10 sfaturi pe care le oferă un psiholog la prima ședință

10 sfaturi pe care le oferă un psiholog la prima ședință

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Dacă întrebați oamenii care părăsesc cabinetul psihologului ce li s-a recomandat, cel mai adesea veți auzi unul dintre aceste 10 răspunsuri. Și asta nu pentru că nu au alte opțiuni, ci pentru că aceste răspunsuri se potrivesc cel mai mult. Deci, de ce să plătiți pentru ceea ce puteți găsi gratis online?

1. Majoritatea problemelor sunt din copilărie. Uită-te la părinții tăi.

Care este comportamentul lor? Care sunt motivele lor?

2. Restul problemelor – din cap.

Dialogurile interne pe tema „A trebuit să-i răspund așa” sau „a făcut asta pentru că …” nu sunt de nici un folos. Nu putem explica acțiunile altor oameni: au crescut în condiții diferite, au o experiență complet diferită de a noastră.

3. Vorbește mai mult despre sentimentele tale, judecă-i mai puțin pe ceilalți.

Tot ce contează cel mai mult este cum te comporți tu. Se spune că fiecare oferă ceea ce are în inimă, dacă unii oferă răutate, nu îi judeca, ei nu au nimic mai bun de oferit.

4. Gândește-te mai mult la tine, mai puțin la aprecierile altora

Compararea cu alții este un lucru rău. Din nou, fiecare are propriul bagaj de cunoștințe și bogăție materială, propriul aspect exterior și propria mentalitate, dorințele și realizările sale.

5. Ieșiți din zona de confort

Sfatul funcționează pentru toate domeniile vieții. Dacă doriți să găsiți un soț – mergeți la întâlniri, schimbați locul de muncă – mergeți la interviuri, găsiți destinația – încercați tot ce este interesant … Orice ar dori o persoană să schimbe, va trebui să părăsească zona de confort.

6. Stabiliți limite și nu le lăsați încălcate.

Toți avem dreptul la anumite limite în ceea ce privește viața noastră. Dacă nu vrei să vorbești despre anumite aspecte, refuză politicos, nu trebuie să o faci de dracul conversației sau la insistențele celorlalți!

7. Faceți câte un pas mic în fiecare zi.

Obiceiul în viața unui om se dezvoltă în de 20 de zile de repetare. Psihologii sunt conștienți de astfel de caracteristici ale creierului nostru, așa că vă recomandă să faceți câte un pas mic, dar mic, în fiecare zi în direcția corectă …

8. Gândește-te la ceea ce ai învățat din această situație.

Orice situație stresantă este o cale de ieșire din zona ta de confort. Aceasta înseamnă că ați învățat o nouă experiență.

9. Renunțați la o situație dacă vedeți că vă produce suferință.

În eforturile dvs. de a schimba ceva, este foarte important să nu exagerați. Atunci când ceva te face să suferi, mai bine renunți!

10. Nu fi propriul tău călău, fii prietenul tău cel mai bun.

Nu te judeca mai rău decât cei din jur, fii bun și blând cu tine, pentru că în viață sunt momente în care nimeni nu ne este alături, iar gândurile noastre sunt singurele care ne pot salva, nu te învinovăți mai tare!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!