12 semne că bei prea puțină apă. Simptome de deshidratare

12 semne că bei prea puțină apă. Simptome de deshidratare

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2021 in SanatateSfaturi

Tu bei destulă apă în timpul zilei? Puțini oameni respectă acest lucru, limitându-se la 2-3 pahare, iar tot restul zilei consumă ceai și diverse băuturi.

Pentru a recunoaște lipsa de apă din organism în timp, trebuie să fii atent la următoarele simptome:

1. Dorința de a mânca

Uneori apare dorința de a mânca ceva, chiar dacă nu îți este foame. Acest simptom este adesea asociat cu setea, beți 1-2 pahare de apă și așteptați 10-15 minute, în unele cazuri dorința de a mânca ceva dispare de la sine. Consumul de lichide cu 15 minute înainte de mese va reduce pofta de mâncare și îți va permite să consumi o porție redusă de mâncare.

2. Cearcăne întunecate sub ochi

Pielea din jurul ochiului este mult mai subțire decât în ​​alte părți ale corpului. Datorită unei cantități mici de lichid în corp, globul ocular pare să intre în interior și țesutul gras de lângă ochi, simțind deshidratarea, formează pete întunecate .

3. Uscăciunea excesivă a gurii

Unul dintre cele mai evidente simptome ale deshidratării este atunci când simți uscăciune în zona gurii și a gâtului, atunci trebuie neapărat să bei niște apă. În același mod, stomacul reacționează la foame, provocând un sunet involuntar.

4. Imunitate slăbită

Aportul scăzut de apă, reduce cantitatea de toxine excretate în exterior și, ca urmare, rămânând în organism mai mult timp, crește probabilitatea de a dezvolta infecții. În plus, umezirea periodică a esofagului, de fiecare dată, duce bacteriile în stomac, unde dispar sub influența mediului acid-bazic.

5. Decojire și crăpare a pielii

Acest lucru nu se întâmplă numai datorită unui deficit de vitamine, ci și datorită lipsei de lichide. Pielea devine mai puțin elastică și, pe lângă decojire, se pot forma chiar și crăpături, adesea la coate.

6. Oboseală

Datorită consumului redus de apă, toate procesele metabolice încetinesc, iar creierul simte acest lucru în primul rând, împreună cu inima. Fibrele musculare nu primesc suficient lichid și scurtează timpul de lucru, ceea ce face oboseala mai pronunțată.

7. Cefalee și amețeală

Adesea, datorită deshidratării, capul începe să te doară, iar echilibrul se pierde, senzații similare pot fi date și de amețeli. În astfel de cazuri, fluxurile reduse de apă reduc alimentarea cu oxigen a creierului.

8. Durerea cartilajului articular

Puțină lume știe, dar cartilajul și articulațiile conțin aproximativ 80% apă. Cu o lipsă de lichid, fricțiunea între masa osoasă crește, ceea ce provoacă durere și chiar spasme musculare.

9. Senzație de nisip în ochi

Ști momentele acelea când ochii sunt uscați, te mănâncă și ai impresia că ai nisip în ochi? Acesta este exact sentimentul provocat de deficitul de lichide. Înainte să cumperi picături de ochi, încearcă să bei un pahar sau două de apă.

10. Constipație

Intestinul reacționează rapid la lipsa de lichid, absoarbe apa rămasă, crescând șansele de constipație. Dacă acesta este și cazul tău, atunci încearcă să bei mai multă apă.

11. Urină închisă la culoare

Dacă nu iei medicamente, dar urina are o culoare galben-închis, este timpul să bei mai multă apă. Culoarea normală este de la galben deschis la transparent.

12. Buze crăpate

Buzele crăpate sunt un semn evident al deshidratării în corp. Pielea buzelor este destul de subțire și va reacționa rapid dacă nu consumi destulă apă.

Ține minte, este recomandat să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!