11 surse naturale de vitamina E: piele curată, vedere bună, imunitate puternică și menținerea tinereții.

11 surse naturale de vitamina E: piele curată, vedere bună, imunitate puternică și menținerea tinereții.

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 July 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi, care poate fi derivată în două ramuri – tocoferoli și tocotrienoli.

Vitamina E este benefică pentru organism deoarece îl ajută pe acesta să facă față stresului excesiv și situațiilor anormale: reduce simptomele sindromului premenstrual, îmbunătățește vederea, pielea și părul (atunci când sunt afectate de diverse probleme), întărește imunitatea și ajută la funcționarea mai bună a creierului.

Deficitul de vitamina E nu este atât de des întâlnit în cazul unei alimentații normale. Dar dacă observați probleme ale pielii, de exemplu, ar trebui să acordați atenție alimentelor cu un conținut ridicat de vitamina E, pentru a ajuta organismul să facă față detoxifierii și neutralizării proceselor inflamatorii.

Cele mai bune surse de vitamina E.

1. Ulei de germeni de grâu – o lingură din acest ulei reprezintă necesarul zilnic de vitamina E. Uleiul se găsește destul de greu, dar este minunat.

2. Semințe de floarea-soarelui. Aproximativ 30 de grame conțin aproape 60% din necesarul zilnic. Așadar, iubitorii de semințe de floarea-soarelui vor fi foarte încântați de acest lucru.

3. Migdale – 30 de grame reprezintă 37% din necesarul zilnic de vitamina E.

4. Alune – 30 de grame reprezintă 21% din necesarul zilnic de vitamina E.

5. Spanac.100 de grame reprezintă 19% din necesarul zilnic de vitamina E.

6. Avocado.100 de grame reprezintă 16% din necesarul zilnic de vitamina E.

7. Nuci de pin – 13% din necesarul zilnic de vitamina E.

8. Arahide: 100 de grame reprezintă 10% din necesarul zilnic de vitamina E.

9. Ulei de măsline – o linguriță reprezintă 10% din necesarul zilnic de vitamina E.

10. Mango – 100 de grame reprezintă 9% din necesarul zilnic de vitamina E.

11. Condimente: oregano, busuioc, boia etc.

Vitamina E se găsește în concentrații ridicate în uleiurile vegetale, semințe și nuci, precum și în condimente și spirulină. Deci, în cazul unei alimentații normale (ca a noastră), cu siguranță nu vor apărea probleme cu deficitul de vitamina E.

Beneficiile vitaminei E:

1. Protecție antioxidantă.

Antioxidanții sunt compuși care neutralizează radicalii liberi care afectează celulele sănătoase. Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanți, ceea ce înseamnă că protejează organismul împotriva îmbătrânirii premature și a bolilor cronice.

2. Sănătatea pielii.

Chiar și aplicată extern, accelerează vindecarea rănilor, elimină acneea și alte inflamații ale pielii. Dar vitamina E în alimentație este mult mai eficientă. Funcționează excelent împotriva comedoanelor și ajută la rezolvarea multor probleme ale pielii (psoriazis, eczemă, dermatite).

3. Creșterea părului.

Căderea părului este asociată de multe studii cu stresul oxidativ și, pur și simplu, cu stresul. Vitamina E în alimentație stimulează creșterea părului: într-un studiu în care voluntarii au luat vitamina E, s-a înregistrat o creștere de aproape 35%!

4. Susținerea vederii.

Un nivel ridicat de vitamina E în sânge este asociat cu reducerea riscului de cataractă și retinopatie diabetică. În general, vitaminele A și E sunt cheia pentru menținerea vederii, la fel ca și alte surse de antioxidanți.

5. Ameliorarea simptomelor premenstruale și ale menopauzei.

Studiile arată că vitamina E reduc ușor manifestările neplăcute ale fluctuațiilor hormonale, cum ar fi durerea, schimbările de dispoziție, erupțiile cutanate și durerile spasmodice.

Cum să obții doza zilnică de vitamina E?

Foarte simplu. Câteva linguri de ulei de măsline sau ulei de germeni de grâu în salate și legume gătite. Pentru micul dejun, omletă cu jumătate de avocado, puțin spanac, dovleac și cartofi, leguminoase, 30 de grame de migdale / semințe de floarea-soarelui / alune / nuci de pin.

Părul și pielea îți vor mulțumi garantat, crede-mă. Părul a început să-mi mulțumească pentru că am început să folosesc ulei de germeni de grâu, chiar după prima lună de utilizare. Îl adaug în salate, alternând cu ulei de măsline.

Apreciez grăsimile sănătoase, dar dacă exagerez cu ele, pielea mea reacționează imediat – apar erupții cutanate. Așa că sunt atentă la asta și echilibrez imediat sursele de vitamina E.

Cel mai ușor este să înlocuiți o mare parte a grăsimilor animale, pentru o perioadă, cu o cantitate mică de grăsimi nesaturate: nuci, uleiuri, verdeață. Efectul este uimitor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!