Vocea interioară – un mare dar, trimis în ajutor. Ce ne împiedică să ne ascultăm intuiția?

Vocea interioară – un mare dar, trimis în ajutor. Ce ne împiedică să ne ascultăm intuiția?

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Cât de mult vă încredeți în intuiția voastră și instinctul vostru în general? Cât de deschisă este intuiția voastră să acționați întotdeauna așa cum vă sugerează vocea interioară?

Din experiența mea, pot spune că am învățat și în continuare învăț să ascult vocea mea interioară și să acționez în conformitate cu ea. Recunosc, nu îmi este întotdeauna ușor să fac acest lucru. În trecut, o ignoram complet, chiar dacă încerca mereu să-mi dea semne. Dacă aș fi putut înțelege acele semne, cu siguranță nu aș fi avut atâtea dificultăți în viața mea.

La unii oameni, intuiția este dezvoltată încă de la naștere. Astfel de persoane, adesea născute sub semnul Peștilor (dar nu numai), aud clar vocea lor interioară și o urmează, adesea fără să o conștientizeze. În ei apare încrederea în mod natural în circumstanțe dificile: ,,trebuie să fac așa, știu că va fi bine”. Dar de ce, nu pot explica. Simt pur și simplu.

Cred că fiecare persoană cunoaște acea senzație când vocea interioară îi sugerează ceva. Cu toate acestea, dezvoltarea acestui aspect este diferită pentru fiecare persoană în parte. Unele persoane “văd” și înțeleg clar aceste instrucțiuni, în timp ce alte persoane percep mai greu (de obicei, este primul răspuns abia perceptibil, care nu este insistent).

Atunci, pentru a auzi vocea intuiției, trebuie să fim foarte atenți la noi înșine, să permitem liniștea în viața noastră, să petrecem uneori timp în natură, departe de oameni. În timp ce altora nu le este necesară o astfel exersare, ei par a fi mereu conectați la sinele lor superior, ca și cum canalul lor este mereu deschis.

Acestea sunt persoanele care iau rapid decizii corecte și importante, oameni care rareori se îndoiesc. Oameni care trăiesc cu un sentiment de încredere că totul în viața lor se întâmplă la momentul potrivit și în locul potrivit.

Ei sunt mai comunicativi și dau adesea o impresie pozitivă. După ce interacționezi cu ei, rămâne și o senzație de ușurare. Probabil că se simte și se transmite cumva energia cu care ei se străduiesc în viață.

Cealaltă categorie de oameni, care sunt în majoritate, nu sunt siguri că iau decizii corecte, că urmează propria lor cale. În ei există multe îndoieli, iar astfel de oameni nu își iau ușor deciziile, în special cele importante.

Poate că experiența i-a învățat să se asigure din nou și din nou înainte să facă un pas. Poate că au existat consecințe grave ale deciziilor greșite. Aceste persoane se caracterizează prin lipsa de încredere în oameni, în viață, în Dumnezeu.

De aceea, le este foarte greu să renunțe la control și să se încreadă în cursul vieții. Nici ei nu se încred în ei înșiși și în senzațiile lor. Atunci când vocea interioară începe să vorbească, nu pot percepe aceste sugestii. Astfel, li se pare că nu au intuiție sau nu au parte de ajutor dincolo de ei, cred că sunt singuri.

În realitate, lipsa de încredere în sine este foarte extinsă. S-a răspândit ca un virus pe Pământ. De ce există atât de multe învățături diferite? De ce apar mereu altele noi? Pentru că există o cerere în acest sens.

Dacă o persoană nu poate găsi răspunsuri în ea însăși, dacă este plină de îndoieli, atunci în căutarea sinelui și a răspunsurilor la întrebări, va merge la diferite școli și psihologi. Dar puțini dintre ei învață cum să aibă încredere în ei înșiși și să-și trezească puterea din interiorul lor.

Dar încrederea în sine și în senzațiile noastre este cea mai importantă calitate care ne va ajuta să găsim pacea interioară. Nimeni nu o poate instala acolo, în afară de noi înșine.

Asta înseamnă că trebuie să învățăm să ne ascultăm. Da, acum trebuie să învățăm asta din nou. Pentru că, în urmărirea tuturor lucrurilor care ne-au fost impuse, am pierdut această capacitate. Ne-am îndepărtat mult de noi înșine, cei adevărați.

Dar acum timpul însuși ne ajută să ne întoarcem. Să ne întoarcem la ceea ce a fost gândit și organizat inițial. Pentru că, dacă o persoană învață să aibă încredere în sine, va putea rezolva multe probleme de unul singur, fără să mai ceară ajutor altora.

Printre acele schimbări uimitoare care au loc astăzi, darul intuiției revine la oameni. El poate fi dezvăluit în întregime dacă o persoană este pregătită, dacă ascultă și crede în semne.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!