Zece legi care te vor ajuta sa fii o persoana mai puternica

Publicitate

Zece legi pe care se bazeaza oamenii puternici:

Legea 1: Invata sa-i faci pe oameni dependenti de tine

Pentru a avea independenta trebuie sa fii intotdeauna dorit si indispensabil. Cu cat ai mai multi oameni dependenti de tine, cu atat vei avea mai multa independenta. Fa ca fericirea si prosperitatea oamenilor sa depinda de tine si nu vei mai avea de ce te teme. Totusi, nu-i invata prea multe din ceeace stii pentru ca astfel s-ar putea descurca si singuri.

Legea 2: Dezarmeaza-ti “victima” cu generozitate si sinceritate

O singura miscare sincera si onesta poate masca zeci de miscari necinstite. Gesturi de generozitate si onestitate pot dezarma si cel mai suspicios om. Odata ce onestitatea si generozitatea au strapuns armura, poti manipula dupa placere. Un “Cal troian” este un dar oportun ce va servi aceluiasi scop.

Legea 3: Cand ceri ajutor, apeleaza la interesele oamenilor si nu la mila sau recunostinta lor!

Daca trebuie sa ceri ajutorul unui aliat, nu-i spune niciodata ca “ti-e dator” pentru ca l-ai ajutat candva. Va gasi o cale sa te ignore. Insa, daca-i spui ce este util pentru el daca te ajuta, iti va raspunde cu entuziasm.

Legea 4: Pozeaza ca un prieten, lucreaza ca un spion!

Este esential sa stii cat mai multe despre adversari. Foloseste “spioni” care sa adune informatiile de care ai nevoie. Mai mult, fii tu insuti “spionul”. Foloseste-te de orice prilej de socializare. Pune intrebari indirecte pentru a-i determina pe oameni sa-si dezvaluie intentiile si slabiciunile. Nu exista nici o situatie care sa nu fie oportuna “spionajului”.

Legea 5: Distruge-ti adversarul!

Toti marii conducatori, de la Moise incoace, stiu ca un adversar de temut trebuie inlaturat definitiv. Daca lasi un taciune aprins, oricat de slab ar palpai, la un moment dat ar putea declansa un incendiu. Se pierde mai mult daca se lasa lucrurile pe jumatate. Adversarul se va reface si va cauta sa se razbune.

Publicitate

Legea 6: Fa uz de absenta pentru a spori onoarea si respectul

Prea multa marfa pe piata duce la scaderea pretului. Cu cat esti vazut si auzit mai des, cu atat vei parea mai comun. Daca faci parte dintr-un grup, retrage-te pentru o perioada. Se va vorbi mai mult despre tine. Invata cand trebuie sa te retragi pentru a fi pretuit in lipsa.

Legea 7: Cultiva-ti spiritul de imprevizibil

Oamenii sunt creaturi ale obisnuintei. Daca esti previzibil, ei incep sa simta ca pot detine controlul. Schimba-te, fii imprevizibil. Un comportament aparent inconsecvent sau fara un scop vizibil ii deruteaza si epuizeaza pe ceilalti in incercarea lor de a-si explica miscarile pe care le faci. Dusa la extrem, o astfel de strategie poate intimida si chiar teroriza.

Legea 8: Izolarea e periculoasa, nu construi fortarete!

Lumea este periculoasa si dusmani se gasesc peste tot – toata lumea trebuie sa se apere. Desi o “fortareata” pare a fi cea mai buna solutie, izolarea este si mai periculoasa. Vei pierde informatii periculoase si poti deveni o tinta usoara. Este mult mai bine sa-ti faci aliati. Multimea poate deveni o pavaza mult mai eficace.

Legea 9: Cunoaste-ti colaboratorii, nu jigni persoana nepotrivita

Sunt multe tipuri de oameni si nu trebuie sa presupui ca toata lumea va reactiona la fel. Daca inseli pe cineva sau le dejoci planurile, unii oameni isi vor petrece tot restul vietii cautand sa se razbune. Sunt lupi in piei de oaie. Alege-ti “victimele” cu grija si fii atent sa nu ofensezi persoana nepotrivita.

