Zece lucruri pe care nu ar trebui sa le spui partenerului tau indiferent de situatie

Zece lucruri pe care nu ar trebui sa le spui partenerului tau indiferent de situatie

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2019 in Relatii

Oricât ați fi de nervoși amândoi sunt lucruri care nu trebuie făcute în mijlocul unei dispute și cuvinte care nu trebuie spuse. Iată care sunt cele 10 lucruri pe care NU trebuie să le spui NICIODATĂ partenerului de viață:

1. Cuvântul cu D

Odată ce ai pronunțat cuvântul DIVORȚ ai declanșat în creierul partenerului o alarmă care va continua să sune mult timp. Poate nu se va opri niciodată.

Unele persoane nu pot opri această alarmă odată pornită. Cuvântul Divorț odată pronunțat pornește o avalanșă. Psihologii spun că nu trebuie să-l spunem dacă nu credem cu adevărat în el. Și în niciun caz nu trebuie folosit ca o armă sau ca o amenințare…

2. Întotdeauna și Niciodată

Ferește-te de aceste cuvinte. Foarte rar ele sunt adevărate și de cele mai multe ori se spun la nervi și frustrare. Uite un exemplu:

“Întotdeauna îți pui prietenii mai presus de mine…!” sau “”Niciodată nu te-ai oferit să mă ajuți să gătesc!!!” Poți spune aceste două fraze fără să acuzi sau să arăți cu degetul a reproș.

În felul acesta îți pui partenerul în defensivă și-l obligi practic să riposteze. Deci pentru binele vostru evitati acest cuvant!

3. Taci!

În mijlocul unei dispute acest cuvânt inflamează lucrurile precum un cocktail Molotov. Este un cuvânt care, folosit la nervi, dublează sau chiar triplează tonul discuției.

Terapeuții sfătuiesc cuplurile ca în loc de TACI! să spui pe un ton mai coborât: vrei să ne potolim? vrei să schimbăm subiecul? poți să nu mai țipi? Deci, pentru binele vostru evitati acest cuvant!

4. Nu ești mama mea

Este cea mai la îndemână propoziție atunci când cineva se simte ultra-protejat, ultra-controlat și foarte sufocat. Dar trebuie să afli un secret: ultimul lucru pe care îl vrea partenerul de viață este să fie comparat sau să ia locul mamei…

Spunându-i lucrul acesta riști să-l jignești grav și absolut gratuit. Poate intențiile n-au fost niciodată să-ți facă rău, ci doar să te facă să te simți bine și în siguranță. Deci, pentru binele vostru evitati acest cuvant!

5. Ești un/o mare idiot/idioată

Mare atenție cu aceste cuvinte cu încărcătură grosolană. Insultele înseamnă violență emoțională. Probabil, spuse la nervi, crezi că sunt uitate și trecute mai ușor cu vederea… și da, este adevărat. Dar la fel de adevărat este că aceste cuvinte erodează relația dintre voi.

Este foarte simplu să dărâmi prin trei cuvinte jignitoare și să construiești cu fapte. Deci, pentru binele vostru evitati si acest cuvant!

6. Ești patetic/demn de milă

Nu trebuie să punem etichete și nici să ne judecăm partenerul de viață. Nici măcar atunci când nu suntem pe deplin satisfăcuți de comportamentul lui/ei. Când faci lucrul acesta, persoana în cauza va riposta pe loc și astfel se iscă un conflict în toată regula.

7. Fă imediat chestia asta!

Nu trebuie să vorbești cu partenerul de viață ca și cum i-ai fi șef sau pe un ton autoritar.

Acest comportament distruge echilibrul relației pe care îl construiești în ani de zile. O relație sănătoasă între doi parteneri înseamnă respect reciproc și valorificarea calităților celuilalt.

8. Ești un/o ratat/ă

Când auzi aceste cuvinte spuse din gura jumătății tale este ca și cum întreaga ta viață se spulberă ca un castel de nisip.

Rănesc și umilesc, distrug și ruinează sufletul și încrederea. Iar cel care le spune nu le mai poate lua înapoi ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Nu poate spune: am glumit! stai liniștit…

9. Mi-am și dorit să nu te fi cunoscut niciodată

Sau și mai grav: mi-aș fi dorit să nu mă fi despărțit de.. Să aduci în prezent, în viața voastră de cuplu o fostă relație/iubire/partener de viață este cel mai grav și urât lucru pe care-l poți face.

Chiar dacă nu este adevărat și o spui doar ca să-l rănești, partenerul nu va uita niciodată aceste cuvinte. Deci, pentru binele vostru evitati acesta fraza!

10. Nu mă mai scoți nicăieri

Aceste reproșuri sunt inutile și nu fac decât să supere partenerul. La fel de greșite sunt și promisiunile: o să fiu mereu lângă tine, n-o să te mint niciodată.

Există posibilitatea ca de-a lungul vieții să nu fii mereu lângă partener sau să-i strecori o minciună ca să acoperi o situație anume.

Și poate intențiile nu sunt tocmai răutăcioase. Dar promisiunea rămâne, ea nu se uită.. si apoi de ce sa cauti tot timpul nod in papura? De multe ori astepti ca partenerul/partenera sa se schimbe dar tu sa ramai tot un aricioi/aricioaica.

Asa ca, poate nu esti de acord cu ce spun dar tu esti prima persoana care trebuie sa se schimbe, care poate sa-si salveze mariajul . Daca nici asa nu merge, cereti ajutor la Dumnezeu si Dumnezeu va lucra.

Sursa: internet

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!