Zece legi care te vor ajuta sa fii o persoana mai puternica

Zece legi care te vor ajuta sa fii o persoana mai puternica

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2018 in Dezvoltare Personala

Zece legi pe care se bazeaza oamenii puternici:

Legea 1: Invata sa-i faci pe oameni dependenti de tine

Pentru a avea independenta trebuie sa fii intotdeauna dorit si indispensabil. Cu cat ai mai multi oameni dependenti de tine, cu atat vei avea mai multa independenta. Fa ca fericirea si prosperitatea oamenilor sa depinda de tine si nu vei mai avea de ce te teme. Totusi, nu-i invata prea multe din ceeace stii pentru ca astfel s-ar putea descurca si singuri.

Legea 2: Dezarmeaza-ti “victima” cu generozitate si sinceritate

O singura miscare sincera si onesta poate masca zeci de miscari necinstite. Gesturi de generozitate si onestitate pot dezarma si cel mai suspicios om. Odata ce onestitatea si generozitatea au strapuns armura, poti manipula dupa placere. Un “Cal troian” este un dar oportun ce va servi aceluiasi scop.

Legea 3: Cand ceri ajutor, apeleaza la interesele oamenilor si nu la mila sau recunostinta lor!

Daca trebuie sa ceri ajutorul unui aliat, nu-i spune niciodata ca “ti-e dator” pentru ca l-ai ajutat candva. Va gasi o cale sa te ignore. Insa, daca-i spui ce este util pentru el daca te ajuta, iti va raspunde cu entuziasm.

Legea 4: Pozeaza ca un prieten, lucreaza ca un spion!

Este esential sa stii cat mai multe despre adversari. Foloseste “spioni” care sa adune informatiile de care ai nevoie. Mai mult, fii tu insuti “spionul”. Foloseste-te de orice prilej de socializare. Pune intrebari indirecte pentru a-i determina pe oameni sa-si dezvaluie intentiile si slabiciunile. Nu exista nici o situatie care sa nu fie oportuna “spionajului”.

Legea 5: Distruge-ti adversarul!

Toti marii conducatori, de la Moise incoace, stiu ca un adversar de temut trebuie inlaturat definitiv. Daca lasi un taciune aprins, oricat de slab ar palpai, la un moment dat ar putea declansa un incendiu. Se pierde mai mult daca se lasa lucrurile pe jumatate. Adversarul se va reface si va cauta sa se razbune.

Legea 6: Fa uz de absenta pentru a spori onoarea si respectul

Prea multa marfa pe piata duce la scaderea pretului. Cu cat esti vazut si auzit mai des, cu atat vei parea mai comun. Daca faci parte dintr-un grup, retrage-te pentru o perioada. Se va vorbi mai mult despre tine. Invata cand trebuie sa te retragi pentru a fi pretuit in lipsa.

Legea 7: Cultiva-ti spiritul de imprevizibil

Oamenii sunt creaturi ale obisnuintei. Daca esti previzibil, ei incep sa simta ca pot detine controlul. Schimba-te, fii imprevizibil. Un comportament aparent inconsecvent sau fara un scop vizibil ii deruteaza si epuizeaza pe ceilalti in incercarea lor de a-si explica miscarile pe care le faci. Dusa la extrem, o astfel de strategie poate intimida si chiar teroriza.

Legea 8: Izolarea e periculoasa, nu construi fortarete!

Lumea este periculoasa si dusmani se gasesc peste tot – toata lumea trebuie sa se apere. Desi o “fortareata” pare a fi cea mai buna solutie, izolarea este si mai periculoasa. Vei pierde informatii periculoase si poti deveni o tinta usoara. Este mult mai bine sa-ti faci aliati. Multimea poate deveni o pavaza mult mai eficace.

Legea 9: Cunoaste-ti colaboratorii, nu jigni persoana nepotrivita

Sunt multe tipuri de oameni si nu trebuie sa presupui ca toata lumea va reactiona la fel. Daca inseli pe cineva sau le dejoci planurile, unii oameni isi vor petrece tot restul vietii cautand sa se razbune. Sunt lupi in piei de oaie. Alege-ti “victimele” cu grija si fii atent sa nu ofensezi persoana nepotrivita.

Legea 10: Nu iti crea obligatii fata de nimeni

Numai cei slabi sar repede in apararea altora. Nu tine partea nimanui decat a ta. Daca-ti pastrezi independenta, ii poti folosi pe unii impotriva celorlalti, facadu-i pe toti sa te urmeze.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!