Legea 10: Nu iti crea obligatii fata de nimeni

Numai cei slabi sar repede in apararea altora. Nu tine partea nimanui decat a ta. Daca-ti pastrezi independenta, ii poti folosi pe unii impotriva celorlalti, facadu-i pe toti sa te urmeze.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Trebuie sa inchidem usile trecutului, ca sa putem vedea ce usi noi ne deschide viitorul…

Publicitate

De cand ne nastem, plecam in cautarea Iubirii. – Uneori o gustam bine, alteori ne fac altii pofta de ea. Intelepti sau nu inca, dorim prin tot ce ne sta in putinta sa nu mai provocam durere. Multe din mahnirile noastre esentiale vin din imposibilitatea sau nestiinta de a inchide usi; usi ale trecutului. Inauntrul nostru e mereu curent. Ba usa, ba geamul au ramas deschise. Zeci de usi, sute de geamuri, in functie de cat a visat, sperat, dorit sau construit fiecare. Usile marilor noastre iubiri, usile marilor dezamagiri, usile ranilor, usile rautatilor, usile mandriei, usile…usile… Ferestrele curiozitatii, ferestrele pasiunilor trecatoare, ferestrele profesionale, ferestrele credintei, ferestrele…

Nu inchidem usile, nu inchidem ferestrele, decat din cand in cand, brusc sau duios, cate una, vlaguiti sau cu lectia de viata invatata. Uneori cu gust amar, alteori cu poze de dezamagiri sau cu false trairi. Adeseori ne domina ceea ce simtim, nu ceea ce gandim. Ne intoarcem in trecut pentru a-l intelege, pentru a-l bandaja cu iertare, binecuvantare si iubire. Daca nu invatam sa inchidem usile trecutului, nu vom vedea cealalta usa ce ni se deschide imbietor in fata si ne tot uitam in urma la cea deschisa cu speranta ca poate, poate cineva sau ceva intra pe ea…

Daca n-as fi fost acolo, daca n-as fi spus asta, daca n-as fi dorit, daca n-as fi fost orbit, daca as fi inteles de ce, daca as fi avut rabdare, daca… si tot asa. Gandurile, vorbele, atitudinile, daca nu le ordonam, nu le spalam, ne vor acri, oteti, ofili. Tinem usile si ferestrele deschise din orgoliu, din nevoia bolnava de a ne victimiza sau de a da vina pe ceva sau cineva pentru ca lucrurile s-au intamplat altfel decat ne propusesem noi sa se intample si ne vine greu sa credem ca timpul nu se opreste in loc.

Evoluam. Crestem. Invatam din greseli – Chiar daca au fost momente in care am cugetat, fara a actiona evident, nadejdea si rugaciunea sunt telefonul cu care il tinem pe Dumnezeu atent. Ieri eram inteligent asa ca am vrut sa schimb lumea. Astazi sunt intelept asa ca ma schimb pe mine !

Publicitate

In viata, daca iti arati durerile, poti fi considerat slab. Daca le ascunzi, poti fi considerat insensibil… Asa ca cel mai bine este sa traiesti suferintele cu si in Hristos, iubind pe ceilalti mai mult decat te iubesti pe tine. Iubirea este cheia cu care intoarcem ceasornicul vietii. Orice nu este iubire este putere a intunericului. Suntem pe pamant ca sa invatam sa iubim. Odata ce invatam sa iubim, murim. Dumnezeu ne ia la El ca sa-L iubim de Dansul in chip desavarsit. Dumirit sau nu, sufletul va face lumina in minte mai devreme sau mai tarziu. Altruismul, aerul fiintei ontologice ne subliniaza in cursul de la scoala vietii ca esenta ramane aceeasi; dragostea care niciodata nu cade !

Important nu este ce ai facut, simtit sau gandit in viata, ci ceea ce vrei sa faci de acum inainte, dupa ce ai invatat sa fii mai bun, mai plin, mai duios, mai delicat, mai luminos, mai impacat, mai multumit de tine si de cei din jur. Nu ziua de ieri ne face sa fim cine suntem, desi ar parea, ci in pofida tuturor evidentelor, ce ne defineste este astazi si maine, starea de prezenta continua.

Suflet drag care citesti aceste randuri, oricare ai fi si de oriunde ai fi, nu stiu usile sau ferestrele tale ce cantec canta. Cunosc doar cantecul frunzelor asezate in simfonie pe pamant dupa ce le-am sarutat cu chitara obrajilor mei… Sa nu-ti pese niciodata de ce cred altii ! Gura lumii o inchide doar buza mormantului. Viata este ca o carte inchisa din care ei vad doar titlul… Adevarul il cunosti doar tu. Impaca-te cu Dumnezeu, cu tine insuti si cu cei din jur !

Fa-ti timp sa te rogi, sa iubesti, sa razi, sa crezi, sa vezi lumina din viata oamenilor !

Adevarata fericire nu costa nimic; cand costa ceva nu e adevarata ! Astazi zambetul este fericirea care se afla chiar sub nasul tau.

Bucura-te de minunea de a fi si cauta Bucuria in Potir ! – Ieromonah Hrisostom Filipescu

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala