Vrei sa fii un om de succes? Invata sa te dezvolti continuu! Tine cont de aceste 6 sfaturi!

Vrei sa fii un om de succes? Invata sa te dezvolti continuu! Tine cont de aceste 6 sfaturi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2019 in Dezvoltare Personala

Vreau sa vorbesc despre cele mai bune obiceiuri de succes pe care ar trebui sa le adopti, chiar incepand din acest moment. Aceste obiceiuri de succes sunt atat de pozitive incat garantat te vor ajuta sa obtii o implinire mai mare si un grad mai mare de succes.

Acestea sunt cele mai importante obiceiuri si trasaturi de caracter ale oamenilor de succes:

1. Rabdarea

Primul obicei de succes pe care ar trebui sa-l cultivi este rabdarea. Ti se intampla adesea sa fii pe graba, in mare parte a timpului? Daca da, sunt sigur ca ai observat multe consecinte negative ale acestui obicei. In afara faptului ca nu puteti sa va bucurati de viata voastra aici si acum, nerabdarea va face mult mai predispus la erori si accidente. De asemenea, creeaza frustare atunci cand nu vei obtine rezultatele pe care le doresti exact atunci cand le doresti.

Creezi o multime de probleme si nefericiri pentru tine, fiind nerabdator. De ce sa nu incetinesti, sa inveti sa te bucuri de momentul prezent si sa dezvolti asteptari mai rezonabile si mai realiste cu privire la timpul necesar desfasurarii lucrurilor. Vei fi mult mai fericit, mai putin anxios si mai competent daca faci asta.

2. Amanarea gratificarii

Amanarea gratificarii este o alta trasatura pe care ar trebui sa o cultivi incepand chiar de astazi. Prin aceasta, vreau sa spun sa-ti dezvolti abilitatea de a astepta ca actiunile tale sa dea roade. Daca esti capabil sa-ti investesti cu intelepciunea timpul si energia in proiecte care iti vor aduce implinire in viitor, vei avea mult mai multe sanse de a obtine fericirea durabila decat cineva care opteaza pentru un drum rapid si usor spre succes.

3. Perseverenta

Urmatoarea trasatura care trebuie cultivata este perseverenta. Poate fi o adevarata provocare sa nu te indepartezi de obiectivele tale, mai ales atunci cand acestea sunt greu de realizat sau dificil de realizat. Daca perseverezi, in loc sa renunti sau sa te intorci catre ceva mai usor, vei fi rasplatit in cele din urma cu mult mai mult succes si cu o existenta mai semnificativa.

4. Acceptarea de sine

Acceptarea de sine este numarul cinci pe lista celor mai bune obiceiuri de succes pe care ar trebui sa le adopti chiar din acest moment. Poate fi usor sa fii autocritic sau perfectionist, dar nu exista avantaje in ceea ce priveste aceste atitudini. De fapt, cultivarea unei atitudini de auto-respect te va sprijini in obiectivele tale.

Prin acceptare de sine nu intelegem ca vei fi mai bland cu tine in ceea ce priveste realizarea obiectivelor, ci mai degraba o mai buna intelegere fata de tine. Accepta-te asa cum esti, chiar acum, fara o auto-critica cruda si cu siguranta vei avea mai mult succes in viata. Iti vei permite sa te pozitionezi cel mai bine in fiecare situatie si sa-ti indeplinesti cel mai mare potential. O atitudine mai acceptabila fata de tine iti va permite sa lasi dragostea, grija si sprijinul din partea celorlalti.

5. Elimina negativitatea

Urmatoarea obiectiv de succes pe care-l vom avea in vedere in continuare va fi eliminarea negativitatii, in special a dialogului negativ cu sine si inlocuirea sa cu o conversatie mai pozitiva. Cu cat te vei sprijini mai mult, cu atat vei face mai bine si vei fi mai fericit. Dialogul pozitiv va scoate tot ce ai mai bun de oferit la iveala, in timp ce critica te poate descuraja.

Cand eradichezi mesajele distructive ale criticilor interiori si discuti cu tine cu aceeasi bunatate, rabdare si incurajare pe care o oferi altcuiva, nu ai cum sa nu reusesti.

6. Bunatatea

Aici nu vorbim despre a le face oamenilor pe plac, ci despre a fi bun si onest cu ceilalti; inseamna sa fii generos dar sa setezi limite cu privire la cat de mult faci pentru altii si cat vei tolera pentru ei.

Asa cum am spus intr-un post anterior, bunatatea adevarata este o pozitie imputernicita care nu are nimic de-a face cu acceptarea lipsei de respect. Bunatatea este generozitate care rezulta dintr-un prea plin al dragostei de sine. Cand te iubesti si te accepti pe tine insuti, e usor sa iubesti si sa accepti pe ceilalti pentru cine sunt, dar asta nu inseamna ca vei tolera comportamentul gresit.

Compasiunea este ultima pe lista trasaturilor de succes pe care ar trebui sa le cultivi. Aceasta atitudine de claritate si de bunatate te poate ajuta enorm in viata personala.

Confruntarea cu adevarul despre tine insuti fara o autocritica severa iti va permite sa cresti si sa te schimbi, astfel incat sa poti deveni cel mai bun sine al tau.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!