Viața noastră este în mâinile noastre, și vrem sau nu, suntem responsabili pentru locul în care ne aflăm acum.

Viața noastră este în mâinile noastre, și vrem sau nu, suntem responsabili pentru locul în care ne aflăm acum.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturi

Acțiunile oamenilor nu ne pot influența, dacă la un anumit nivel nu suntem de acord cu ele. Când ceva se potrivește cu viziunea noastră asupra lumii, suntem mulțumiți, iar când nu, apare tristețea, dezamăgirea, iritarea, furia și chiar ura.

Parcurgând viața fără așteptări, ne deschidem orizontul către dimensiuni tot mai profunde ale propriului sine. Descoperim iubirea.

Iubirea este totul. Nu poate fi limitată de așteptări și concepte. Ea este în orice caz liberă, de aceea ar trebui să ne gândim la ea ca fiind o realitate unică. Atunci nu vom crea restricții, iar iubirea ne poate ghida. Procesul este infinit și într-adevăr foarte simplu.

Este suficient să permitem iubirii să existe în noi. Deoarece totul depinde de reacțiile noastre și de abilitatea noastră de a face distincții, apoi depinde și dacă vom apăra modelele și presupunerile noastre limitate.

În orice moment putem decide să încetăm să ne apărăm presupunerile nefolositoare. În orice moment putem decide că ego-ul nu este stăpânul nostru. În orice moment putem vedea că, confidențialitatea nu există.

Fiecare dintre noi are întotdeauna acces la adevăr și nu există moment în care să nu ne putem întoarce la el. Iubirea se reduce la disponibilitatea internă de a o accepta în întregime. Ea nu se grăbește nicăieri și totul se întâmplă întotdeauna în momentul cel mai potrivit.

Dacă trecem prin ceva în acest moment, înseamnă că avem nevoie de asta. Dacă dorim, putem vedea în asta chemarea iubirii și să o urmăm, iar apoi să continuăm să trăim cu înțelepciunea care trăiește în noi în permanență.

Asta nu înseamnă că trebuie să ne blocăm în situații care nu ne plac. Este doar conștientizarea faptului că exista un motiv pentru ele, iar acest motiv este adesea rezultatul reacțiilor noastre.

Astfel, responsabilitatea constă în dorința smerită de a vedea, apoi de a răspunde și de a ne realiza în iubire. Dacă dorim să schimbăm ceva, este important să nu ne apărăm restricțiile noastre, ci pur și simplu să schimbăm conținutul intern.

Este suficient să decidem. Viața noastră este în mâinile noastre, și vrem sau nu, suntem responsabili pentru locul în care ne aflăm acum. Este important să știm că nu există situații pe care nu le putem schimba, pentru că schimbările adevărate au loc în interiorul nostru.

Depinde de noi cum vedem lumea, ce acceptăm de la ea și ce îi oferim. Totul este doar o reflecție a interiorului nostru. Dacă lumea nu ni se potrivește, să ne uităm în interiorul nostru și să ascultăm acolo răspunsurile.

La tot ceea ce trăim există un răspuns “scris”, în care este explicat de ce și pentru ce se întâmplă ceva. Uneori doar întoarcem privirea și ne prefacem că nu vedem.

Uneori nu găsim răspunsul în mulțimea de gânduri, de aceea este atât de important să practicăm liniștea interioară, deoarece în tăcere putem vedea clar.

Deci, iubirea are multe nume și se manifestă într-o multitudine infinită de moduri, așa că să rămânem deschiși pentru a o vedea în tot și în toți. Mai presus de toate, în noi înșine. În spiritul fără început și sfârșit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!