continuare 2 februarie. Pana in momentul in care nu veti invata sa eliminati ego-ul si sa incepeti sa faceti fapte bune pentru ceilalti, viata dumneavoastra o sa fie asemanatoare cu cea a lui Phil.

De indata ce vei realiza ca timpul, spatiul si materia sunt produse ale celei de-a treia dimensiune, teoria timpului devine irelevanta si astfel intrebarea privind varsta sufletului tau, de asemenea, devine irelevanta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Maestrul Osho ne explica de ce este atat de greu sa iertam si sa trecem peste ranile din trecut

Publicitate

“Dacă ar fi trebuit să studiem toate legile, nu ne-ar rămâne timp pentru a le încălca.” – Johann Wolfgang von Goeth

Eul exista pe seama nefericirii, se hraneste cu ea – cu cat e mai multa nefericire, cu atat are el hrana mai multa. In momentele de fericire eul dispare de tot si invers: daca eul dispare, fericirea incepe sa se reverse asupra ta. Daca vrei eul, nu poti sa ierti, nu poti sa uiti, mai ales ranile, insultele, umilintele, cosmarurile.

Nu numai ca nu le poti uita, continui sa le exagerezi, sa le accentuezi. Ai tendinta sa uiti tot ce a fost frumos in viata ta, sa nu mai tii minte momentele de bucurie; ele nu servesc la nimic in ceea ce priveste eul. Bucuria este ca o otrava pentru ea, iar nefericirea e ca vitaminele. Trebuie sa intelegi intregul mecanism al eului. Daca te straduiesti sa ierti, asta nu e iertare adevarata. Cu efort, nu faci decat sa reprimi. Poti sa ierti numai atunci cand intelegi stupiditatea jocului care se desfasoara in mintea ta. Absurditatea lui trebuie inteleasa, astfel tu reprimi intr-o parte, iar ceea ce vrei sa uiti vine din alta parte, uneori atat de subtil incat e aproape imposibil de recunoscut.

Eul se hraneste cu ce e negativ, pentru ca eul traieste din negatii. “Nu” este sufletul eului. Poti sa spui “nu” nefericirii, poti sa spui “nu” vietii pline de suferinta. Si cum poti sa spui “nu” fericirii? Cum poti sa spui “nu” florilor si stelelor si apusurilor de soare si la tot ce e frumos, divin? Iar intreaga existenta e plina de frumusete, e plina de trandafiri, insa tu continui sa culegi spini, investesti mult in acei spini. Pe de o parte spui “Nu, nu vreau suferinta asta”, iar pe de alta parte continui sa te agati de ea. Si de secole ti se spune sa ierti…

Insa eul poate trai si cu uitare, isi gaseste o noua hrana in ideea “Am iertat. Mi-am iertat chiar si dusmanii. Nu sunt un om obisnuit”. Si tine minte, unul dintre principiile de baza ale vietii este ca omul obisnuit este cel care crede ca nu e. Doar in clipa in care accepti banalitatea, devii extraordinar, iesit din comun. In clipa in care iti accepti ignoranta, prima raza de lumina patrunde in fiinta ta, prima floare infloreste. Primavara nu e departe.

Daca nu poti sa ierti asta inseamna ca vei trai cu dusmanii, cu ranile, cu durerile. Asa ca, pe de o parte vrei sa uiti si sa ierti, pentru ca singura cale sa uiti este sa ierti – daca nu ierti nu poti sa uiti – dar pe de alta parte exista o implicare mai adanca.

Primul lucru pe care trebuie tinut minte este ca eul este ca intunericul. Intunericul nu are o existenta a sa; el nu e decat absenta luminii. Lumina are o existenta neindoielnica, intunericul nu; de asta nu poti sa faci nimic direct cu intunericul. Daca in camera e intuneric bezna, nu poti sa scoti intunericul din camera, nu poti sa-l arunci afara, nu poti sa-l distrugi prin nici un mijloc direct. Intunericul nu poate fi rapus prin lupta. E cu neputinta, pentru simplul motiv ca intunericul nu exista.

Publicitate

Daca vrei sa faci ceva cu el, trebuie sa recurgi la lumina. Daca nu vrei intuneric, aprinde lumina. Daca vrei intuneric, stinge lumina. De asta eu spun sa ierti. Nu spun ca trebuie sa iubesti si sa nu iubesti. Nu lasa aceste fragmente de intuneric sa te supere. (…) Altfel vei continua sa reprimi iar si iar, si zadarnic, absolut zadarnic, caci ceea ce reprimi o sa vina pe altundeva, o sa gaseasca in tine alt punct, mai slab.

Intrebi “De ce este atat de greu sa ierti, sa nu te mai agati de ranile de demult?” Pentru simplul motiv ca ele sunt tot ce ai. Si continui sa te joci cu ranile vechi ca sa le mentii proaspete in memorie. Nu le lasi sa se vindece.

Un om statea intr-un compartiment de tren. Peste drum de el statea un preot care avea alaturi un cos de picnic. In lipsa de ocupatie, omul se uita la preot. Dupa un timp, preotul a deschis cosul si a scos un servet pe care si l-a pus cu grija de genunchi. Apoi a scos un bol de sticla si l-a pus pe servet. Dupa aceea a scos un cutit si un mar, a curatat marul de coaja, l-a taiat bucatele si a pus bucatelele in bol. Apoi a luat bolul si a rasturnat cuburile de mar pe fereastra.

Dupa ceea a scos o banana, a decojit-o , a taiat-o in bucatele, le-a pus in bol si le-a varsat pe fereastra. A facut acelasi lucru cu o para, o conserva mica de visine, un ananas si un borcanel de frisca. Dupa ce le-a aruncat pe fereastra a sters bolul, a impaturit servetul si le-a pus la loc in cosul de picnic. Omul, care il urmarea uimit pe preot a intrebat in cele din urma: “Iarta-ma parinte, dar ce faceai acolo?” La care preotul i-a raspuns cu detasare: “Salata de fructe”. “Bine, dar ai aruncat pe fereastra totul”, a spus omul. “Da. Nu pot sa sufar salata de fructe”.

Oamenii cauta intruna lucruri pe care nu pot sa le sufere, pe care le urasc. Traiesc din ura. Zgandaresc mereu ranile ca sa nu se vindece; nu le lasa sa se vindece – toata viata lor se bazeaza pe trecut. Daca nu incepi sa traiesti in prezent, n-ai sa poti sa uiti si sa ierti trecutul. Nu spun ca trebuie sa uiti si sa ierti tot ce s-a intamplat in trecut; nu asta este metoda mea. Eu spun: Traieste in prezent. A trai in prezent este modul pozitiv de a aborda existenta. Acesta este un alt mod de a spune sa fii mai constient, mai atent, pentru ca atunci cand esti constient, atent, esti in prezent.

Constienta nu poate fi in trecut si nu poate fi in viitor. Constienta nu cunoaste decat prezentul; are numai un timp, prezentul. Fii constient si pe masura ce vei simti tot mai mult fericirea de a fi in prezent, nu vei mai face prostia pe care o face toata lumea, nu vei mai trai in trecut. Atunci nu va mai trebui sa uiti si sa ierti – treaba asta va disparea de la sine. Si o data ce trecutul nu mai exista, va disparea si viitorul, pentru ca viitorul e doar o proiectie a trecutului. Sa te eliberezi de trecut si de viitor inseamna sa simti pentru prima data gustul libertatii. Iar in acea experienta devii intreg, sanatos, toate ranile sunt vindecate. Dintr-o data nu mai exista nici o rana. Simti cum in tine apare sanatatea. Acea sanatate este inceputul transformarii!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala