10 semne că prietenii tăi sunt falși explicate de psihologi

10 semne că prietenii tăi sunt falși explicate de psihologi

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Ai încredere în prietenii tăi? Uneori suntem atât de preocupați de unele probleme și atât de încrezători în alții, încât nici măcar nu observăm că există oameni falși în jurul nostru. Ei ne folosesc prietenia exclusiv în scopuri proprii, doar pentru că au parte de anumite beneficii de pe urma ei. Iar când ne dăm seama de acest lucru, este foarte neplăcut.

Din păcate, de cele mai multe ori, adevărul este dezvăluit prea târziu și devine foarte dureros. Te doare în primul rând pentru că aveai încredere deplină în ei, te doare când te gândești la timpul pierdut.

Iată câteva semne cu ajutorul cărora veți identifica prietenii falși:

1. Le place să vorbească despre ei înșiși.

Prietenilor tăi le place atât de mult să vorbească despre ei înșiși, încât numai asta fac atunci când vă întâlniți. Dacă vrei să le povestești despre viața ta, atunci nu sunt deloc interesați. Poate o să te întrebe până la urmă și ceva despre tine, dar numai după ce au terminat de vorbit despre ei

2. Nu fac nimic pentru prietenia voastră

Da, în orice relație, fie că este o relație de dragoste sau de prietenie, trebuie să faci eforturi pentru a dezvolta și a menține relația. Dacă prietenul tău este fals, atunci te va lăsa pe tine să faci toată ,,munca”.

3. Te ajută numai dacă primesc ceva în schimb

Ei te vor ajuta, dar numai dacă sunt convinși că îi vei ajuta și tu la rândul tău. După ce te-au ajutat, ești ca și dator pentru ei, așteaptă imediat ceva în schimb.

4. Își sporesc stima de sine cu ajutorul tău

Prietenii falși știu că le dorești binele, așa că atunci când se simt rău, atunci când eșuează, vin numai la tine. Tu, la rândul tău, îi compătimești, îi înveselești și așa își sporesc stima de sine în detrimentul tău. Comunicarea cu tine le oferă încredere în ei înșiși și în abilitățile lor.

5. Nu te susțin niciodată, dar le place să se plângă de problemele lor

Ei nu îți vor oferi niciodată umărul lor ca să plângi pe el, mai mult, chiar se vor bucura de eșecurile tale. Lor nu le pasă, dar pe de altă parte, se vor plânge mereu la tine de problemele lor, fiind convinși că ție îți pasă.

6. Nu se vor sacrifica pentru tine

Ei nu își vor sacrifica timpul, planurile și dorințele pentru tine, pentru că nu le pasă. Ca să fim mai clari, ei nu își vor pierde timpul pentru tine.

7. Sunt buni și atenți doar când au nevoie de ceva de la tine

Ele pot să nu-ți răspundă la telefon cu zilele, iar apoi să te sune și să-ți spună: „Poți să mă ajuți?”, „Pot conta pe tine?” și chestii de genul asta. Și tu, bineînțeles, îi vei ajuta, nu?

8. Sunt nerecunoscători

Îi ajuți mereu cu cea mai mare binevoință, dar nu ai auzit niciodată de la ei un simplu „mulțumesc”. Pentru că tot ceea ce faci pentru ei, consideră că li se cuvine.

9. Te manipulează cum vor ei

Sună în mijlocul nopții că au nevoie urgentă de ajutor și te grăbești spre celălalt capăt al orașului, lăsând totul. Ei sunt maeștri la manipulat, dacă știu cum să vorbească, te folosesc așa cum vor.

10. Se ofensează când îi refuzi

Este clar că nu-ți poți schimba complet planurile pentru prieteni, deoarece există lucruri care sunt mult mai importante. Dar, de îndată ce le spui „nu” prietenilor tăi falși, imediat ce îi refuzi, își vor schimba total atitudinea față de tine.

Acum îți pui întrebarea: când a devenit prietenia voastră atât de toxică? Răspunsul este că relația de prietenie era la fel și înainte, pur și simplu nu ai văzut-o, nu i-ai acordat atenția cuvenită, iar prietenii falși au fost mai precauți la început, dar acum ai reușit să vezi cum sunt de fapt. Le-ați văzut adevărata personalitate.

Ai avut vreodată prieteni falși în viața ta?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!