Zece lectii de viata pline de intelepciune pentru cei care vor sa inteleaga mai bine viata si cum sa ia deciziile bune pentru un viitor frumos!

Zece lectii de viata pline de intelepciune pentru cei care vor sa inteleaga mai bine viata si cum sa ia deciziile bune pentru un viitor frumos!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Oamenii buni nu au nevoie de legi care să le spună să se comporte responsabil, pe când oamenii răi vor găsi o cale prin care să ocolească legile.” – Platon

Am adunat cele mai importante lectii oferite de Alan Watts care te pot ajuta sa intelegi mai bine viata pe care o ai si sa iei deciziile potrivite pentru un viitor asa cum iti doresti.

Acestea sunt probabil cele mai bune lectii de viata pe care le veti primi astazi.

1. Momentul infinit – “Viata exista doar in acest moment, iar acest moment este infinit si etern, iar momentul prezent este infinit de mic; inainte de a putea sa il asuram, el a disparut si cu toate acestea, exista pentru totdeauna…”

2. Lucrurile sunt asa cum sunt – “Lucrurile sunt exact asa cum sunt. Atuunci cand privim Universul in timpul noptii, nu facem nicio comparatie intre cat de potrivite sau nepotrivite sunt stelele si nici intre constelatii aranjate bine sau mai putin bine.”

3. Realitatea este mai ciudata decat imaginatia – “In momentul in care te eliberezi de anumite concepte fixe ale modului in care este lumea, gasesti ca totul este mult mai subtil si mai miraculos decat credeai tu.”

4. Esti minunata asa cum esti – “Ceea ce spun este ca nu ai nevoie sa faci nimic, fiindca daca te vezi pe tine insuti intr-un mod corect, vei vedea ca esti un fenomen la fel de extraordinar al naturii precum copacii, norii si jocul apei curgatoare sau sclipirile focului arzand, aranjamentul stelelor si formele galaxiilor. Voi toti sunteti asemnea acestor minunatii si nu este absolut nimic in neregula cu voi.”

5. Siguranta si nesiguranta sunt asemanatoare – “Dorinta de siguranta si sentimentul de nesiguranta sunt unul si acelasi lucru. Cand iti tii rasuflarea iti pierzi suflul. O societate aflata in cautarea sigurantei nu este nimic altceva decat un concurs de tinere a respiratiei in care fiecare este intins ca o coarda si rosu ca o sfecla.”

6. Transformarea perpetua este necesara – “Fara nastere si moarte si fara o perpetua transformare a tuturor formelor de viata, lumea ar fi statica, fara de ritm, dans si mumificata.”

7. Adevarata religie este transformarea anxietatii in amuzament – “Un preot mi-a spus candva o zicala care spunea ca o religie este moarta atunci cand toti preotii rad unii la altii din spatele altarelor. Eu rad mereu in fata altarelor fie ca sunt crestine, hinduse, budiste fiindca adevarata religie este transformarea anxietatii in ras.”

8. Credinta inseamna sa nu te agati de ceva anume – “Sa ai credinta inseamna sa te increzi in apa. Cand inoti nu te agati de apa, fiindca altfel te-ai duce la fund si te-ai ineca. In schimb te relaxezi si plutesti.”

9. Traieste in prezent – “Dar viitorul inca nu este aici si nu poate face parte din experienta traita pana nu devine prezent. Avand in vedere ca viitorul este alcatuit din elemente abstracte si logice – pareri, presupuneri, deduceri – nu poate fi mancat, simtit, mirosit, vazut, auzit sau gustat in vreun fel. Fuga dupa acest viitor este ca fuga dupa o fantoma, cu cat te apropii mai mult de ea, cu atat se indeparteaza mai tare. De aceea toate intreprinderile civilizatiei sunt grabite, nimeni nu se mai bucura de ce are si isi doreste tot mai mult si mai mult. Fericirea va fi, in acest caz, nu bazata pe o realitate solida si substantiala, ci pe lucruri abstracte si superficiale, precum promisiuni, sperante si asigurari de viitor.”

10. Nu crede ce iti spun altii – “Rareori realizam ca cele mai intime ganduri si emotii pe care le avem nu sunt de fapt ale noastre. Pentru ca gandim in termeni de limbaj si imagini pe care nu noi le-am inventat, ci care ne-au fost date de catre societate.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!