10 reguli Zen care îți vor schimba viața. Nu lăsați pe nimeni să vă strice Zen-ul!

10 reguli Zen care îți vor schimba viața. Nu lăsați pe nimeni să vă strice Zen-ul!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi si TrucuriSpiritualitateViata

Budismul Zen este considerat, pe bună dreptate, o ramură destul de interesantă a budismului. Oricare ar fi credințele tale religioase, el îți oferă întotdeauna oportunități de creștere.

Budismul Zen pune accentul pe intuiție. Zenul este cu adevărat ceva pe care toată lumea ar trebui să îl experimenteze la un moment dat în viața sa.

10 principii Zen care vă pot îmbunătăți viața:

1. Nu trebuie să te grăbești
Totul în această viață necesită timp. Trebuie să dăm mereu tot ce putem, pentru a avea un rezultat favorabil. Insă graba inutilă ne face întotdeauna să greșim.

2. Toate se întâmplă la timpul lor
Lasă viața să meargă odată cu fluxul. Tot ceea ce este destinat să se întâmple se va întâmpla atunci când suntem pregătiți pentru asta. Nu este nevoie să te grăbești nicăieri.

3. Trebuie să trăiești în prezent
Ziua de mâine nu ne este garantată. De aceea trebuie să trăim în prezent și să ne bucurăm de fiecare moment ca și când ar fi fost ultimul. Trebuie să faci totul în așa fel încât mai târziu să nu regreți nimic.

4. Trebuie să fii bun, indiferent de categoria socială
Ar trebui să fim cu toții buni, indiferent de statutul social pe care îl avem. Nu lăsa mândria și puterea ego-ului tău să te oprească din a fi bun. Ajută, dăruiește și cu siguranță binele ți se va întoarce înzecit.

5. Dacă faci o faptă bună, nu trebuie să aștepți nimic în schimb
Ar trebui să ajutăm alte persoane doar pentru că vrem, pentru că au nevoie de noi, nu ca să primim ceva în schimb. Făcând mai mult decât ceea ce este necesar, ne vom simți mult mai bine. Iar satisfacția că am ajutat valorează mult mai mult decât orice altă răsplată.

6. Pentru a găsi pacea, trebuie să nu mai analizezi așa de atent orice situație
Deși suntem obișnuiți să analizăm tot ce se întâmplă, renunțarea la acest obicei poate aduce pace interioară. Mintea umană este un loc înfricoșător și nu este nimic mai rău decât ca gândurile să rătăcească fără sens prin ea.

7. Trebuie să dormi suficient
Nu uita de cât de importantă este sănătatea corpului nostru. Dacă nu ai grijă de el vei avea foarte mult de suferit. Trebuie să ai grijă de tine și să dormi suficient.

8. Înainte de a lua decizii, trebuie să iei în considerare consecințele
Nu ar trebui să faceți nimic fără a lua în considerare mai întâi posibilele consecințe ale acțiunilor voastre. Făcând acest lucru, poți evita să rănești alte persoane.

9. Trebuie să te gândești bine înainte să spui ceva
Tot ceea ce spunem contează cu adevărat, deoarece cuvintele rostite nu pot fi întoarse. Nu trebuie să vorbești doar de dragul de a spune ceva, deoarece fiecare cuvânt rostit poate răni pe cineva, și nici nu avem idee cât de tare.

10. Nu ar trebui să regreți trecutul
Trecutul nostru nu ar trebui să ne afecteze prezentul, el nu ne definește. Dar ne arată cu adevărat cât de puternici am devenit și cât de mult ne-am dezvoltat. Nu regreta lucrurile care nu pot fi schimbate. Trebuie să mergem înainte și să devenim mai buni, pentru că suntem capabili de multe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!