Zece obiceiuri pe care ar trebui sa le accepti in viata ta daca vrei sa duci o viata mai linistita si fericita!

Zece obiceiuri pe care ar trebui sa le accepti in viata ta daca vrei sa duci o viata mai linistita si fericita!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Să faci cu uşurinţă ceea ce pentru alţii e dificil se numeşte talent; să faci ce e imposibil pentru talent se numeste geniu.” – Henri-Frederic Amiel

Cand spui nu, alegi sa ramai in siguranta in zona ta de confort. Nu trebuie sa-ti mai fie teama de esec sau de a fi respins. Temutul necunoscut si uneori dificila schimbare sunt evitate.

Dar cand spui da, viata ta capata alte proportii si alta profunzime. Cand spui da, esti mai deschis catre viata si catre adevarata fericire .

Iata 10 lucruri carora le poti spune da pentru a fi mai fericit.

Alege unul dintre ele si timp de o luna sau un an incearca sa inveti sa-i faci loc in viata ta.

Sa fii imperfect. – Sa fii perfect inseamna sa ridici standardul atat de sus incat il va face imposibil de atins. Acest lucru te va face sa-ti pierzi respectul de sine. Vei fi nemultumit de felul in care merg lucrurile in viata ta desi ele probabil ca merg exact asa cum trebuie. Perfectionismul este un mecanism al mintii care te macina si iti fura din fericire. Daca spui da imperfectiunii vei face mecanismul reversibil.

Sa fii tu insuti. – Cand nu esti tu insuti sau incerci sa te schimbi de dragul altora si te cenzurezi, nu te simti in largul tau. Te simti neinsemnat si limitat. Deci cum poti fii tu insuti? Mediul in care traiesti are o mare importanta.

Lucrurile care te fac sa te simti viu. – Este important sa aloci timp si energie pentru lucrurile care te fac sa te simti viu.

Optimism. – Pesimismul poate, intr-adevar, sa te limiteze si sa te blocheze. Te face sa simti ca nici nu are rost sa incerci, pentru ca oricum nu se va schimba nimic sau nu vei reusi. Poate ridica ziduri si pereti inutili. In schimb, o abordare optimista iti lumineaza viata si iti deschide orizonturile.

Renunta la autocritica. – Este foarte important sa ramâi motivat si sa-ti pastrezi respectul de sine. Tendinta de autocritica poate fi cel mai mare obstacol in acest sens. Când gresesti sau nu reusesti sa faci un lucru, daca cineva te critica, sau pur si simplu te simti obosit, atunci vocea ta interioara si critica devin tot mai puternice, te vor descuraja si te vor face sa-ti pierzi entuziasmul.

Vocea ta interioara iti poate spune ca esti prost sau lenes. Ca nu vei reusi. Ca esti mai rau sau mai urât decat altcineva. Sa reusesti sa combati tendinta de autocritica si sa o poti face sa taca ori de câte ori incearca sa se faca auzita este o abilitate extrem de folositoare.

Sa spui NU când simti ca asa este corect. – Pentru a dispune de timpul si energia de a spune da lucrurilor care conteaza trebuie sa stii sa spui si nu acelorasi lucruri.

Iertarea. – Sa nu te agati de trecut si de ranile pricinuite de el, sa renunti la trecut si sa privesti inainte sunt lectii esentiala daca iti doresti mai multa fericire. Nu este tot timpul usor sa ierti si poate dura mult timp, dar sunt anumite lucruri care te pot ajuta sa ierti cu mai multa usurinta.

Sa faci pe cineva fericit. – Sa faci pe cineva fericit aduce cele mai multe satisfactii. Iti primesti instant recompensa, de indata ce ii vezi fata luminandu-se si iti dai seama ca ai facut un lucru bun. Faptele bune se vor intoarce la tine, pentru ca tendinta celor pe care-i ajuti este sa raspunda cu aceeasi moneda. Fericirea se raspandeste si in jur, pentru ca oamenii fericiti tind sa faca si ei, la randul lor, alte fapte bune pentru alte persoane.

Deschidere si dezvoltare personala. – Sa fii deschis si sa spui da lucrurilor bune pe care ti le ofera viata, precum si dezvoltarea personala sunt lucruri esentiale pentru fericire. Dar iata alte doua secrete care-ti vor face drumul catre o viata mai fericita mai usor si mai simplu.

Traieste viata din plin chiar si când intampini obstacole. – Când lucrurile stagneaza o perioada sau dai de un obstacol, e usor sa dai inapoi. Sa te faci mic. Sa renunti sau sa te lasi dus de val. Dar o optiune mai buna ar fi sa alegi fericirea si sa fii dispus sa traiesti viata cu tot ce are ea de oferit.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!