10 alimente care sunt considerate cele mai sănătoase din lume

10 alimente care sunt considerate cele mai sănătoase din lume

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Aceste 10 produse pot înlocui întreaga dietă, deoarece conțin toți nutrienții, vitaminele și oligoelementele de care are nevoie o persoană. În plus, toate au un gust bun, astfel încât combinația lor ar putea fi numită cea mai sănătoasă și mai delicioasă dietă.

Somon

Acest pește este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care pot reduce riscul de depresie, boli de inimă. Este bogat în proteine ​​și potasiu. De asemenea, este bogat în vitamina B3, care protejează creierul de boala Alzheimer și de pierderea memoriei. Somonul este recomandat să fie consumat la cuptor sau aburit – astfel își păstrează cel mai bine proprietățile.

Lintea

De milenii, a fost elementul de bază al bucătăriei din Orientul Mijlociu și Indian. Acum, datorită beneficiilor lor pentru sănătate, lintea și-a făcut drum și în alte țări, inclusiv și a noastră. Bogate în fibre și proteine, aceste leguminoase includ capacitatea de a îmbunătăți și menține sănătatea inimii, de a promova pierderea în greutate, de a combate fluctuațiile zahărului din sânge care pot duce la diabet sau scăderea nivelului de energie și de a îmbunătăți sănătatea digestivă. Dacă ești vegetarian, probabil că consumi deja linte și le folosești ca substitut de carne în dieta ta. Dacă nu le-ați încercat încă, asigurați-vă că îl încercați. Din linte se pot face supe și garnituri minunate.

Spanac

Spanacul este regele frunzelor de consum. Pentru capacitatea sa de a îmbunătăți digestia și de a curăța intestinele, în Franța, a fost denumit mătura stomacului. Spanacul este incredibil de bogat în substanțe nutritive și devine din ce în ce mai accesibil pe măsură ce crește în popularitate. Este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă și este energizant, dar sărac în calorii. În plus, este o sursă excelentă de vitamine și minerale.

Sfeclă

Un alt superaliment bogat în magneziu și vitamine. Sfecla roșie scade tensiunea arterială și în același timp crește performanța. Este bună pentru creier și poate chiar ajuta la prevenirea demenței. Cel mai bine este să o consumați crudă, în salate și sucuri (fresh-uri).

Usturoi

Usturoiul a fost folosit de secole pentru a combate afecțiunile, a întări imunitatea și a spori apărarea organismului. Este un antiseptic minunat și conține în același timp o cantitate imensă de substanțe benefice pentru sănătate. Se consumă atât crud, cât și gătit.

Zmeura

Zmeura este cea mai consumată dintre fructele de pădure din lume și este bogată în antioxidanți, vitamine și fier. Studiile au arătat că creșterea consumului de zmeură reduce riscul de obezitate și boli de inimă, promovează un ten sănătos și pierderea generală în greutate. Așadar, data viitoare când veți fi într-un supermarket cu fructe de pădure, asigurați-vă că ați pus niște zmeură în coș.

Nuci

Nucile conțin mulți antioxidanți și acizi grași omega-3. În plus, sunt bogate în vitamine și fibre dietetice. Studiile arată că nucile sunt comparabile cu uleiul de măsline prin capacitatea lor de a rezista proceselor oxidativ-inflamatorii. Pentru aceasta, se recomandă să consumați aproximativ 7-8 nuci pe zi.

Avocado

Consumul unei singure mese de avocado pe săptămână vă va aduce toate beneficiile grăsimilor monoinsaturate sănătoase, potasiului și o serie de vitamine. Avocado este incredibil de hrănitor, bogat în acizi grași și fibre. Principalul beneficiu al consumului acestor fructe este scăderea nivelului de colesterol. Deci, dacă nu l-ați încercat încă, asigurați-vă că îl încercați și, dacă l-ați încercat și nu v-a plăcut, încercați să îi oferiți o nouă șansă.

Lămâi

Sunt considerate pe bună dreptate cel mai sănătos aliment din lume. Acest fruct acru și aromat este un produs energizant alcalinizant care are un efect de vindecare. Este deosebit de benefic să beți dimineața zeamă de lămâie cu apă – ajută la combaterea acidificării corpului cauzată de un stil de viață nesănătos.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagră, amară, cu un conținut ridicat de cacao și zahăr minim, completează lista noastră cu cele mai sănătoase alimente. Cercetările au arătat că acest produs conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea sucurilor de fructe. Cu un conținut ridicat de antioxidanți, ciocolata neagră protejează împotriva radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii și la normalizarea nivelului de colesterol. În plus, știe să îmbunătățească starea de spirit. Se recomandă să nu mâncați mai mult de 4 pătrățele pe zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!