10 semne că nu poți avea încredere într-o persoană

10 semne că nu poți avea încredere într-o persoană

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Uneori, ne pierdem vigilența și îi dezvăluim unei persoane niște secrete importante, care cu siguranță nu merită încrederea noastră, și apoi suferim din cauză că suntem prea creduli. După ce semne putem înțelege că nu trebuie în niciun caz să avem încredere într-o persoană?

Să încercăm să înțelegem.

1. Atunci când o persoană vorbește multe lucruri false despre alți oameni. Dacă ați observat că, cunoștința voastră îi acuză fără menajamente pe cei din jur de toate păcatele mortale și le atribuie o mulțime de defecte, fără să laude pe nimeni, rețineți că în conversațiile cu altcineva el cu plăcere și savoare va discuta despre voi în aceeași termeni negativi.

2. Atunci când o persoană vă dezvăluie secretele altora. Dacă cunoștința voastră vă va spune ceva despre un alt prieten al său, sub condiția că “să nu spuneți nimănui altcuiva“, să fiți siguri că secretele voastre vor fi dezvăluite și ele publicului larg.

3. Atunci când o persoană spune adesea: “Mie poți să-mi acorzi încrederea ta. Dacă o persoană merită cu adevărat încredere, nu va încerca să vă convingă de asta, deoarece toată lumea știe deja.

4. Atunci când o persoană spune adesea “niciodată nu aș face așa ceva” sau “întotdeauna am făcut ce era mai bun”. Astfel de afirmații categorice sunt alese de oamenii necinstiți pentru a vă manipula, în timp ce ar fi mai adecvat să spună “de obicei“.

5. Atunci când expresia feței o trădează. Mincinoșii patologici nu zâmbesc niciodată privindu-te în ochi, iar buzele lor deseori se coboară în colțurile inferioare din cauza dezgustului față de voi, pe care nu-l ascund prea bine.

6. Atunci când o persoană are întotdeauna un răspuns la orice întrebare, dar știm cu toții că nu este posibil să știi totul, deci el minte. Când cineva se crede atot știutor și caută mereu să se contrazică, arătând că doar varianta lui poate fi valabilă.

7. Atunci când o persoană intră adesea în conflicte și își susține până la capăt opinia, chiar și atunci când este evident pentru toți că nu are dreptate. Astfel de oameni nu tolerează critica și sunt dispuși să-și denigreze adevărul folosind manevre necinstite.

8. Atunci când o persoană vă spune ceea ce doriți să auziți, în timp ce observați adesea inconsistențe atunci când vorbește cu alții. De exemplu, o persoană vă spune că nu poate suporta petrecerile zgomotoase, dar pentru a fi pe plac unei alte cunoștințe, spune că le adoră.

9. Atunci când o persoană ascunde detalii despre trecutul său. Din fragmente de propoziții puteți înțelege că în trecut nu au fost iubiți sau au fost excluși din cercul de prieteni sau au fost concediați cu rușine, dar nu vă vor spune detalii, doar se vor apăra cu vorbe evazive: “au fost invidioși pe mine”, sau “fiul șefului m-a sabotat“.

10. Atunci când o persoană nu este pe plac părinților voștri sau prietenilor apropiați. În timp ce voi puteți fi fermecați de farmecul unei noi cunoștințe, cei apropiați pot vedea ușor abuzul, minciuna și manipularea în ei.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!