În medicina orientală, se acordă o atenție deosebită atât sănătății fizice, cât și celei spirituale. Se crede că sănătatea spirituală este cauza fundamentală a sănătății în general și a multor boli care sunt practic imposibil de vindecat. Ajungi pur și simplu să trăiești cu ele apoi ele te epuizează atât fizic, cât și moral, până în momentul în care decideți de bună voie să scăpați de ele.
Pentru a face acest lucru, trebuie să revizuiești 10 aspecte ale vieții tale care îți consumă cea mai mare parte a energiei tale:
1. Proiecte neterminate sau nerezolvate complet
De fiecare dată când te implici într-un proiect, începi ceva, dar nu îl duci până la capăt, nu doar resursele materiale sunt risipite inutil. În psihologie, ca și în cazul unui computer, rămâne un proces neterminat care nu este conștientizat, dar tot timpul îți consumă atenția și energiile.
Aici se includ: promisiuni neîndeplinite, împrumuturi nerezolvate, începerea unor proiecte și apoi renunțarea la ele, asumarea unor sarcini peste puterile tale.
2. Minciuni către alții și către tine însuți
Când o persoană minte, trebuie să depună o mulțime de efort pentru a menține imagini fictive. În plus, fluxul între chakra gâtului și chakra inimii este distorsionat. De aceea se spune că minciuna “încurcă sufletul”. De fapt, minciuna îl distorsionează.
Ce trebuie să elimini: ipocrizia, minciuna, încercările de a părea cine nu ești.
3. Răutate, închidere în sine și oricare alte forme de izolare de sine
Oamenii sunt sisteme energetice deschise. Însă dacă îi izolezi, sistemele lor energetice se slăbesc. La fel cum se întâmplă în cazul blocării unui oraș, a unui port sau a unei țări. Izolează fizic, economic sau chiar informațional un obiect sau o persoană – și acesta începe să sufere.
Când se întâmplă asta: când renunți la legăturile familiale, uiți de strămoși, neglijezi pământul natal și țara, te rănești de oameni, viață sau orice altceva.
Atunci când o persoană nu este parte a niciunei comunități sau grup de oameni, acest lucru o slăbește, de asemenea. Pierderea conexiunii cu propriul agregat cultural este, de asemenea, o pierdere de energie.
4. Frică, lipsă de încredere, învinuire
Frica și lipsa de încredere au același efect ca și răutatea. În plus, resursele energetice sunt irosite fără rost, deoarece organismul este mereu în modul de luptă sau fugă. Acest lucru te epuizează.
5. Suprasolicitare fizică, emoțională sau informațională sau lipsa exercițiilor fizice și a contactului cu natura
Când o persoană se suprasolicită cu muncă sau stres, își epuizează rapid energia. Procesarea excesivă a informațiilor de către creier consumă multă energie, iar preocupările inutile epuizează inutil hormonii glandelor suprarenale, ducând la insuficiență renală.
6. Somn inadecvat sau întrerupt
Dacă dormi la ore nepotrivite sau nu dormi suficient, organismul nu poate să-și refacă complet forțele în timpul somnului. Toxinele se acumulează, ritmurile biologice sunt perturbate, creierul se supraîncarcă cu informație neasimilată.
7. Supraalimentare și alte lucruri care duc la dependență
Acestea fac ca organismul să consume resurse pentru detoxifiere. Ele suprasolicită sistemul nervos, rinichii și intestinele.
8. Conversații inutile, dialog intern în minte, agitație
S-ar putea să vi se pară neînsemnat, dar de fapt, vorbirea consumă o cantitate colosală de energie, adesea în zadar. Acest lucru devine mai evident după practica tăcerii.
9. Boli netratate, răni nerezolvate, circumstanțe externe dăunătoare, paraziți și vampiri energetici
Aici intră oamenii neplăcuți și dăunători din jur, zonele geo patogene, poluarea industrială, traumele și alte deteriorări.
10. Bârfa
Discuțiile despre viața și greșelile altor persoane fac ca energia noastră pozitivă și creativă să plece către acea persoană pentru a o ajuta să își îmbunătățească viața. Astfel, noi ne pierdem energia creatoare și nu mai avem succes, pentru că bârfind și analizând viața altor persoane, le cedăm energia noastră.


