În acest articol vă vom prezenta câteva lucruri puțin știute despre corp, dar care vă vor surprinde cu siguranță!
1. A cui inima bate mai repede? A femeii sau a bărbatului?
Inima unei femei este mai mică și, prin urmare, bate mai repede decât cea a bărbatului. La bărbați, inima bate cam de 60-70 de ori pe minut, iar la femei cam de 80-90 de ori pe minut.
2. Există vreo zonă corporală care să nu fie acoperită cu păr?
Răspunsul este că nu. Natura a creat omul astfel încât să nu existe zone fără păr pe corpul său. Unele fire de păr sunt atât de subțiri și fine încât sunt imposibil de observat.
3. Câte simțuri poate avea o persoană?
Mai mult de zece. Clasificăm simțurile după organe: auz, atingere, miros și așa mai departe. Dar o persoană poate experimenta dureri, modificări de temperatură și alte simțuri ale aceluiași organ. Nu este nevoie de un organ diferit pentru fiecare tip de simț.
4. Cât de des poate crește o persoană?
În fiecare zi. Cercetătorii au descoperit că o persoană crește cu aproximativ un centimetru în timpul nopții. Însă în timpul zilei, discurile din spate se comprimă, iar persoana pierde acest centimetru. Deci creșterea se întâmplă în fiecare zi.
5. Cât de des se reînnoiește pielea umană?
In fiecare lună. Noile celule se deplasează la suprafață în aproximativ 30 de zile. În același timp, celulele mai vechi sunt eliminate în timpul spălării sau a contactului cu hainele. Drept urmare, pielea omului se reînnoiește în fiecare lună.
6. Câte grupuri musculare există pe fața unei persoane?
Pe majoritatea mușchilor care sunt implicați în mișcările feței nici măcar nu-i observăm. În acest moment, pe fața unei persoane există 43 de grupuri musculare care o ajută să se exprime. Numai pentru realizarea unui zâmbet trebuie să se miște 17 grupuri de mușchi.
7. Cine poate să distingă culorile mai bine? Femeile sau bărbații?
Femei. Cromozomul X este responsabil pentru percepția culorii. Femeile percep culorile mai bine datorită prezenței unei perechi de cromozomi X.
8. Ce rol au apendicele?
Apendicele stimulează creșterea și dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice sistemului digestiv.
9. Care este greutatea maximă pe care o poate suporta tibia?
Tibia poate rezista la o greutate de până la 1,5 tone. Desigur, acest lucru se întâmplă numai dacă nu este lovită cu o astfel de greutate. Osul conține săruri de calciu și materie organică.
10. Cine are cele mai multe oase în corp?
Răspunsul este: copiii. Nou-născutul are aproape 270 de oase în schelet, dar în timp acestea se dezvoltă. Între timp, un adult rămâne numai cu 206 oase în corp.
Spuneți-ne în comentarii care dintre aceste curiozități v-au uimit, ne-ar plăcea să aflăm.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.