Vrei sa-ti imbunatatesti viata? Invata regula celor 5 ore si nu vei regreta

Vrei sa-ti imbunatatesti viata? Invata regula celor 5 ore si nu vei regreta

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2020 in Dezvoltare Personala

Regula celor cinci ore – este un sistem de instruire si autoperfectionare, utilizat de majoritatea oamenilor de succes. Daca iti rezervi o ora in fiecare zi pentru face lucruri pentru tine, atunci vei deveni mai productiv si mai creativ.

In lumea de afaceri contemporana s-ar putea sa ti se para ca daca nu lucrezi permanent te pierzi in bani. Aceasta stare este mai frecventa in zilele cand ai de muncit extrem de mult si nu ai macar un minut pentru a te relaxa.

Rrezerva-ti cel putin o ora in fiecare zi pentru a te relaxa iti va fi extrem de util.

De exemplu, Benjamin Franklin isi rezerva cel putin o ora pentru a invata ceva nou, pentru a invata, pentru a scrie, sa-si faca planuri sau sa experimenteze.

Poti sa petreci o ora pe zi in diferite moduri, din acest motiv noi iti prezentam mai multe variante. Regula celor 5 ore te va ajuta nu doar sa muncesti mai productiv, ci si sa obtii succes in diferite domenii ale vietii.

Rezerva-ti timp pentru inspiratie

Sa stai o ora intr-o cafenea nu doar este usor, ci si placut. Anume in cafenele au aparut cele mai perfecte idei. Scriitorul Steven Johnson a povestit ca in secolul XVIII in Anglia, cafenelele erau acele locuri unde intotdeauna veneau oamenii mari pentru a face o pauza si pentru a gandi. Departe de locul de munca, ideile neobisnuite apar pe neasteptate.

Deci, mergi la o cafenea pentru a studia ceva nou, rezervandu-ti timp pentru autodezvoltare, vei putea sa-ti analizezi munca de la distanta si sa descoperi noi posibilitati.

De exemplu, Elizabeth Gilbert, autoarea cartii „Mananca, roaga-te, iubeste”, mergea si practica gradinaritul, atunci cand era in panica de idei si nu putea sa-si continue munca – asta o ajuta sa-si „curete” creierul.

Petrecand o ora pe zi pentru discutii sau hobby, ai putea sa iti dezvolti propriul univers si sa capeti inspiratie, extrem de importanta pentru cariera ta.

Fii curios

Cei ii diferentiaza pe antreprenorii de succes fata de ceilalti oameni? Curiozitatea fara margini. Ei nu se obosesc niciodata sa afle ceva nou din diferite domenii. Ei isi diversifica viata si muncesc asupra propriei personalitati in fiecare zi.

Schimba-ti atentia de la ceea ce iti doresti (un miliard de dolari) la ceea ce are nevoie lumea. intreaba-te ce ai putea sa propui tu, ceva unic si folositor, ce nimeni altceva nu ar putea propune. si dezvolta-ti potentialul – Justine Musk, scriitoare

Stabileste ce iti place si rezerva o ora pentru asta. Cerceteaza, mergi la seminare sau conferinte, afla mai multe despre ceea ce ti-a trezit curiozitatea.

Experimenteaza

O alta metoda de a-ti ridica productivitatea este sa rezervi o ora pe zi pentru experimente. in ziua de astazi este foarte greu sa scapi de ideea ca totul este deja inventat si pus la dispozitia oamenilor. insa experimentele te vor ajuta sa scapi de aceasta stare.

De exemplu, bucatarul-sef danez, René Redzepi, prin experimentele sale a schimbat perceptia oamenilor despre cum trebuie sa fie mancare. Rene – este proprietarul restaurantului Noma cu doua stele oferite de Michelin. El si angajatii lui in fiecare zi iau o pauza de o ora in care experimenteaza la bucatarie. Nu toate aceste experimente sunt un succes, insa poti invata si din esecuri.

Citeste

Una dintre cele mai efective metode, dar si foarte simpla, de a deveni profesional in domeniul tau este sa citesti in fiecare zi. Toti oamenii de succes din lume – citesc mult.

Bill Gates, Oprah Winfrey, George R. R. Martin, Warren Buffett – iar lista poate continua. Toti acesti oameni au spus de nenumarate ori ca nu ar fi putut obtine succes daca nu ar fi citit permanent. Chiar daca au devenit faimosi, ei nu lasa cartile din mana: citind, ei primesc informatii noi, pe care le folosesc atunci cand trebuie sa ia anumite decizii.

Invata toata viata

Facand lucrurile din obicei, nu iti permiti sa te dezvolti si sa inveti ceva nou. Regula celor 5 ore – este o metoda de a iesi din zona de confort, din rutina de fiecare zi si sa accepti schimbarile. Ea te va ajuta sa scapi de sentimentul ca nu esti destul de bun in domeniul tau.

Oamenilor care muncesc asupra lor li se inchid intotdeauna mai multe usi. si sa incepi ar fi bine timp cu cele 5 ore in fiecare saptamana, arata dozadesucces.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!