10 reguli Zen simple care îți pot schimba viața în bine

10 reguli Zen simple care îți pot schimba viața în bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiSpiritualitateViata

Viața este un joc etern al dăruirii pentru a primi. Și nu este deloc despre cadouri. Trebuie să-ți oferi dragostea, prezența și compasiunea.

Zen-ul este ceva pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl încerce la un moment dat în viața noastră. Diferit de credințele religioase, budismul Zen în sine este un fenomen destul de interesant, care pune un accent deosebit pe meditație.

Dacă sunteți interesat de înțelepciunea universală sau pur și simplu căutați modalități eficiente de a vă îmbunătăți viața, atunci lista de mai jos vă va ajuta să realizați ceea ce doriți și să găsiți pace și fericire.

Iată care sunt regulile Zen care vă pot schimba radical viața:

Dormi

Somnul este o parte importantă a vieții noastre. Dacă nu dormim suficient, nu vom putea funcționa corect.

Compasiune

Compasiunea de sine înseamnă a te ierta pe tine însuți și a căuta pacea în tine. Până la urmă ești doar om care are multe de învățat de la viață. Prin compasiune, vezi binele în fiecare persoană, ceea ce te ajută atunci când nu înțelegi ce fac ceilalți.

Modestie

Nu lăsați mândria și ego-ul să vă determine capacitatea de a face bine în această lume. A trăi înseamnă nu numai să primești, ci și să dai.

Gândire

Nu stați prea mult pe gânduri. Nu vă suprasolicitați mintea cu gânduri, altfel va rămâne prea mult timp ocupată și pur și simplu nu puteți găsi pacea interioară.

Grăbește-te încet prin viață

Nu vă grăbiți. Dacă vă grăbiți, cu siguranță veți face mai multe greșeli.

Timp

Toate la timpul lor. Nu trebuie să grăbiți lucrurile, deoarece din această cauză totul nu începe să se strică și suferiți.

Trecut

Nu regreta lucruri care nu pot fi schimbate. Trecutul nu te definește, ci te face mai puternic, mai inteligent și mai bun.

Meditație

Meditația este bună pentru minte, corp și suflet. Ajută la curățarea minții și la găsirea păcii interioare.

Capacitatea de a oferi

Viața este un joc etern al dăruirii pentru a primi. Și nu este vorba despre cadouri. Trebuie să-ți oferi dragostea, prezența și compasiunea.

Momente

Trebuie să trăiești întotdeauna în prezent, pentru că viitorul nu este asigurat nimănui. Bucură-te de fiecare moment din viața ta ca și cum ar fi fost ultimul. Încercați tot ce puteți încerca, astfel încât să nu regretați oportunitățile pierdute.

Eliberează-ți viața de trei otrăvuri: lăcomia, ura și amăgirea. Ei sunt responsabile pentru majoritatea suferințelor noastre. Fără ele, poți găsi pace și fericire.

Schimbați-vă și veți schimba lumea!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!