10 detalii personale pe care trebuie să le păstrați secrete

10 detalii personale pe care trebuie să le păstrați secrete

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Toți oamenii au propriile lor “gânduri ciudate” în minte. Și fiecare dintre ei nu ar dori ca secretele lor să iasă la iveală. Dar există și subiecte despre care doriți din tot sufletul să vorbiți, dar totuși este mai bine să nu o faceți.

Exemple de lucruri despre care nu ar trebui să vorbiți cu alți oameni:

1. Relații personale

Uneori vă doriți să vă plângeți sau, dimpotrivă, să vă lăudați cu jumătatea voastră, să spuneți cât de bună este el/ea sau cât de rea. Dar nu este bine să faceți asta, vor începe să circule zvonuri urâte și asta nu se va termina bine nici pentru voi, nici pentru partenerul vostru. În cele din urmă, vă puteți răni jumătatea, vorbind despre ceva ce altcineva nu ar trebui să știe.

2. Venituri

În toate timpurile, invidia nu a dus niciodată la ceva bun, din cauza ei au început conflicte, unele dintre ele au fost atât de mari încât au devenit războaie. Iar conflictele legate de bani sunt în general cele mai periculoase. Nu spuneți dacă câștigați mult sau puțin. Mai bine continuați să trăiți în plăcere.

3. Evenimente rele din viață

Desigur, nu trebuie să tăceți despre ele, vorbiți cu o persoană apropiată și rezolvați problema. Însă oamenii obișnuiți ar fi mai bine să nu știe ce se întâmplă în viața voastră, pentru că nu puteți fi 100% siguri de ei. Ei pot ușor să înceapă să se bucure de nefericirea voastră și să vă aducă într-o stare și mai mare de apatie.

4. Religie

Fiecare are propria lui credință iar impunerea credinței tale altor persoane nu duce la nimic bun. Divergențele de opinie pot duce ușor la conflicte, iar o astfel de ceartă nu poate fi uitată ușor.

5. Planurile pentru viitorul apropiat și îndepărtat

Oamenii adesea încep să viseze cu voce tare, să spună ce vor realiza în curând, așteptând laude și aprobare. Dar uneori se întâmplă ca nu toate planurile să se construiască așa cum ar dori. Astfel toți în jur știu că nu ați reușit să realizați nimic.

6. Datorii

Dacă v-ați împotmolit în datorii, atunci cel mai bine este să rezolvați această problemă singuri. Când le spuneți despre asta, vă plângeți, oamenii vă consideră automat o persoană neserioasă.

7. Achiziții mari și scumpe

Aici nu este vorba atât de mult de invidie din partea altor oameni, cât de posibilitatea de a cădea în mâinile escrocilor și hoților. Fiți vigilenți.

8. Frici

Puteți și trebuie să împărtășiți fricile și îngrijorările cu rudele și alte persoane apropiate. Dar fiți atenți, nu arătați slăbiciunea voastră celorlalți. Oamenii răi abia așteaptă asta, ca apoi să se folosească de voi în scopurile lor.

9. Fapte bune și caritate

Desigur, puteți vorbi despre ele, dar în doze moderate. În caz contrar, puteți primi dezaprobare și eticheta de povestitor și băgător de seamă, lăudător.

10. Emoții/cuvinte negative

Fiecare dintre noi poate simți emoții negative, iar asta este complet normal. Însă chiar dacă aveți o părere neplăcută despre cineva, nu trebuie să i-o spuneți în față că e rău. Răul va răspunde cu rău. Mai bine tăceți, ridicați capul mândru și treceți pe lângă ei.

Ceea ce este personal ar trebui să rămână personal, trebuie să mergeți înainte, ignorând cuvintele oamenilor și să nu vă risipiți energia pe vorbe goale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!