10 semne că sunteți manipulat, dar nu vă dați seama

10 semne că sunteți manipulat, dar nu vă dați seama

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Cum să vă dați seama dacă sunteți cu adevărat important pentru cineva sau doar vrea să vă folosească în scopurile lui? Adesea, emoțiile pot acoperi rațiunea și vă pot ascunde adevărul. Chiar și atunci când acest adevăr se află în fața dumneavoastră.

De exemplu, puteți avea un sentiment intern că o persoană apropiată are intenția de a vă folosi în propriul interes. Fie că este un membru al familiei, un prieten sau un partener. Știm cum să vă ajutăm.

Hai să analizăm 10 semne că sunteți manipulat și că cineva încearcă să vă folosească.

1. Manipulatorii investesc foarte puțin în relația cu dumneavoastră

De obicei, acestea sunt favoruri mici sau aleatorii, care nu provoacă manipulatorului dificultăți speciale sau nu aduc beneficii reciproce. Și, de asemenea, vă ajută doar pentru a vă face să vă simțiți datori față de ei. Cu siguranță, vă este familiar faptul că, în timp, astfel de persoane încep să vă amintească de ajutorul lor și sugerează că le datorați să le răsplătiți cu aceeași bunătate. Sau chiar mai mult. În acest fel, arată că sunt interesați doar de propriul lor beneficiu și nimic mai mult.

2. Manipulatorii sunt fermecători, dar doar la începutul relației

Cu siguranță, sunteți familiarizat cu situațiile în care o persoană este foarte drăguță și politicoasă la începutul când vă cunoașteți. Iar după un timp, vi se pare că în fața dumneavoastră este o cu totul altă persoană. Pentru că începe să se comporte diferit: devine grosolană și manifestă lipsă de respect. Manipulatorii pot înceape să se comporte bine din nou, însă doar atunci când au nevoie de ceva. Odată ce au obținut ceea ce vor, totul se întoarce la normal.

3. Manipulatorii vor să vă întâlnească doar când au nevoie

De exemplu, sunteți mereu cel care își invită prietenul să petreceți timp împreună, dar el întotdeauna are alte priorități. Fie că este vorba de muncă, treburi casnice sau alte scuze. Cu toate acestea, atunci când au nevoie de ceva, sunteți obligat să lăsați totul deoparte și să alergați să-i întâlniți. În momentele în care aveți nevoie de ei, nu sunt acolo pentru dumneavoastră. Vin doar atunci când au nevoie de ceva. Iar atunci când găsesc un alt prieten mai interesant pentru ei, vă vor scoate din viața lor fără să stea pe gânduri.

4. În relația cu manipulatorii, există un dezechilibru

Ați observat că o persoană încearcă în mod constant să vă domine? De exemplu, mereu vă dictează cum să trăiți și cum să acționați în diferite situații. Acordați atenție acestui comportament. Deoarece acesta poate indica faptul că sunteți folosit în scopurile lor. Astfel de persoane, de obicei, încearcă să-și impună principiile și planurile de viață. În același timp, nu sunt deloc interesați de părerea sau dorințele dumneavoastră.

5. Manipulatorii încep să vă amenințe pentru a vă determina să fiți de acord cu poziția lor

De obicei, într-un astfel de moment, manipulatorul începe să amenințe cu despărțirea, încheierea prieteniei, dezvăluirea secretelor sau răspândirea zvonurilor false. Toate acestea se vor întâmpla dacă aveți tupeul să nu ascultați de manipulator și să acționați în felul vostru. Această tactică este adesea folosită în viața de zi cu zi. Oamenii sunt amenințați și astfel ei fac ceea ce este necesar. Atâta timp cât o persoană este speriată, poate fi manipulată după cum se dorește.

6. Manipulatorii se comportă diferit pe la spate

Cu siguranță cunoașteți astfel de persoane care sunt drăguțe cu voi în față, dar se comportă cu totul altfel în spatele vostru. De exemplu, vă bârfește. Astfel de persoane nu vă vor apăra, ci mai mult, vor împărți bârfe împreună cu ceilalți și vă vor prezenta într-o lumină nefavorabilă. În sufletul lor, ar putea chiar să vă invidieze și să își atribuie realizările dumneavoastră. Fără remușcări, vă vor înșela și vă vor convinge că merită încrederea voastră. Cu toate acestea, după toată această aparentă bunătate se ascunde un interes egoist.

7. Nu încearcă să vă cunoască mai bine

Sunteți destul de familiarizat cu ei, însă ei știu puține sau chiar nimic despre voi. În plus, nu încearcă să afle mai mult. Chiar și după o perioadă îndelungată petrecută împreună. Acest lucru indică faptul că nu sunt interesați să vă cunoască mai bine și le este absolut indiferent. Îi interesează doar beneficiul pe care îl pot obține prin intermediul vostru.

8. Nu respectă limitele voastre personale

De exemplu, în mod constant vă implică în problemele lor și vă solicită ajutorul. Chiar și atunci când aveți treburi personale sau nu puteți sau nu doriți să faceți asta. De exemplu, iau lucrurile voastre și le tratează cu nepăsare. Sau vă cer bani împrumut, apoi nu îi mai restituie. Aceste lucruri indică faptul că persoana nu îi pasă deloc de limitele voastre personale. În plus, profită de bunăvoința voastră.

9. Relația voastră sau prietenia pare a fi un joc unilateral

În astfel de relații, doar voi manifestați inițiativă. De exemplu, îi invitați la întâlniri, întrebați cum merge, invitați în vizită, ajutați în toate modurile posibile etc. Și ce primești în schimb? Nimic! Ei nu au intenția să vă răspundă la fel sau fac doar minimul necesar pentru voi. Le convine situația actuală și le place doar să primească, nu și să dea înapoi.

10. Manipulatorii vă fac să plătiți pentru tot

Se pare că totul este evident. Cu toate acestea, continuăm să justificăm acest comportament. Mai ales dacă persoana respectivă ne este dragă. Începem să scuzăm acest lucru spunând că persoana a uitat și nu este nimic rău dacă o ajutăm. Cu toate acestea, este important să cunoaștem măsura.

Ați întâlnit astfel de persoane? Vă recomand să analizați din nou cercul dumneavoastră de cunoștințe și să identificați aceste semne într-un stadiu incipient al relației. Nu pierdeți vigilența față de cei care doresc să vă folosească în scopurile lor.

Cel mai bine este să păstrați distanța față de ei. Dați-le de înțeles că le-ați descoperit intențiile ia racest tip de comportament nu va merge cu voi. În plus, nimeni nu merită un astfel de tratament. Și da, dacă doriți ceva mai bun pentru voi înșivă, acest lucru nu înseamnă că sunteți egoist.

De ce să fiți prieteni sau să construiți relații cu cineva, dacă în acea persoană nu există nici o sinceritate? Cred că nu aveți nevoie de astfel de oameni.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!