12 beneficii uimitoare pentru sănătate ale morcovilor atunci când sunt consumați în fiecare zi

12 beneficii uimitoare pentru sănătate ale morcovilor atunci când sunt consumați în fiecare zi

Publicat de Tudor Mihalache pe 25 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

9. Întărirea oaselor. Un alt plus al vitaminei A este efectul acesteia asupra proceselor metabolice din celulele osoase. Și carotenoizii îmbunătățesc sănătatea oaselor.

Deși nu există studii care să indice direct beneficiile morcovilor pentru sănătatea oaselor, efectele vitaminei A sunt fără ambiguitate pozitive.

10. Reducerea colesterolului. Cercetările susțin beneficiile morcovilor cruzi în scăderea nivelului de colesterol rău datorită conținutului lor ridicat de fibre. De asemenea, are un efect benefic asupra funcționării vaselor de sânge și a inimii.

11. Beneficii pentru gingii și dinți. Se pare că simpla mestecare a morcovilor ajută igiena orală. De asemenea, împrospătează respirația.

12. Eliminarea toxinelor din ficat. Morcovii conțin glutation, care are proprietăți antioxidante pentru a preveni sănătatea ficatului și pentru a proteja împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ.

De asemenea, este bogat în flavonoide din plante și beta-caroten, care susțin și stimulează funcționarea generală a ficatului și contracarează bolile hepatice.

Efecte secundare ale consumului de morcovi

Plăcerea pentru consumul de morcovi poate avea și efecte negative. De exemplu, persoanele care sunt alergice la morcovi pot prezenta umflături și probleme de respirație. În cazuri rare – anafilaxie, șoc alergic sever.

Unele medicamente pot interacționa cu morcovii. Prin urmare, se recomandă atenția. Consumă-l cu moderație și bucură-te de beneficiile sale.

Întrebări frecvente despre consumul de morcovi

1. Puteți mânca morcovi cruzi în fiecare zi? Da. Carotenoizii din morcovi sunt transformați în vitamina A în corpul uman. Un morcov mediu furnizează aproximativ 5 grame de fibre, care reprezintă aproximativ 20% din necesarul zilnic.

2. Câți morcovi poți mânca pe zi? 1-2, maxim 3. Concentrează-te pe cantitatea de 200 gr. Principalul lucru este moderația. Consumul a mai mult de 3 morcovi pe zi poate provoca carotenemie.

3. Este bine să mănânci morcovi dimineața? Da. Consumul de morcovi dimineața înainte de masă este bun pentru sănătate. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea digestiei. În plus, fibrele din morcovi vă vor ajuta să vă simțiți plini și să vă împiedice să mâncați în exces.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Tudor Mihalache