Pentru a fi sănătoși, vasele de sânge trebuie să fie curate! Depunerile de pe pereții vaselor de sânge și plăcile aterosclerotice sunt una dintre principalele cauze ale unor astfel de boli periculoase precum atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Blocarea vaselor de sânge duce, de asemenea, la boli coronariene.
Trebuie să țineți cont că puteți evita problemele sistemului cardiovascular printr-o alimentație completă și sănătoasă! În fiecare zi putem deveni mai sănătoși doar consumând anumite alimente. Substanțele naturale din ele vor ajuta organismul să se curățe de substanțe dăunătoare în timp util și să nu le acumuleze în vasele de sânge.
Fumatul și renunțarea la alcool, scăderea în greutate, activitate fizică, plimbări în natură, o dietă bine planificată – componentele necesare pentru prevenirea aterosclerozei. Funcționează la orice vârstă!
Nu trebuie să treacă nici-o zi fără fructe și legume: acesta este sloganul unei persoane care nu riscă un atac de cord.
1. Conopida și broccoli
Vitamina K, prezentă în broccoli, ajută organismul să mențină nivelul colesterolului normal. Fibrele alimentare, conținute în conopidă, promovează îndepărtarea tuturor substanțelor nocive acumulate în organism de-a lungul anilor și previne absorbția colesterolului în intestin.
Praz, usturoi, morcovi – aceste legume ajută și la curățarea corpului. După ce ai mâncat o supă de legume, vei avea cea mai bună măsură preventivă din lume!
2. Curcuma
Curcumina, prezentă în condiment, scade tensiunea arterială și reduce riscul de ateroscleroză de 2 ori având un consum regulat de curcuma! În plus, este un condiment foarte parfumat …
3. Sparanghel
Sparanghelul întărește sistemul imunitar și restabilește viața celulară. Saponinele, cumarina, asparagina, carbohidrații, uleiurile esențiale, acizii ascorbici și nicotinici din compoziția sa vor ajuta vasele de sânge să rămână curate.
4. Scorțișoara
Ajută la pierderea în greutate, scade glicemia și stimulează metabolismul. Un vârf de scorțișoară în ceai, cafea și orice altă băutură este o contribuție neprețuită la sănătate!
5. Avocado
Consumul de avocado nu este o plăcere ieftină, dar uneori îți permiți! Acesta se găsește în magazine la prețul de 5 – 6 lei pe bucată, iar unul singur este suficient pentru un mic dejun rapid și sănătos. Datorită conținutului de acizi grași nesaturați, avocado reduce nivelul colesterolului din sânge.
Acest fruct este util nu numai pentru sistemul circulator, ci și pentru piele: își îmbunătățește aspectul, previne ridurile.
6. Rodia
Punicalagina este un puternic antioxidant din rodie care ajută la eliminarea depozitelor din vasele de sânge și artere. La oamenii obișnuiți să mănânce boabe de acest fruct delicios, vasele nu își pierd elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă!
7. Kaki
Potasiul, iodul, antioxidanții și polifenolii din kaki reduc cantitatea de colesterol din vasele de sânge. Unii medici numesc kaki un fruct cardio – este atât de bun pentru inimă!
8. Spirulina
Spirulina are capacitatea de a restabili microflora intestinală sănătoasă, îmbunătățește funcția ficatului, ameliorează starea pacienților cu angină și care suferă de scăderi de presiune.
9. Ceai verde
Un remediu atât de simplu și accesibil precum ceaiul verde va ajuta la combaterea aterosclerozei! Ceaiul verde elimină toxinele și toxinele din organism. În plus, catechinele prezente în ceaiul verde reduc cantitatea de radicali liberi din organism și previn dezvoltarea bolilor grave.
10. Afine
Datorită conținutului ridicat de potasiu, afine sunt o resursă valoroasă pentru prevenirea aterosclerozei. Afinele normalizează, de asemenea, digestia și toate procesele metabolice, ajutând corpul să rămână sănătos și să nu aibă probleme cardiace!
Amintiți-vă aceste 10 produse medicale naturale: dacă le includeți în alimentația dvs., sistemul cardiovascular va funcționa ca un ceas, iar ateroscleroza arterelor nu va evolua la nici o vârstă!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


