10 metode simple de a îmbunătăți orice zi, chiar și cea mai rea

10 metode simple de a îmbunătăți orice zi, chiar și cea mai rea

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dacă simțiți că ziua nu a început bine de dimineață și starea dvs. de spirit este departe de a fi ideală, încercați să urmați unul sau mai multe dintre sfaturile de mai jos. Acestea vă vor ajuta să vă relaxați, să eliberați mintea de gândurile triste, să vă luați gândul de la probleme și să vă simțiți mult mai bine.

În majoritatea cazurilor, când oamenii au o mică pauză de la muncă sau au puțin timp liber, aceștia iau telefonul în mână și încep să se uite pe rețelele de socializare, să se uite la un serial sau să verifice ce promoții sunt acum în magazinele online.

Cu toate acestea, specialiștii cred că acest tip de activitate nu vă va ajuta să vă reîncărcați bateriile, ci mai degrabă va agrava situația. Prin urmare, ei sugerează să vă dedicați timpul liber lucrurilor simple care pot îmbunătăți viața dvs.

1. Stați afară 10-15 minute, fără telefon

Cumpărați o sticlă de apă, ceai sau cafea mergeți în parc. Găsiți o bancă confortabilă cu o priveliște frumoasă și bucurați-vă de atmosfera înconjurătoare. Priviți în jur și observați detaliile. De exemplu, urmăriți un bărbat care se joacă cu câinele sau un copil care învață să meargă pe role, sau o veveriță sărind de pe o ramură pe alta.

Sau pur și simplu încălziți-vă la soare și simțiți căldura razelor solare pe piele. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați și să simțiți conexiunea cu lumea înconjurătoare. Cel mai important – nu vă lăsați distrași de telefon. Mai bine nu-l luați deloc cu voi la plimbare.

2. Plimbați-vă prin împrejurimi

Dacă stai mereu acasă sau într-un birou, nu e de mirare că te simți mereu obosit. Dedică mai mult timp plimbărilor în aer liber. Este o formă excelentă de exercițiu cu intensitate scăzută. În plus, o plimbare prin oraș te va revigora, va îmbunătăți circulația sângelui și te va încărca cu energie. Natura înconjurătoare și posibilitatea de a explora împrejurimile îți vor îmbunătăți starea de spirit.

3. Beți un pahar de apă

Este dovedit științific că apa poate atenua senzația de foame și poate alina durerile de cap. De asemenea, ajută la calmare, relaxare și reîncărcare. Așa că încercați să beți un pahar de apă cel puțin o dată pe oră sau când aveți un moment liber.

4. Faceți o mică încălzire

Chiar dacă la prânz deja vă simțiți obosiți la muncă, o pauză de cinci minute cu exerciții de întindere va revitaliza rapid mușchii și mintea – este mult mai eficient și mai sănătos decât cafeina.

Dedicând câteva minute exercițiilor de întindere, veți îmbunătăți circulația sângelui, vă veți reîncărca rapid energia și vă veți simți mai agili. Un bonus plăcut este că în timpul exercițiilor puteți asculta un podcast, o prelegere sau o carte audio, combinând exercițiile fizice cu cele mentale. Doar nu uitați să vă încălziți înainte de a face exerciții, săriți sau alergați pe loc.

5. Faceți curățenie în mașină

Dacă în apartament ne forțăm să facem curățenie măcar o dată pe săptămână, de multe ori neglijăm mașina. Dar și acolo se acumulează praf, murdărie și o mulțime de gunoi: sticle, ambalaje, pungi, bonuri.

Acest haos nu vă permite să vă simțiți confortabil în propria mașină. Deci, dacă aveți o oră liberă, dedicați-o curățeniei în mașină: colectați tot gunoiul, ștergeți bordul, bateți covoarele, aspirați. Apoi va fi mult mai plăcut să stați în mașină.

6. Mâncați ceva sănătos

Cumpărați din magazin câteva legume și fructe, cum ar fi mere, banane, roșii, castraveți. Puteți să le mâncați imediat sau să preparați o salată delicioasă. Pentru o plăcere și mai mare, luați gustarea afară, dacă este posibil. Luați cu dvs. câteva fructe și ieșiți afară să vă bucurați de aerul proaspăt și mâncarea sănătoasă.

7. Ajutați pe cineva, fără a aștepta nimic în schimb

Încercați să ajutați un prieten, un coleg, un membru al familiei sau chiar un străin, fără a aștepta nimic în schimb. De exemplu, ajutați o persoană în vârstă să traverseze strada, ajutați o vecină să care sacoșele grele sau petreceți câteva ore cu copilul unei prietene. Nu vă va lua mult timp, dar veți simți cum vă crește starea de spirit, vă simțiți mai bine și viața pare mai colorată.

8. Sortați lucrurile și donați ce nu mai folosiți

Dulapul este plin de haine și încălțăminte, rafturile de cărți și sertarele de jucării? Faceți o revizie a tuturor lucrurilor pentru a determina pe care dintre ele nu intenționați să le mai folosiți. Dacă sunt în stare bună, puneți-le într-o sacoșă și donați-le. Astfel, veți reuși să vă debarasați de lucrurile inutile, care doar ocupă spațiu în casa dvs., și, în același timp, să ajutați pe alții.

9. Citiți un fragment dintr-o carte

Luați o carte despre psihologie, istorie, dezvoltare personală sau orice alt subiect care vă place. Citiți câteva pagini în fiecare zi (de exemplu, înainte de culcare sau în timpul pauzei de la muncă) și reflectați asupra informației. În acest fel, veți petrece timpul liber într-un mod interesant și util, și veți asimila treptat materialul, lăsând ideile pe care le-ați extras din carte să se sedimenteze în mintea dvs.

10. Organizați un picnic mic

Profitați de zilele calde și organizați un picnic cu prietenii, partenerul sau chiar singur. Această ultimă opțiune este preferabilă dacă aveți nevoie să vă gândiți, să vă clarificați gândurile sau să vă relaxați departe de agitația de oraș.

Luați cu dvs. o pătură, un termos cu ceai cald, ceva gustos și mergeți în parc. Lăsați telefonul acasă, astfel încât să vă puteți relaxa și odihni complet.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!