12 alimente care îți pot afecta psihicul, pozitiv sau negativ!

12 alimente care îți pot afecta psihicul, pozitiv sau negativ!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2020 in PersonalitatePsihologieSanatate

Alimentația sănătoasă devine din ce în ce mai căutată de oameni. Privind produsele de pe raftul magazinului și citind ingredientele, încercăm să ne dăm seama care sunt produsele care vor aduce beneficii corpului nostru și care sunt cele mai rele.

Iată 12 alimente care au efecte mentale neașteptate:

1. Orezul albit.

Orezul albit conține carbohidrați rapizi care accelerează pătrunderea moleculelor de glucoză în sânge. Concentrația zahărului poate crește, ceea ce poate dăuna sănătății creierului și a sistemului nervos.

2. Popcornul.

Popcornul conține proteine, aur, fosfor, fier, siliciu și magneziu, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a sistemului nervos. Iar vitaminele B din floricele de porumb contribuie, de asemenea, la combaterea depresiei și a stresului.

3. Tonul.

Tonul conține mult mercur. Și un exces de mercur din organism poate duce la afectarea memoriei. În plus, tonul conține bifenil policlorurat, o substanță sintetică care perturbă hormonii și funcționarea sistemului nervos.

4. Untura.

Untura de porc conține acid arahidonic rar. Face parte din țesuturile corpului și este indispensabilă pentru funcționarea normală a creierului. De asemenea, ajută la combaterea bolii Alzheimer.

5. Cereale.

Cerealele conțin glutenul de care avem nevoie pentru a crește. Anticorpii (compuși proteici care împiedică dezvoltarea microbilor și distrug deșeurile lor toxice) din gluten pot distruge substanțele care ne sunt utile. Iar lipsa acestor substanțe duce la atacuri de panică și depresie.

6. Ciocolata neagra.

Ciocolata neagră conține flavonoizi care activează celulele creierului. Acest produs dilată vasele de sânge, stimulează activitatea mentală și promovează fluxul de oxigen către creier.

7. Brânza.

Brânza conține tiramină, care se formează atunci când proteinele se descompun. Tiramina poate crește semnificativ tensiunea arterială și poate declanșa migrene.

8. Cartofii la cuptor.

Cartofii la cuptor sunt bogați în potasiu, ceea ce ajută oxigenul să pătrundă în creier. De asemenea, conține glucoză, vitamina B și aminoacizi care stimulează fluxul sanguin către creier și îmbunătățesc funcția creierului.

9. Fasolea.

Fasolea conține tanin. Cu o supraabundență de tanin, corpul nu poate asimila oligoelemente precum fierul. Acest lucru poate perturba fluxul sanguin către creier și poate provoca anemie.

10. Trumeric / Curcuma.

Curcumina, o substanță care se găsește în turmeric, are un conținut ridicat de antioxidanți și poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii creierului. Aceste substanțe susțin funcțiile cognitive, care de obicei se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă.

11. Șofran.

Șofranul conține multe minerale, vitaminele B și C. Nu numai că îmbunătățește funcția creierului, dar ajută și la anumite tulburări.

12. Scorțișoară.

Scorțișoara activează creierul datorită conținutului a două substanțe importante: alcool cinamic și cinamaldehidă. Mirosul de scorțișoară ne ajută să rezolvăm sarcini care necesită vigilență, memorie vizuală și receptivitate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!