12 moduri prin care, fără să știi, îți consumi energia vieții

12 moduri prin care, fără să știi, îți consumi energia vieții

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitate

Fiecare dintre noi are o vibrație sau, așa cum se mai numește – energia forței vieții. Pătrunde prin fiecare celulă din corpul nostru. Aceasta este exact vibrația care determină toată energia noastră, aura și experiența practică primită. De asemenea – oamenii și lucrurile pe care le atragem în viața noastră.

Vibrația noastră nu este constantă. Se schimbă în funcție de starea noastră de spirit și de calitatea vieții, care sunt prezente la un moment dat. Aceste fluctuații zilnice sunt absolut normale și nu ar trebui să vă sperie sau să vă deranjeze.

Principala cauză a nefericirii nu sunt circumstanțele sau situațiile nefavorabile predominante, ci gândurile noastre despre aceste lucruri” – Eckhart Tolle.

Iată cele 12 motive care ne reduc vibratiile:

12. Regrete.

Regretele ne devorează efectiv viața. Ne înfrânează și nu ne lasă să avansăm. Nu contează la ce te gândești mereu. Ar putea fi o ocazie ratată la care te gândești de ani de zile. Sau o relație proastă, în care te-ai „blocat” din naivitate sau din lipsă de experiență. O alegere pe care ai fi putut să o faci, dar din anumite motive nu ai îndrăznit.

11. Dai vina pe alți oameni pentru toate problemele și nenorocirile tale.

Fiecare persoană pe care o întâlnim pe calea noastră este un profesor. Fiecare experiență pe care ne-o trimite soarta este o altă lecție. Viața este ca o oglindă. Te uiți în ea și înțelegi că fiecare profesor ești tu însuți.

Fiecare eveniment, fiecare relație nu trece neobservată. Ele te învață. Chiar dacă nu ne dăm seama pe deplin, lecțiile nu trec neobservate. Nu sări peste lecțiile de la viață! Nu vă fie frică de ele! Asimilați informațiile și mergeți înainte.

Când dăm vina pe alții pentru necazurile și problemele noastre, evităm responsabilitatea pentru viața noastră și ne privăm de oportunitatea de a ne schimba viața în bine. Cu cât ne evităm pe noi înșine, cu atât problemele noastre devin mai mari. De-a lungul timpului, adoptăm o „mentalitate de victimă” și nici măcar nu încercăm să schimbăm nimic.

10. Formarea mentalității victimei.

Filozoful, scriitorul și lectorul britanic Alan Watts a scris că toți avem doar două opțiuni pentru comportament. Fie că suntem de acord că suntem victime ale acestei lumi, fie că decidem că suntem lumea.

Când, în sfârșit, ne dăm seama că absolut tot ceea ce ne înconjoară (relațiile noastre, casele, banii, hainele etc.) este o reflectare a lumii noastre interioare, vom putea să ne gestionăm viața.

Există o singură ieșire: să ne transformăm inconștientul în conștient, să deschidem aspectele ascunse ale minții noastre. Aceasta este singura modalitate de a face ca toate amintirile tale nerezolvate să „funcționeze pentru noi”, adică, în cele din urmă, să scapi de ele și să fii vindecat.

9. Condamnare.

Viața este o oglindă. Și reflectă ceea ce credem despre ea ”- Ernest Holmes.

Pe oricine condamnăm – pe noi înșine sau pe alți oameni, motivul pentru toate acestea este întotdeauna același.

De fiecare dată când judecăm sau etichetăm pe cineva, ne confruntăm cu umbra noastră. Deci, când insulți pe cineva, încearcă să te oprești pentru o secundă. Redirecționează către tine cuvintele rostite celeilalte persoane și vei fi surprins! Condamni exact acele trăsături sau acțiuni care te enervează la tine!

Urăști în ceilalți ceea ce te enervează atât de mult în tine. Aceasta înseamnă că nu vă simțiți confortabil, nu vă respectați. Când judecăm, reflectăm propria noastră percepție asupra realității.

8. Dorința de a avea întotdeauna dreptate.

Dorința ca noi să avem întotdeauna dreptate provine din neîncredere și din lipsa unui sentiment de siguranță. Când stabilim puterea asupra altor oameni, avem un sentiment iluzoriu de securitate. La urma urmei, dacă urmați această logică, dacă aveți întotdeauna dreptate, atunci restul lumii nu mai contează. Aceasta înseamnă că Eul tău este hrănit și fericit.

