12 adevăruri despre relațiile pe care le uităm adesea

12 adevăruri despre relațiile pe care le uităm adesea

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2021 in De SufletLecții de viațăRelatiiSfaturiViata

Este ușor să complici o relație. Și o poți face chiar să devină insuportabilă și dureroasă. Iată 12 adevăruri simple care vă vor ajuta să vă mențineți relația sănătoasă:

1. La o relație trebuie lucrat constant

Nicio relație nu va fi puternică dacă nu lucrați împreună. Aceasta este o muncă minuțioasă. Când toată lumea se ascunde, țin totul în sine și păstrează tăcerea despre motivul resentimentului, relația se prăbușește. Comunicarea deschisă și onestitatea sunt cheile fericirii familiei.

2. Primești în schimb doar ceea ce oferi

Dacă vrei să fii iubit, atunci iubește-te pe tine însuți și pe cei din jur. Dacă vrei să fii înțeles, încearcă să te înțelegi pe tine și pe ceilalți. Și aceasta nu este o teorie, ci efectiv practica vieții.

3. Nu poți lupta niciodată pentru locul tău în viața cuiva

Nu cerși niciodată un loc în viața cuiva, dacă o persoană vrea să te aibă în viața sa, va găsi cu siguranță locul pentru tine, restul sunt doar scuze.

4. Nimic nu este întâmplător în viață. Există un motiv pentru toate

Unii oameni te vor folosi, alții te vor învăța ceva, însă toți vor lăsa ceva în viața ta. Aceasta este o experiență de viață. Învață să distingi cine îți este dat pentru experiență și cine este pentru viață. Acest lucru cu siguranță nu va fi de prisos și vă va ajuta în viitor.

5. Cu toții ne schimbăm în timp și nu este nimic în neregulă cu asta

Nevoile noastre se schimbă tot timpul. Când auzi că cineva îți spune: „Te-ai schimbat” – nu înseamnă deloc că ai devenit mai rău. Cel mai adesea, acest lucru indică faptul că ți-ai ales calea în viață și ai încetat să mai faci pe plac altora. Nu vă cereți scuze pentru asta. Mai bine fii sincer și sincer și continuă să faci ceea ce inima ta îți spune să faci.

6. Fericirea este în tine, iar o viață fericită este în mâinile tale

Nimeni în această lume, în afară de tine, nu te va face fericit. Fericirea înseamnă muncă. Tu însuți trebuie să o „hrănești” în tine și abia apoi să o împărtășești altora. Fericirea este în tine, trebuie să înveți să-i găsești sursa în tine.

7. Iertarea este o modalitate de a te ajuta să-ți faci viața mai bună.

A ierta nu înseamnă doar să spui „Tot ce ai făcut este deja iertat”. A ierta înseamnă a înțelege că „nu vei permite ca nicio răutate să-ți distrugă viața”. Iertarea este un principiu de viață. Iertarea nu înseamnă ștergerea faptei din memorie sau uitarea completă a tot ceea ce s-a întâmplat. Iertarea înseamnă să renunți la sentimentele de durere și să înveți din experiență.

8. Nu poți schimba oamenii, ei se pot schimba singuri

În loc să forțezi oamenii să devină diferiți, mai bine îi sprijini și îi ajuți cu propriul exemplu. Dacă nu-ți place ceva la comportamentul partenerului tău, atunci nu te aștepta să se schimbe de-a lungul anilor. Dacă vrei cu adevărat să se schimbe, fii sincer cu privire la ceea ce nu-ți place în privința comportamentului său și cere-i un compromis. Dar cel mai important, faceți totul împreună, astfel încât partenerul dvs. să înțeleagă care este problema.

9. Certurile ne fac să pierdem timpul, și nu au niciun beneficiu.

Cu cât te cerți mai puțin cu cei care încearcă să te jignească, cu atât vei avea mai mult timp pentru a comunica cu cei pe care îi iubești cu adevărat. Când vă certați cu cei dragi, respirați, calmați-vă și discutați politicos despre situație. Împreună veți găsi întotdeauna o cale de ieșire.

10. Uneori este mai bine ca unii oameni să nu mai fie în viața ta.

Dacă cineva te umilește în mod constant și îți face viața insuportabilă, atunci este timpul să aveți curajul și, cel mai important, să vă respectați, să scoateți din viața voastră acești oameni. Va fi dureros la început, dar numai la început. Este mai bine decât să suporți umilința și durerea pentru o viață întreagă.

11. Un cuvânt bun poate face o zi frumoasă

Apreciază relația ta în fiecare minut. În fiecare zi, relațiile pot deveni mai puternice și mai stabile doar datorită unui cuvânt sau o faptă bună care întruchipează toată sinceritatea sentimentelor. Amintiți-vă că doar un zâmbet poate schimba întreaga lume a unei persoane. Desigur, nu întreaga lume pentru toți locuitorii Pământului, dar veți face lumea fericită a unei anumite persoane.

12. Uneori chiar și cele mai puternice relații nu durează pentru totdeauna.

Din păcate, oamenii nu trăiesc pentru totdeauna. Prin urmare, iubește și apreciază pe cei care te iubesc în fiecare minut. Nu veți realiza niciodată pe deplin ce înseamnă prezența lor în viața voastră până când nu îi veți pierde. Și cel mai important, amintiți-vă că, chiar dacă ceva nu poate dura pentru totdeauna, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să înceapă.

Trebuie să lupți pentru fericire.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!