Vrei sa fii fericita? Renunta la trecut!

Vrei sa fii fericita? Renunta la trecut!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 February 2019 in Dezvoltare Personala

Indiferent ca e vorba de un eveniment mai putin placut, de un job pierdut, de o relatie toxica sau de un episod dureros din viata ta, trebuie sa induri si sa mergi mai departe. Viata nu asteapta pe nimeni, iar o gandire negativa sau o stare proasta nu iti va aduce nimic bun.

Majoritatea problemelor cu care se confrunta orice adult in prezent sunt rezultatul unor evenimente mai putin placute din trecut. Comportamentul uman se poate schimba foarte usor, dar schimbarile radicale apar in urma unui soc emotional sau in urma unui episod marcant.

Indiferent cu ce situatie te-ai confruntat in trecut, este bine sa incerci sa uiti si sa te axezi asupra viitorului. Trebuie sa accepti fiecare experienta asa cum e si sa intelegi ca totul se intampla cu un scop.

Renuntarea la gandurile negative ar fi un prim pas spre o viata mai buna. Doar gandeste-te pentru o clipa, daca doar vei acumula astfel de ganduri, nu vei face altceva decat sa te afunzi in probleme. Pur si simplu trebuie sa te rupi de acea stare si sa iti stabilesti niste obiective. Odata ce ai facut acest lucru, iti va fi mult mai usor sa inaintezi, pas cu pas.

Este un proces lung si dureros, dar in final lucrurile se vor aseza asa cum trebuie. Fiecare om are probleme, iar tu trebuie sa intelegi ca nimic nu este imposibil. Renuntarea la trecut, la griji, la preocupari te va ajuta sa privesti viata cu alti ochi. Nici asteptarile nu te ajuta prea mult si nici daca-i judeci pe ceilalti nu te vei simti mai bine. Totul se rezuma doar la tine, la ce vrei sa faci AICI si ACUM si la viata pe care vrei sa ti-o cladesti. Daca vrei sa te eliberezi de orice povara, trebuie sa inveti sa te ierti in primul rand pe tine, apoi sa arunci din greutatile pe care le cari asupra ta.

Un alt lucru pe care trebuie sa il intelegi este acela ca oamenii au tendinta sa dezvolte diferite atasamente pe parcursul vietii, poate fi vorba despre o alta persoana, despre o relatie, despre un stil de viata sau despre o fantezie. In orice caz, toate acestea ajuta la cladirea increderii de sine si la adoptarea unei gandiri sanatoase. Este important sa te gandesti la acele lucruri pe care ti le doresti cel mai mult in aceasta viata si sa incerci sa le atragi asupra ta.

De fiecare dată când începi o relaţie nouă, poate fără să îţi dai seama începi să compari actualul partener cu cel dinaintea sa, fără ca aceştia să semene vreun pic şi fără ca prezentul să aibă vreo vină pentru suferinţele pe care tu le-ai trăit în trecut. Este greu să scapi de bagajul emoţional, însă nu imposibil. Iată ce poţi face:

Nici nu îl cunoşti atât de bine, dar deja ai pornit cu ideea că te va face să suferi, că te va înşela sau te va minţi aşa cum a făcut şi fostul iubit, dar înainte să te apuci să-l judeci astfel, adu-ţi aminte că este vorba de o cu totul altă persoană şi doar percepţia ta este cea greşită. Pe scurt, te sabotezi singură şi duci noua relaţie către sfârşit înainte de vreme, doar făcându-ţi aşteptări false, negative. Din fericire, poţi scăpa de această “boală”, uite cum:

Aşteaptă-te la lucruri bune

Nu te gândi încă dinainte ca lucrurile să devină serioase la cele mai rele lucruri care pot avea loc între voi. Însă dacă îţi spun să te aştepţi la lucruri bune nu înseamnă să îţi faci aşteptări mari de la noul iubit sau de la relaţia cu el, pentru că nu ştii niciodată în ce va evolua. În schimb, aminteşte-ţi că el nu este fostul şi că cel mai probabil are intenţii bune cu tine – consideră-l un partener bun până la proba contrarie.

Construieşte încrederea încetul cu încetul

De asemenea, dacă te simţi bine în compania lui şi vă înţelegeţi bine, asta nu înseamnă că trebuie să îi acorzi toată încrederea ta încă de la început. Gândeşte-te la încredere ca o casă pe care o construieşti în timp, cărămidă cu cărămidă şi nu o iei gata făcută. Lasă-l să-ţi arate că merită atenţia, respectul şi încrederea ta prin lucrurile pe care le face şi nu prin cuvintele pe care le spune.

Trăieşte în prezent

Dacă până acum ţi-am zis să laşi trecutul deoparte, să nu te mai afecteze atunci când încerci să cunoşti o persoană nouă, trebuie să-ţi spun să nu te gândeşti nici la viitor. Este în regulă să vrei anumite lucruri – un viitor cu bărbatul din viaţa ta, poate o relaţie de lungă durată, o căsnicie şi copii – însă totul vine în timp şi nu are rost să te grăbeşti în această direcţie, mai ales dacă nici el nu se grăbeşte să facă aceşti paşi. Trăieşte acum şi aici.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!