Când simțim că judecățile noastre sunt singurele corecte, aceasta ne dă putere și siguranță.

7. Frica.

Te-ai întrebat vreodată de câte ori pe zi renunți la ceva de teamă? Crede-mă, nici măcar nu-ți vei aminti majoritatea cazurilor. Vă spun asta din experiența personală. Frica se strecoară neobservată și în cel mai nepotrivit moment. Frica este cea mai mare piatră în calea ta către fericire. Cel mai mare dușman pentru vise și obiective.

6. Cursa pentru lucruri.

Uită-te atent în casa ta. Pe câte lucruri nu ai dat banii degeaba? Pe un prăjitor de pâine pe care l-ai folosit fix de două ori. Ce zici de hainele din dulap, pe care nu le-ai îmbrăcat niciodată?

Oamenii înțelepți știu acest lucru de multă vreme: pur și simplu nu avem nevoie de majoritatea lucrurilor pe care ni le dorim. O persoană nu are nevoie atât de multe lucruri pentru a trăi.

Cercetări recente au dovedit că adevărata fericire nu are nicio legătură cu cantitatea de lucruri materiale pe care le dobândești. Fericirea este o experiență minunată care umple inima de bucurie chiar dacă nu ai nimic.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor continuă să-și mobileze casele cu cele mai noi trenduri și să cumpere o mulțime de lucruri inutile. De parcă i-ar face mai fericiți. Nu, nu și NU. Nu te lăsa păcălit. Investiți în amintiri, nu în lucruri!

5. Sentimente de vinovăție.

Vinovăția este inamicul #2 după frica pentru fericirea și pacea noastră sufletească. Bineînțeles, vinovăția și frica sunt ambele moduri excelente de a controla și manipula oamenii. Și pentru ca și tu să suferi. Ești sigur că vrei asta?

Nu există răspunsuri absolut corecte și greșite în lume. Nimeni nu poate stabili standarde de conduită sau coduri de conduită pentru voi. Nimeni în afară de tine și conștiința ta. Cu toții avem părțile întunecate și luminate, Yin și Yang.

Trebuie să înveți să-ți „hrănești cei doi lupi”. Principalul lucru este să îi ții în echilibru. Altfel, te vor mânca.

4. Majoritatea restricțiilor există doar în capul nostru.

Cu toții ne place să vorbim despre faptul că suntem liberi în alegerea noastră. Cu toate acestea, societatea ne-a programat foarte inteligent comportamentul, astfel încât să nu „ieșim” ​​în mod deosebit din cadru. Ne impun ceea ce este decent și ce nu, cât de sus poți zbura, unde să mergi, pe cine și cum să iubești …

3. Anxietate.

Anxietatea și tendința către sentimente constante apar atunci când nu credem. Și când nici măcar nu ai încredere în tine, cum poți avea încredere în prieteni și în lume? Vrem ca totul să se întâmple exact așa cum îl vedem noi. Dacă măcar ceva nu merge conform planului, mii de gânduri, suspiciuni și presupuneri se nasc imediat în cap.

Eliminați această ridicolă nevoie de control. Ai încredere în tine, în această lume, în viață. Dorințele tale subconștiente te vor conduce pe calea cea bună.

2. Rezistența la schimbare.

Cea mai grea lecție de viață din viață este să înveți să iubești fără să te atașezi sau să devină o obsesie. Liber si usor. Pentru că totul se schimbă, totul trece. Nimic în lumea noastră nu rămâne la fel. Copiii noștri cresc. Părinții îmbătrânesc. Asta e viața.

Și dacă ne agățăm de trecut și nu vedem prezentul, pierdem o mulțime de oportunități. Se va încheia cu toate fructele din grădina vieții tale putrezind și căzând până când le vei observa.

Adevărul este că nu putem prezice ceea ce ne rezervă viitorul. Rămâne un lucru: să înveți să iubești fără atașament, să trăiești fără așteptări excesive, să percepi totul fără judecată. Aceasta este singura modalitate de a găsi fericirea reală.

1. Nu vă așteptați ca alți oameni să vă schimbe viața.

Nimeni în afară de tine nu-ți poate schimba viața. Nu este nici măcar o teoremă. Aceasta este o axiomă care ar trebui amintită pe viață. Învață să te iubești!

Fericirea este o lucrare interioară. Nu acorda altcuiva acest tip de putere asupra vieții tale. ”- Mandy Hale



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!